/ Nieuws

Suljovic door ondanks sterke comeback White

European Championships

29-10-2016 20:00

 De als tweede geplaatste Suljovic was met 10-9 te sterk voor Ian Wite. Niks leek ‘The Gentle’ in de weg te staan en al snel stond hij met 8-3 voor. Echter toonde White karakter en pakte de Engelsman vijf legs achtereenvolgens. In de negentiende en beslissende leg was het toch de goedlachse Suljovic die als eerst de winnende dubbel binnen slingerde en zo zijn sterke optreden bekroonde met een plaats in de kwartfinales.
        James Wilson en Meryvn King gaven de toeschouwers ook waar voor hun geld want ook bij hen moest er een beslissende leg aan te pas komen. Wilson was vooral heel sterk op zijn eigen legs terwijl King enkele break-mogelijkheden onbenut liet. Uiteindelijk was het Wilson die in de laatste leg aan het langste eind trok, mede omdat hij ook deze mocht beginnen.

Ook Peter Wright mag zich op gaan maken voor de kwartfinales. Cristo Reyes gaf aardig partij, maar kon op de beslissende momenten geen echte vuist maken. ‘Snakebite’  stond lang op een gemiddelde van ruim boven de 100 en miste in de derde leg zelfs dubbel 12 voor een negen darter. Het finishen was ook goed verzorgd bij de vicewereldkampioen van 2014 met een finishpercentage van 50 procent.

 Naast Suljovic, Wilson en Wright heeft Kyle Anderson zich eveneens geplaatst voor de kwartfinales ten koste van James Richardson. ‘The original’ liep al snel uit naar een 7-1 voorsprong waardoor het ‘gaatje’ geslagen was.  Richardson, de ooit Raymond van Barneveld verraste tijdens de eerste ronde van het WK in 2012, kwam er totaal niet aan te pas. Vooral finishend maakte de Australiër indruk door ruim 50 procent te scoren op zijn dubbels

Unibet European Championship – Tweede ronde

Middagsessie

Kyle Anderson 10 - 4 James Richardson

Mensur Suljovic 10 - 9 Ian White

Peter Wright 10 - 7 Cristo Reyes

James Wilson 10 - 9 Mervyn King

Alle verslagen van het European Darts Championship kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van het European Darts Championship zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het European Darts Championship. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van het European Darts Championship kunt u vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken