/ Nieuws

WDF World Cup: Nederlandse jeugd maakt indruk

07-10-2017 12:18

Tijdens het geweld van de World Grand Prix stond in Kobe (Japan) de World Cup van de WDF (World Darts Federation) op het programma. Het toernooi staat te boek als het officiële wereldkampioenschap darts, naast de officieuze WK's van de PDC en de BDO. Team Nederland maakte indruk in Japan.

De nieuwe Michael van Gerwens?
Met name de Nederlandse jeugd leek onverslaanbaar in Japan. Bij de jongenssingle stonden twee landgenoten in de finale: Justin van Tergouw en Wessel Nijman. Via een 12-darter verzekerde de eerstgenoemde zich van de gouden medaille. Bij het jongenskoppeltoernooi speelden Van Tergouw en Nijman samen en ook het duo was niet te kloppen. Zij versloegen Ierland met 6-1 met een gemiddelde van rond de 98.

Ook de Nederlandse meisjes lieten zich zien in Japan. In het koppeltoernooi stonden Layla Brussel en Lerena Rietbergen samen tegenover het Iraanse meisjesduo. Onze landgenoten misten een matchdart voor een 146-finish, waardoor de Iraanse meisjes met de wereldtitel aan de haal gingen. In het meisjessingletoernooi behaalde Brussel ook nog een bronzen medaille. 

Het talent van de Nederlandse jeugd werd nogmaals benadrukt tijdens het mixkoppeltoernooi. Het duo Van Tergouw/Brussel trof in de finale namelijk het andere Nederlandse koppel Nijman/Rietbergen. Het eerste plek werd binnengehaald door het eerste duo. Door deze prestaties werd de Nederlandse jeugd gekroond tot overall wereldkampioen.

Nederlands damesteam wereldkampioen
Ook het Nederlandse damesteam maakte indruk in Kobe. Anca Zijlstra, Vanessa Zuidema, Sharon Prins en Aileen de Graaf werden overall wereldkampioen bij de dames. Zij grepen deze titel door in de teamfinale het damesteam uit Zweden aan de kant te zetten. Het is voor het eerst sinds 2001 dat de Nederlandse dames overall wereldkampioen zijn geworden. 

Daarnaast stond Europees kampioen Prins is de finale van het damessingletoernooi. De Nederlandse kreeg zes matchdarts, maar zag de Zweedse Vicky Pruim er met de titel vandoor gaan. Aileen de Graaf behaalde de bronzen plak in hetzelfde toernooi. Bij het dames koppeltoernooi veroverde het duo Zijlstra/Zuidema ook een bronzen medaille.

Het Nederlandse heren konden, ondanks het ontbreken van grote landen als Engeland en Schotland, niet overtuigen op de World Cup. Het herenteam, bestaande uit Wesley Harms, Willem Mandigers, Chris Landman en Richard Veenstra, verloor bij de laatste 16 van Noorwegen. Willem Mandigers verzekerde zich in het singletoernooi wel nog van een bronzen medaille.

Het Nederlandse team komt zondag om 17:30 uur aan op Schiphol. Publiek en pers is welkom.

 Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Darts Bond: www.ndbdarts.nl

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Cannot wait for this @OfficialPDC https://t.co/paGUYIYIj3
👍 https://t.co/3BrVbCN84P
Afgelopen 2 dagen wezen snorkelen op Lady Elliot Island in the Great Barrier Reef, adembenemend mooi mensen https://t.co/rkBqE2tmfz
Welcome to Brisbane !! Very cool place https://t.co/JzufkajqTE
After being in the wilderness with bears moose’s eagles dolphins raccoons etc I have finally got internet what a week
👏👏👏👏👏👏👏👏⚽️ https://t.co/nxtiXuuBH8
Helemaal ontspannen! https://t.co/h4KcBWjcFQ
/// Meer bekijken