/ Nieuws

Van Gerwen ook in Las Vegas de sterkste

U.S. Darts Masters

16-7-2017 01:30

Michael van Gerwen heeft in Las Vegas de U.S. Darts Masters-titel gewonnen. De beste darter ter wereld, die vorige week in Shanghai ook al zegevierde, greep de hoofdprijs door de verrassende finalist Daryl Gurney in de eindstrijd met 8-6 te kloppen.

Het leek een eenzijdige finale te worden toen Van Gerwen al snel een break voorsprong pakte, maar Gurney was niet onder de indruk. De Noord-Ier schakelde een versnelling hoger en pakte drie legs op rij, waardoor hij alsnog met een 3-2 voorsprong de pauze in ging. SuperChin slaagde er na de pauze zelfs in om Mighty Mike te breken en daarmee op een 5-3 voorsprong te komen, maar dat bracht Gurney wel aan het denken. Door de nervositeit raakte hij steeds minder triples en kon Van Gerwen de wedstrijd toch nog omdraaien. Hij pakte vier legs op rij en maakte het karwei uiteindelijk in de veertiende leg af met een knappe 98-finish.

Van Gerwen had in de halve eindstrijd geen kind aan Gerwyn Price. De weinige kansen die The Iceman kreeg werden niet benut en MVG liep binnen de kortste keren uit naar 5-0. Ook na de onderbreking ging de slachtpartij gewoon verder. Uiteindelijk eindigde Price de wedstrijd met hetzelfde aantal legs als waar hij mee begon en werd het 8-0 voor Van Gerwen.
SuperChin klopte in de halve finale tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson op knappe wijze. Gurney ging de pauze in met een 4-1 achterstand, maar de Noord-Ier rechtte de rug. Hij pakte zeven legs op rij met behulp van de nodige maximale scores en plaatste zich daarmee dik verdiend voor de eindstrijd: 8-4.

Ook in de kwartfinale hoefde de Brabander zich niet bovenmatig in te spannen. Mighty Mike rekende namelijk eenvoudig af met Dave Richardson. De Canadees, die verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Max Hopp, kwam er tegen de nummer één van de wereld geen moment aan te pas. Van Gerwen gunde Richardson maar één leg en zegevierde dus met 8-1.
Daryl Gurney zorgde voor een verrassing door Peter Wright uit te schakelen. SuperChin kwam een break achter, maar repareerde de schade en gooide in de vijftiende en beslissende leg zowel 140 als 180. Daarmee liet hij Wright kansloos en besliste hij op dubbel 16 het spannende tweeluik met 8-7 in zijn voordeel.
Gary Anderson revancheerde zich op Raymond van Barneveld, die hem vorige week in Shanghai nog de toegang tot de halve finale ontzegde. Barney versloeg de Schot toen met 8-1, maar werd nu relatief eenvoudig opzij geschoven door The Flying Scotsman. Anderson liep al snel weg naar een 5-1 voorsprong, wist een comeback van de Hagenaar de nek om te draaien en haalde een 8-4 zege binnen.
De revelatie van gisterenavond, de jonge Canadees Dawson Murschell, moest in de kwartfinale ook het onderspit delven. Murschell kon zijn overwinning op James Wade geen vervolg geven tegen Gerwyn Price en verloor op ervaring van The Iceman: 8-4. Het Canadese talent speelde wederom alleraardigst, maar uiteindelijk deed Price genoeg om het sprookje van de jongeling te beëindigen.

U.S. Darts Masters
Kwartfinales

Dawson Murschell 4-8 Gerwyn Price
Michael van Gerwen 8-1 Dave Richardson
Raymond van Barneveld 4-8 Gary Anderson
Daryl Gurney 8-7 Peter Wright

Halve finales
Gerwyn Price 0-8 Michael van Gerwen
Gary Anderson 4-8 Daryl Gurney

Finale
Michael van Gerwen 8-6 Daryl Gurney

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Look back on a great week Now look forward to the next one! https://t.co/3ILK1U9296
So Niasse is the first player charged by the FA for simulation..... let’s see how consistent they are throughout th… https://t.co/M8tgtla9BW
Thanks guys, yes see you there πŸ‘ https://t.co/UXTWOpaxrZ
That's BS https://t.co/r3GyIuDURx
Back in action in minehead this wknd I play Justin pipe Friday afternoon
Morning troops. Another title for MVG last night. The man is a machine. Must be great to be able to retire before 35 if you want πŸ˜‚πŸ‘πŸΏ
πŸ†πŸ‘ https://t.co/JfLtPbUv7P
/// Meer bekijken