/ Nieuws

Mighty Mike en Barney naar de kwartfinales in Las Vegas

U.S. Darts Masters

15-7-2017 01:27

In de eerste wedstrijd in Las Vegas versloeg de Noord Ier Daryl Gurney de onbekende Dennis Sayre met 6-2. Tot 2-2 kon de Amerikaan bijblijven, maar toen gaf Gurney gas en liep weg naar 6-2. In de tweede wedstrijd van de avond maakte Willard Bruguier het de Welshman Gerwyn Price erg lastig. De Amerikaan, gisteren nog winnaar van het North American championships en daarmee verzekerd van zijn debuut op het PDC WK, liep uit naar een 3-1 voorsprong. Daarna stelde The Iceman orde op zaken en won de wedstrijd met 6-4.

Dave Richardson versloeg in de derde wedstrijd vrij verrassend de Duitse debutant Max Hopp.  De Canadees speelde vrij constant en profiteerde optimaal van de missers van The Maximizer. De oorspronkelijk uit Schotland afkomstige Richardson speelde een prima wedstrijd, had een paar uitstekende finishes. De Canadees mag zijn borst natmaken en speelt de volgende ronde tegen Michael van Gerwen.

Raymond van Barneveld won met vrij veel moeite met 6-3 van de Canadees Dave Cameron. De Hagenaar pakte een 3-0 voorsprong, maar zag de Canadees toch langszij komen. Scorend was Barney duidelijk de betere, en dat gaf uiteindelijk de doorslag in de wedstrijd. Van Barneveld is sinds kort overgestapt naar een ander merk darts, en hij is duidelijk nog aan het zoeken naar de juiste setting voor deze darts.

Voor de grootste stunt van de avond zorgde de 21 jarige Canadees Dawson Murchell. Deze jonge speler versloeg James Wade met 6-5. The Machine liet het in de laatste leg behoorlijk liggen en miste een handvol matchdarts. De Canadees hield het hoof koel en kon uiteindelijk de beslissende dubbel gooien. Grote vreugde bij de jongeman uit Madison Head. Morgen komt Murchell in actie tegen de Welshman Gerwyn Price.

Peter Wright kreeg het in zijn wedstrijd tegen de Canadees Shawn Brenneman even benauwd. De 43 jarige Canadees pakte een 3-1 voorsprong. Hij miste een aantal pijlen om een grotere voorsprong te pakken en Snakebite profiteerde daar optimaal van. Hij won alle legs en derhalve ook de wedstrijd met 6-3.

Michael van Gerwen had geen enkel probleem met Chris White. Het werd in Las Vegas een whitewash. Mighty Mike gooide een gemiddelde van ruim 104 per beurt, hetgeen het hoogste gemiddelde is uit de eerste ronde. De laatste leg in de wedstrijd werd met een prachtige 132 finish besloten door het groene monster. Met dubbele bull, Dubbele bull en dubbel 16 stuurde de Brabander de Amerikaan terug naar huis.

De laatste wedstrijd van de eerste ronde eindigde ook in een whtewash. De Schot Gary Anderson rekende vrij gemakkelijk af met de onbekende Canadees Barlow.

 

Uitslagen eerste ronde

Daryl Gurney 6-2 Dennis Sayre

Gerwyn Price 6-4 Willard Bruguier

Dave Richardson 6-3 Max Hopp

Raymond van Barneveld 6-3 David Cameron

Dawson Murschell 6-5 James Wade

Peter Wright 6-3 Shawn Brenneman

Michael van Gerwen 6-0 Chris White

Gary Anderson 6-0 Jayson Barlow

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Looking forward to @unibet @OfficialPDC @PDCEurope Berlin on Thursday.... big game against @BullyBoy180 πŸ‘πŸ†, out to… https://t.co/bgzJjVannz
Wigan Athletic πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
πŸ™‹πŸ»β€β™‚οΈ I’ll be on Stage 7 at @Butlins for the 1st round of the UK Open, big couple of weeks preparation leading into… https://t.co/atKls3MLAh
Thehammer2018@yahoo.com
Let me introduce you to the team of @ynotagencyuk who will help me create my vlog !!! Fantastic guys who are very c… https://t.co/YviNcElLLH
https://t.co/n28r9Ttw3C
Corey Cadby loves Celtic πŸ€ https://t.co/6e44gXNz7M
/// Meer bekijken