/ Nieuws

Van Gerwen prolongeert titel na ontsnapping

Shanghai Darts Masters

07-7-2017 22:55

Michael van Gerwen heeft voor het tweede jaar op rij de Shanghai Masters gewonnen. De Nederlander ontsnapte in de kwartfinales aan uitschakeling en pakte uiteindelijk zijn eerste World Series titel van dit jaar.

Het was even schrikken voor Van Gerwen. In de kwartfinales tegen Phil Taylor miste hij de eerste negen pijlen op de dubbels, waardoor Taylor kon uitlopen naar een 5-0 voorsprong. Toch wist ‘Mighty Mike’ zoals zo vaak de overwinning toch nog op zijn naam te zetten: Taylor miste één matchdart om met 8-6 te winnen, waarna Van Gerwen de 8-7 eindstand op het bord zette.

Vanaf dat moment was eigenlijk al duidelijk dat Van Gerwen de titel niet meer zou gaan afgeven. In de halve finales versloeg hij James Wade (8-3) en in de finale gaf hij een uitgeputte Dave Chisnall een harde 8-0 nederlaag. ‘Chizzy’ wist in de halve finales een sterke 8-4 overwinning te boeken op Raymond van Barneveld. ‘Barney’, die voor het eerst met zijn nieuwe Target-pijlen speelde, had in de kwartfinales een flinke tik uitgedeeld aan Gary Anderson: de Schot werd met 8-1 aan de kant gezet door de Nederlander.

Volgende week verplaatsen de PDC-ers zich naar Las Vegas. Daar zal de eerste editie van de US Masters gehouden worden. De laatste keer dat er in Las Vegas een televisietoernooi gehouden werd was in 2009. Toen won Phil Taylor de Las Vegas Desert Classic na een zege in de finale op Raymond van Barneveld. Beide mannen zijn er komende week wederom bij.

 

Shanghai Darts Masters 2017

 

Kwartfinales

Gary Anderson 1-8 Raymond van Barneveld

Gerwyn Price 4-8 Dave Chisnall

Michael van Gerwen 8-7 Phil Taylor

Peter Wright 5-8 James Wade

 

Halve finales

Raymond van Barneveld 4-8 Dave Chisnall

Michael van Gerwen 8-3 James Wade

 

Finale

Michael van Gerwen 8-0 Dave Chisnall

 

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

The best escape room we have done I highly recommend @Tulleys_Shock Thank you #WeEscaped 🔍🔐 https://t.co/ecb27XOHe0
10mph all way haha 😘😍❤️ https://t.co/xgjhPyyBMm
Bring my boy home 😁😁😁❤️
Exhibitions a plenty during October! 4 countries. Ireland, Austria, England and Germany. 🇮🇪🇦🇹🇬🇧🇩🇪
I believe in early December https://t.co/IQjNLKbhxd
A great tribute to the best there ever has been.... and the best there ever will be. Thank you Phil 🎯👏👏👏👏👏👏👏 https://t.co/vFdc1AdKZJ
See you there matey 🎯 https://t.co/tbOi9gJZjZ
/// Meer bekijken