/ Nieuws

German Darts Grand Prix: Nederlanders laten zich zien, Van Gerwen wint

10-9-2017 22:52

Michael van Gerwen heeft het tiende EuroTour toernooi, de German Darts Grand Prix, op zijn naam geschreven. De Nederlander was in de finale met 6-3 te sterk voor Rob Cross. Het is al de vijfde EuroTOur titel voor de Brabander in 2017.

Cross kon in het begin van de finale nog aardig mee met Van Gerwen. Na zes legs was de stand nog gelijk. Daarna ging het echter hard, want Van Gerwen pakte drie legs op een rij en verzekerde zich met een gemiddelde van 111 van de winst. Voor Cross was het zijn eerste EuroTour finale in zijn carrière. Dat is ontzettend knap van de 26-jarige Engelsman, aangezien hij in ditzelfde weekend vorig jaar de PDC Challenge Tour won.

Naast Van Gerwen lieten meer Nederlanders zich nadrukkelijk zien. Jelle Klaasen haalde via Jamie Bain en Kyle Anderson de kwartfinale, waar hij verloor van Van Gerwen. Vincent van der Voort versloeg Andrew Gilding, Mervyn King en Ronny Huybrechts (whitewash) en verloor uiteindelijk in de kwartfinale van landgenoot Benito van de Pas. 'Big Ben' reikte tot de halve finale door zeges op Jamie Caven, Darren Webster en dus Van der Voort. Rob Cross bleek uiteindelijk te sterk voor de Tilburger.

In Duitsland verschenen in totaal acht Nederlanders aan de oche. Dirk van Duijvenbode werd in de eerste ronde meteen uitgechakeld door Kyle Anderson en ook Michael Plooy verloor. Hij werd verslagen door Jermaine Wattimena, die in de tweede ronde aan de kant werd gezet door Ian White. Ook voor Jan Dekker was de tweede ronde het eindstation. Na een overwinning op Mickey Mansell was Rob Cross een maatje te groot. 

Uitslagen German Darts Grand Prix
Kwartfinales
Rob Cross 6-2 Ian White

Benito van de Pas 6-5 Vincent van der Voort
Simon Whitlock 6-1 Michael Smith
Michael van Gerwen 6-1 Jelle Klaasen

Halve finales
Rob Cross 6-3 Benito van de Pas
Michael van Gerwen 6-0 Simon Whitlock

Finale
Michael van Gerwen 6-3 Rob Cross

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Look back on a great week Now look forward to the next one! https://t.co/3ILK1U9296
So Niasse is the first player charged by the FA for simulation..... let’s see how consistent they are throughout th… https://t.co/M8tgtla9BW
Thanks guys, yes see you there πŸ‘ https://t.co/UXTWOpaxrZ
That's BS https://t.co/r3GyIuDURx
Back in action in minehead this wknd I play Justin pipe Friday afternoon
Morning troops. Another title for MVG last night. The man is a machine. Must be great to be able to retire before 35 if you want πŸ˜‚πŸ‘πŸΏ
πŸ†πŸ‘ https://t.co/JfLtPbUv7P
/// Meer bekijken