/ Nieuws

Sterke Taylor blaast Norris omver

European Championships

29-10-2016 00:25

Phil Taylor heeft zich direct laten gelden tijdens de eerste ronde van het European Championship. Zijn wedstrijd tegen Alan Norris werd met 6-3 gewonnen en de Engelsman noteerde een gemiddelde van bijna 110. Daarmee begon hij de jacht op zijn vijfde Europese titel ijzersterk. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Joe Cullen.

Peter Wright en Michael van Gerwen zijn beiden ontsnapt aan een vroege uitschakeling. Wright kreeg matchdarts tegen in zijn wedstrijd tegen Justin Pipe, maar sleepte er met een 98-finish alsnog een 6-5 overwinning uit. Van Gerwen mocht al helemaal niet klagen dat hij nog in het toernooi zit: de Nederlander kwam tegen Simon Whitlock op een 5-3 achterstand, maar stond uiteindelijk zoals zo vaak toch weer aan de goede kant van de streep: 6-5. Whitlock miste in de beslissende leg nog de kans op dubbel vijftien voor een 150-finish, waar hij eerder in de match al een 170-finish had gegooid. Van Gerwen neemt het in de tweede ronde op tegen Gerwyn Price, die vanmiddag al wist te winnen van Daryl Gurney.

Naast Van Gerwen staat ook Jelle Klaasen in de volgende ronde. ‘The Cobra’ was met 6-3 te sterk voor Steve West en stuit nu op Stephen Bunting. Jermaine Wattimena verloor vrij kansloos van een sterk spelende Mensur Suljovic: 6-1. De topper tussen James Wade en Gary Anderson werd verrassend simpel gewonnen door Wade. ‘The Machine’ speelde een beresterke wedstrijd en versloeg de wereldkampioen met duidelijke en opvallende cijfers: 6-0.

 

Unibet European Championship – Eerste ronde

Avondsessie

Jelle Klaasen 6-3 Steve West

Kim Huybrechts 3-6 James Wilson

Dave Chisnall 3-6 Kyle Anderson

Mensur Suljovic 6-1 Jermaine Wattimena

Peter Wright 6-5 Justin Pipe

Alan Norris 3-6 Phil Taylor

Michael van Gerwen 6-5 Simon Whitlock

James Wade 6-0 Gary Anderson

 

Alle verslagen van het European Darts Championship kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van het European Darts Championship zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het European Darts Championship. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van het European Darts Championship kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken