/ Nieuws

Suljovic door ondanks sterke comeback White

European Championships

29-10-2016 20:00

 De als tweede geplaatste Suljovic was met 10-9 te sterk voor Ian Wite. Niks leek ‘The Gentle’ in de weg te staan en al snel stond hij met 8-3 voor. Echter toonde White karakter en pakte de Engelsman vijf legs achtereenvolgens. In de negentiende en beslissende leg was het toch de goedlachse Suljovic die als eerst de winnende dubbel binnen slingerde en zo zijn sterke optreden bekroonde met een plaats in de kwartfinales.
        James Wilson en Meryvn King gaven de toeschouwers ook waar voor hun geld want ook bij hen moest er een beslissende leg aan te pas komen. Wilson was vooral heel sterk op zijn eigen legs terwijl King enkele break-mogelijkheden onbenut liet. Uiteindelijk was het Wilson die in de laatste leg aan het langste eind trok, mede omdat hij ook deze mocht beginnen.

Ook Peter Wright mag zich op gaan maken voor de kwartfinales. Cristo Reyes gaf aardig partij, maar kon op de beslissende momenten geen echte vuist maken. ‘Snakebite’  stond lang op een gemiddelde van ruim boven de 100 en miste in de derde leg zelfs dubbel 12 voor een negen darter. Het finishen was ook goed verzorgd bij de vicewereldkampioen van 2014 met een finishpercentage van 50 procent.

 Naast Suljovic, Wilson en Wright heeft Kyle Anderson zich eveneens geplaatst voor de kwartfinales ten koste van James Richardson. ‘The original’ liep al snel uit naar een 7-1 voorsprong waardoor het ‘gaatje’ geslagen was.  Richardson, de ooit Raymond van Barneveld verraste tijdens de eerste ronde van het WK in 2012, kwam er totaal niet aan te pas. Vooral finishend maakte de Australiër indruk door ruim 50 procent te scoren op zijn dubbels

Unibet European Championship – Tweede ronde

Middagsessie

Kyle Anderson 10 - 4 James Richardson

Mensur Suljovic 10 - 9 Ian White

Peter Wright 10 - 7 Cristo Reyes

James Wilson 10 - 9 Mervyn King

Alle verslagen van het European Darts Championship kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van het European Darts Championship zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het European Darts Championship. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van het European Darts Championship kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken