/ Nieuws

Bijltjesdag voor Schotten in Auckland

Auckland Darts Masters

11-8-2017 23:55

Op de eerste dag van de Auckland Darts Masters zijn de beide Schotse topdarters er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken. Gary Anderson ging met 6-4 onderuit tegen zijn naamgenoot Kyle Anderson en Peter Wright werd geklopt door de jonge Corey Cadby.

Kyle Anderson maakte tegen de tweevoudig wereldkampioen vooral indruk met zijn scorend vermogen. The Aboriginal gooide een gemiddelde van 103 en kwam al snel in de wedstrijd op een 3-1 voorsprong, waarna hij het klusje eenvoudig klaarde: 6-4. Nadat Kyle Anderson vorige week al zijn eerste PDC-titel won zette hij zijn goede vorm dus door.
Corey Cadby, bijgenaamd The King, maakte vorig jaar al naam door in Perth van Phil Taylor te winnen en op het WK te spelen. In Perth verloor Cadby toen van Wright, maar dat liet hij deze keer niet nog eens gebeuren. Het talent uit Tasmanie liep vanaf een 3-3 stand met behulp van een knappe 112-finish uit naar een 6-4 zege op de nummer drie van de wereld.

Raymond van Barneveld bereikte de laatste acht in Nieuw-Zeeland door Warren Parry opzij te schuiven. De Hagenees speelde een moeizame wedstrijd en wist Parry lang niet van zich af te schudden, maar in de zevende leg plaatste Barney de beslissende break die hem uiteindelijk de zwaarbevochten zege opleverde. Van Barneveld speelt in de kwartfinale tegen Phil Taylor, die het niet gemakkelijk had tegen Darren Herewini. De Nieuw-Zeelander kreeg kansen om 4-3 voor te komen, maar bezweek onder de druk. The Power deed dat niet en haalde de overwinning toch binnen.

Naast Kyle Anderson en Corey Cadby heeft Australie ook nog Simon Whitlock als ijzer in het vuur. The Wizard won het duel met Cody Harris uit Nieuw-Zeeland met 6-4, waardoor hij in de kwartfinale tegenover Kyle Anderson staat. Zeges waren er ook voor Michael Smith, Daryl Gurney en James Wade. Vooral Smith liet uitstekende dingen zien. Bullyboy gunde zijn tegenstander Rob Szabo geen enkele kans op een dubbel en liet een ‘whitewash’ noteren.

Auckland Darts Masters
Vrijdag 11 augustus
Eerste ronde
Michael Smith 6-0 Rob Szabo
Daryl Gurney 6-2 Rob Modra
James Wade 6-2 Mark Cleaver
Raymond van Barneveld 6-4 Warren Parry
Phil Taylor 6-4 Darren Herewini
Simon Whitlock 6-4 Cody Harris
Gary Anderson 4-6 Kyle Anderson
Peter Wright 4-6 Corey Cadby

Zaterdag 12 augustus
Kwartfinales

James Wade v Daryl Gurney
Kyle Anderson v Simon Whitlock
Raymond van Barneveld v Phil Taylor
Corey Cadby v Michael Smith
Best of 19 legs

Door: Guy Habets

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Think the ranger rover gives the wrong impression taking my nephew for his hair cut and waiting outside someone pul… https://t.co/CF4e4F0Abp
Happy world matchplay eve folks! Here’s hoping Gary can break his blackpool duck!! Who’s all going? #teamando😎
Nice one pal you would have loved to see me go for a dunking 🙈 https://t.co/WwN59usXTt
There is another one coming..... https://t.co/ejxlkFiiml
These pair - like butter wouldn’t melt! X 🐶 https://t.co/7BDMw8XQWb
@DEMOLITION180 Life on stilts, by Darren Webster 😂😂😂
Still waiting for him to get to the bar. Bless him maybe he can’t find it Again 🙊 https://t.co/oXtBUJ2dQW
/// Meer bekijken