/ Nieuws

Lewis kan de play-offs op zijn buik schrijven

Premier League

04-5-2017 23:05

Aangezien Adrian Lewis vorige week nul punten had overgehouden aan zijn twee optredens in Birmingham was het zaak voor de Engelsman om een overwinning te boeken op de al geplaatste Peter Wright. De wedstrijd begon dramatisch voor ‘Jackpot’ want hij moest meteen zijn eigen leg inleveren. Gelukkig voor Lewis was de Schotse motor nog niet op temperatuur en kon de tweevoudig wereldkampioen terugkomen op 2-2. Dit was meteen het enige wapenfeit van Lewis want hij zou na deze twee legs niet meer op het scorebord komen; Peter Wright liep eenvoudig uit naar 7-2. De nummer drie van de wereld liet degelijk spel zien en sloot af met een gemiddelde van net boven de 100. Lewis zat hier een kleine tien punten onder. Door de nederlaag is Adrian Lewis uitgeschakeld voor de play-offs van de Premier League. Jackpot rest een potje om des keizers baard tegen Phil Taylor terwijl Peter Wright het volgende week mag opnemen tegen Raymond van Barneveld. Wanneer Wright deze wedstrijd weet te winnen en Van Gerwen verliest van Gary Anderson is het ‘Snakebite’ die afsluit als de nummer één van de reguliere competitie.  

‘The Flying Scotsman’ wist zijn partij te winnen van James Wade. Beide heren speelden ver onder hun niveau. De al uitgeschakelde Wade leek niet heel geïnteresseerd in de wedstrijd terwijl Anderson handjes vol dubbels miste. De Schot liep uit naar 5-2, zag ‘The Machine’ nog twee legs terugpakken, maar wist uiteindelijk met 7-3 te winnen. Door deze overwinning is de Schot zeker van een plaatsje bij laatste vier.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

😂😂😂😂
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
Ik hoop het niet https://t.co/9Sw9y45AEN
Kind words. Great game played in the right spirit https://t.co/y7KQuG6g9Q
Stats kloppen: https://t.co/gdWsUpOJK6 https://t.co/sdEJNOutpG
Ik zou de commentatoren geloven… https://t.co/MV9Ck9wAln
/// Meer bekijken