/ Nieuws

Van Barneveld vergeet het af te maken

Auckland Darts Masters

12-8-2017 23:54

Raymond van Barneveld heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De Nederlander kreeg vier pijlen om de wedstrijd tegen Phil Taylor in zijn voordeel te beslissen, maar faalde. ‘Barney’ liet een prima wedstrijd zien, ruime 98 gemiddeld, maar vergat het af te maken. Bij een stand van 7-7 leek onze landgenoot de beslissende break te forceren en liep hij uit naar 9-7. Een leg later mocht Van Barneveld beginnen om de wedstrijd uit te gooien. Een 117-finish werd gemist op tops waardoor ‘The Power’ langszij kon komen. De beslissende leg van de wedstrijd begon ‘RvB’ sterk. De vijfvoudig wereldkampioen opende met tweemaal een 140-score en zette zich mede daardoor op 161. Vervolgens werd de bull’s eye gemist om een beurt later de tweede pijl op dubbel negentien aan de binnenkant te gooien. Taylor faalde niet op 91 waardoor de Engelsman als een dief in de nacht de wedstrijd naar zich toetrok.

In de halve eindstrijd treft veteraan Taylor het Australische talent en tevens kampioen bij de jeugd; Corey Cadby. ‘King Cadby’ baarde gisteren al opzien door de nummer drie van de wereld Peter Wright naar huis te sturen. Cadby liet een fraai staaltje darts zien in zijn kwartfinale tegen Michael Smith. De nummer negen van de wereld moest regelmatig zijn antwoord schuldig blijven ten opzichte van de Australiër die alles afstrafte. Cadby liep al snel uit naar 5-1, vooral op de dubbels - een finishpercentage van boven de 60% - was hij ijzersterk. Smith kwam nog terug tot 5-7, maar moest uiteindelijk toezien hoe het jeugdige talent drie legs aaneenrijgde om er met de winst vandoor te gaan.

De andere halve finale gaat tussen James Wade en Kyle Anderson. Wade liet voor het eerst sinds tijden weer eens uitstekend spel zien. ‘The Machine’ was te sterk voor de in vorm verkerende Daryl Gurney. Bij een stand van 4-4 liep Wade uit naar 8-4, mede dankzij een fraaie 124-finish. Gurney leek vervolgens het tij te keren door terug te komen tot 8-7. Door goede scorende darts leek de Noord-Ier het momentum naar zich toe te trekken. Echter kon Wade profiteren van geknoei van ‘Super Chin’ op de dubbels waardoor het alsnog 10-7 werd in het voordeel van de Engelsman. Kyle Anderson moest tegen Simon Whitlock all the way gaan om de winst uit het vuur te slepen. Het lukte Whitlock niet om Anderson van zich af te slaan. Bij een stand van 9-9 mocht ‘The Wizzard’ beginnen, maar omdat hij in drie beurten slechts één trippel vond, lukte het Kyle Anderson om het initiatief in de beslissende leg naar zich toe te treken en de wedstrijd te winnen.

Auckland Darts Masters
Zaterdag 12 augustus

Kwartfinales

James Wade 10-7 Daryl Gurney
Kyle Anderson 10-9 Simon Whitlock
Phil Taylor 10-9 Raymond van Barneveld
Corey Cadby 10-5 Michael Smith

Zondag 13 augustus
Halve finales
James Wade v Kyle Anderson
Phil Taylor v Corey Cadby
Best of 21 legs

Finale
Wade/K. Anderson v Taylor/Cadby
Best of 21 legs

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Rob Cross out too!To be fair, I saw his last few games.Mansell and the young boy should have done him. Ando MVG and Cross all out!Who wins?
Dan Dawson's obsession with Dawson Murschell 😩. He's like the high school geek obsessed with the exchange student
Gwannn big Hendo https://t.co/WmLpJpVjtS
Rob Cross was a lucky boy there! Mansell had him rattled but just couldn't finish the job
MVG and Gary both out! Wide Open now! and Michael Smith is apparently still asleep!
Gary's out! Evans wins 6-4 from 4-2 down. Evans played well, some big finishes in there 121, 80, 118 and 150 to win. On to Glasgow now!
Gary loses 3 on the spin and is 5-4 down 😩
/// Meer bekijken