/ Nieuws

DUBBEL ZESTIEN VOOR PHIL TAYLOR

World Matchplay

30-7-2017 22:02

Phil Taylor heeft zijn laatste World Matchplay toernooi ooit op de best denkbare manier afgesloten. ‘The Power’ speelde al de hele week ijzersterk en wist in zijn zeventiende finale in Blackpool voor de zestiende keer de titel te pakken: 18-8.

In zijn laatste finale in de Winter Gardens kreeg Taylor al vooraf het respect van zijn tegenstander Peter Wright. Wright, die als hoger geplaatste speler aan de finale begon, liet de recordkampioen als laatste het podium op komen om hem alle eer te bieden die hem toekomt. Ook toen beide mannen op het podium stonden was het duidelijk dat vooral Wright degene was die onder de indruk was van het feit dat dit de laatste match van Taylor in Blackpool was.

In de eerste leg van de wedstrijd liet Taylor direct zien dat hij er was: hij miste nog de bulls-eye voor een 161-finish, maar pakte vervolgens wel direct de leg van Wright af. De Schot wist zichzelf met een 101-finish op het scorebord te zetten en gooide een 40-finish om de eerste pauze met een 3-2 achterstand in te gaan. Twee legs later gooide ‘Snakebite’ een 100-finish via tops-tops, maar het was daarna vooral Taylor die bleef strooien met mooie finishes: de zestienvoudig wereldkampioen gooide achtereenvolgens finishes van 72, 81, 81 en 82 waarmee hij op een comfortabele 8-3 voorsprong kwam.

Even leek het erop dat Taylor naar een monsterzege kon gaan uitlopen, maar opeens wist Wright de tripple een stuk gemakkelijker te raken: met indrukwekkend scorewerk kwam de Schot terug tot 8-6, waardoor een spannende finale voor de hand lag. Maar net voor de derde pauze gooide Taylor een 11-darter waardoor het verschil toch weer twee breaks werd: 9-6.

Dit bleek uiteindelijk ook het beslissende moment in de wedstrijd te zijn. Vanaf dat moment was Taylor vertrokken en kon Wright nooit meer in het spoor van ‘The Power’ blijven. Via tops maakte ‘Snakebite’ er 12-7 van, maar veel meer legs zou hij niet meer winnen. Bij een stand van 17-7 gooide de UK Open kampioen nog wel een 95-finish, maar een leg later was het de beurt aan Taylor om zijn zestiende World Matchplay titel binnen te halen. Hij koos hiervoor symbolisch de dubbel zestien uit: na zestien WK titels heeft hij nu dus ook de World Matchplay zestien keer op zijn naam staan: 18-8.

Met het winnen van de titel is er een eind gekomen aan de carrière van Phil Taylor op de World Matchplay. Sinds de start van het toernooi in 1994 was hij er altijd bij (24 toernooien). Hij speelde in totaal 107 wedstrijden in Blackpool waarvan hij er een recordaantal van 99 wist te winnen. Cijfers die voor altijd in de geschiedenisboeken blijven staan.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Your welcome buddy https://t.co/9U4hJNXlG6
Also hope tonight when I was playing hope the kids I brought up on stage to hit the winning doubles so I can have a brake liked it also
There was one guy at the gig tonight asked for my flights I come back out to c u couldn't c you please contact me here and I'll post them 😁
Vincent https://t.co/VfeMQMU3fC
Thanks all I'm offfffff https://t.co/R7b459LWWP
@fordey180 @Wayne501Mardle Forgot about that piece of talent
No https://t.co/Zav97WzFM5
/// Meer bekijken