/ Nieuws

Van Peer met darteritus langs Whitlock

Grand Slam of Darts

11-11-2017 18:30

Het was een enerverende middag in Wolverhampton waar de eerste wedstrijden werden gespeeld op de Grand Slam of Darts 2017. De groepen E-H kwamen het podium op met onder andere de Nederlanders Berry van Peer en Jeffrey de Zwaan.

Groep H
Berry van Peer ging een lastige middag spelen tegen Simon Whitlock. De 21-jarige Brabander kampt met 'darteritus' - een mentale blokkade waardoor je moeilijk je dart kan loslaten - terwijl Whitlock elke maand beter staat te gooien. Toch kreeg Van Peer kansen om meteen te breaken maar zag toch 'The Wizard' op 1-0 komen. Vervolgens bleef de Nederlander knokken en kwam 2-3 voor, met in het achterhoofd één leg weg te hebben gegeven. Ondertussen ergerde Whitlock zich groen en geel aan de darteritus van Van Peer. Dat nam niet weg dat Whitlock een 4-3 voorsprong pakte. 'Bionic' dwong een beslissende leg af en kreeg vijf matchdarts, nadat ook zijn tegenstander er een aantal gemist had. De vijfde matchdart vloog de dubbel 10 in en boekte Van Peer een onverwachte overwinning op Simon Whitlock.

De andere wedstrijd in Groep H ging tussen de Schotse spelers Gary Anderson en Cameron Menzies. Menzies maakte voor het eerste kennis met het grote podium en genoot daar uitzonderlijk veel van. 'The Flying Scotsman' bleef zijn eigen spel spelen en met onder andere een 148-finish pakte hij een 4-2 voorsprong. De BDO-speler volgde met een 134-finish via tops-tops om uiteindelijk met 5-3 te buigen voor Anderson.

Groep F
De tweede Nederlander aan deze kant van het toernooi plaatste zich, net als Stephen Bunting, via het kwalificatietoernooi. Jeffrey de Zwaan keek snel tegen een 2-0 achterstand aan maar pakte keurig zijn eerste leg via een 11-darter. Een paar legs later kreeg Bunting zijn eerste matchdart op bullseye vanaf 161 maar miste. De Zwaan knalde daarna een 120-finish van het bord en stoomde vervolgens door naar 4-4. In de beslissende leg, die 'The Black Cobra' mocht beginnen, kreeg de Nederlander drie matchdarts maar gingen deze alle naast. Via een 68-finish stelde 'The Bullet' toch nog de zege veilig.

Ondanks een gemiddelde van 100 wist Scott Mitchell niet te winnen van Dave Chisnall. 'Chizzy' begon de wedstrijd met een 108-finish en gooide zijn finishes op de juiste momenten uit. Beiden gooiden een sterke wedstrijd waarbij de eindscore van 5-2 een relatief vertekenend beeld gaf. Chisnall heeft nu al een grote stap richting de tweede ronde gezet, terwijl Mitchell met dit niveau nog altijd kans maakt op een mooi toernooi.

Groep E
De eerste wedstrijd in De Poule des Doods ging tussen Alan Norris en Corey Cadby. De jonge Australiër begon met een 126-finish en miste 170 op de bull in de volgende leg. Die misser werd meteen afgestraft via een 105-finish van de Engelsman. In de vierde leg miste Cadby enkele dubbels en ook dit strafte Norris direct af; ditmaal met een 110-finish. De wedstrijd kreeg een beslissende leg waarin 'The King' één matchdart miste en Norris de wedstrijd naar zich toe trok via dubbel 12.

De middag werd afgesloten met Peter Wright en Lakeside-kampioen Glen Durrant. Via tops-tops pakte 'Snakebite' de eerste leg van de wedstrijd maar zag daarna zijn tegenstander een 1-3 voorsprong pakken. Die voorsprong gaf de BDO-speler niet meer weg en met een gemiddelde van maar liefst 106, won de Engelsman met 2-5

Groep G
Mark McGeeney arriveerde in Wolverhampton als de nummer één van de BDO. Echter liet hij tegen Mensur Suljovic niet zien wat hij kon. De Oostenrijker speelde zelf ook geen beste wedstrijd maar trok wel aan het langste eind. Met een degelijk gemiddelde van 93 won 'The Gentle' met 5-2.

Michael Smith en James Wilson mochten het toernooi openen. 'Bully Boy' deed dat door de eerste drie legs op zijn naam te schrijven en dus eenvoudig op een ruime voorsprong kwam. Wilson vocht zich terug in de wedstrijd en trok de stand weer gelijk: 3-3. In de achtste leg kon 'The Jammy Dodger' een beslissende leg afdwingen maar waren de zenuwen hem de baas. Michael Smith won met 5-3.

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts .Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Grand Slam of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gidsop onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Grand Slam of Darts kunt u vinden de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

And even then Iā€™m more active then you... https://t.co/fchF2JkpuQ
You at lakeside then pal https://t.co/qF85USJGQc
@JJNieuwlaat De avond staat al weer helemaal in de steigers zie ik...
Ff de noodzakelijke zaken geregeld @FrankVischsch https://t.co/ke6wC6EliZ
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
/// Meer bekijken