/ Nieuws

Sterke Taylor blaast Norris omver

European Championships

29-10-2016 00:25

Phil Taylor heeft zich direct laten gelden tijdens de eerste ronde van het European Championship. Zijn wedstrijd tegen Alan Norris werd met 6-3 gewonnen en de Engelsman noteerde een gemiddelde van bijna 110. Daarmee begon hij de jacht op zijn vijfde Europese titel ijzersterk. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Joe Cullen.

Peter Wright en Michael van Gerwen zijn beiden ontsnapt aan een vroege uitschakeling. Wright kreeg matchdarts tegen in zijn wedstrijd tegen Justin Pipe, maar sleepte er met een 98-finish alsnog een 6-5 overwinning uit. Van Gerwen mocht al helemaal niet klagen dat hij nog in het toernooi zit: de Nederlander kwam tegen Simon Whitlock op een 5-3 achterstand, maar stond uiteindelijk zoals zo vaak toch weer aan de goede kant van de streep: 6-5. Whitlock miste in de beslissende leg nog de kans op dubbel vijftien voor een 150-finish, waar hij eerder in de match al een 170-finish had gegooid. Van Gerwen neemt het in de tweede ronde op tegen Gerwyn Price, die vanmiddag al wist te winnen van Daryl Gurney.

Naast Van Gerwen staat ook Jelle Klaasen in de volgende ronde. ‘The Cobra’ was met 6-3 te sterk voor Steve West en stuit nu op Stephen Bunting. Jermaine Wattimena verloor vrij kansloos van een sterk spelende Mensur Suljovic: 6-1. De topper tussen James Wade en Gary Anderson werd verrassend simpel gewonnen door Wade. ‘The Machine’ speelde een beresterke wedstrijd en versloeg de wereldkampioen met duidelijke en opvallende cijfers: 6-0.

 

Unibet European Championship – Eerste ronde

Avondsessie

Jelle Klaasen 6-3 Steve West

Kim Huybrechts 3-6 James Wilson

Dave Chisnall 3-6 Kyle Anderson

Mensur Suljovic 6-1 Jermaine Wattimena

Peter Wright 6-5 Justin Pipe

Alan Norris 3-6 Phil Taylor

Michael van Gerwen 6-5 Simon Whitlock

James Wade 6-0 Gary Anderson

 

Alle verslagen van het European Darts Championship kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van het European Darts Championship zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het European Darts Championship. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van het European Darts Championship kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken