/ Nieuws

MVG en RVB kronen zich tot ware comeback kids

Grand Slam of Darts

13-11-2017 00:10

Groep A
Michael van Gerwen heeft zich verzekerd van de tweede ronde. In een partij van hoog niveau wist hij voor het scheiden van de markt Rob Cross te laten Buigen. ‘MVG’ plaatste de eerste break door 134 te finishen (T18, D20, D20). Cross wist langszij te komen omdat de nummer één van de wereld drie pijlen miste om 3-1 te maken. Dit gaf ‘Voltage’ een stoot energie want de Engelsman liep uit naar 4-2, mede dankzij een 170-finish. Cross leek de wedstrijd in zijn voordeel te hebben gekanteld, maar hij miste twee wedstrijdpijlen op tops, Van Gerwen maakte gelijk. Dit was beslissend voor de wedstrijd want elf darts later had Van Gerwen de klus alsnog geklaard.

De tweede wedstrijd in de poule van Michael van Gerwen ging tussen Ross Montgomery en Joe Murnan. Aangzien beide heren een flink pak op de broek hadden gekregen in hun eerste wedstrijd hadden zij wat recht te zetten. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op. Beide spelers hielden met speels gemak hun eigen legs. In de zevende leg maakte ‘The Boss’ het verschil. De Schot ving aan met een maximale score om middels een 121-finish de break te forceren. Enkele ogenblikken later gooide de sterk spelende Montgomery (100,96 gemiddeld) dankzij een elf-darter de wedstrijd in het slot.

Groep B
Raymond van Barneveld is goed op weg om zich te plaatsen voor de laatste zestien. De Nederlander was met 5-4 te sterk voor Gerwyn Price. De vijfvoudig wereldkampioen kende een valse start en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. ‘Barney’ wist vervolgens terug te komen tot 4-2. In de zevende leg stond ‘The Iceman’ te wachten op dubbel twintig voor de wedstrijd. De oude meester liet op dat moment zijn klasse zien door 104 te finishen. Vanaf dat moment was het Van Barneveld die de wedstrijd domineerde en de man uit Wales geen pijl meer gunde op een dubbel.

Jamie Hughes kan alvast beginnen met het pakken van zijn koffer. De nummer drie van de BDO kreeg een whitewash om zijn oren van Steve Lennon. Laatstgenoemde speelde zeer sterk (100.2 gemiddeld) en gunde Hughes, die zelf niet verder kwam dan een gemiddelde van rond de 75, geen pijl op een dubbel.

Groep C
Phil Taylor en Robbie Green maakten er in hun wedstrijd een waar spektakelstuk van. ‘Kong’ schoot goed uit de startblokken en kwam met 2-0 voor. Taylor leek de breakachterstand ongedaan te maken, maar vijf pijlen werden gemist. Green had genoeg aan één pijl voor dubbel acht. Bij een stand van 4-2 leek de ‘Kong’ helemaal in zijn comfort zone te zitten, want de Engelsman had een abonnement op de trippel twintig. Echter wist Taylor middels een 93-finish zijn leg te houden en dus in de wedstrijd te blijven. Green leek niet onder de indruk en ging verder met het slopen van de trippel. Dit resulteerde erin dat hij na elf pijlen op dubbel achttien stond. Het venijn bleek in de staart te zitten want vier wedstrijdpijlen waren niet aan Green besteed. Taylor kwam langszij en wist dankzij een 105-finish een beslissende leg af te dwingen. Taylor liet zijn prooi vervolgens niet meer los en wist binnen 12 darts de beslissende leg te winnen.

James Wade is nog steeds in de race voor een plek bij de laatste zestien. De runner-up van vorig jaar was verre van overtuigend in zijn wedstrijd tegen Peter Machin, maar ging er toch met de winst vandoor. De Engelsman werd direct gebroken, maar pakte vervolgens 5 legs op rij. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de Australiër die diverse pijlen op de dubbel onbenut liet.

Groep D
Danny Noppert heeft ook zijn tweede wedstrijd op de Grand Slam of Darts verloren. De Fries was niet opgewassen tegen Darren Webster. De Nederlander kwam 3-0 achter, maar wist terug te breaken om de schade tot 3-2 te herstellen. ‘Noppie’ wist ondertussen steeds vaker The Lipstick te vinden, had zelfs een pijl voor 3-3, maar kon niet voorkomen dat de sterk gooiende Webster (103,44 gemiddeld) met de overwinning aan de haal ging: 5-2.
 
Daryl Gurney heeft zichzelf een goede dienst bewezen. In een spannende wedstrijd die lang gelijk opging, won hij met 5-3 van Mark Webster. De Partij leek af te stevenen op een beslissende leg. Echter bij 4-3 in het voordeel van de Noord-Ier miste de tot dan toe goed spelende Welshman vijf darts voor 4-4. Gurney was er als de kippen bij om te profiteren en via dubbel tien pakte hij twee punten.

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts. Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Grand Slam of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Grand Slam of Darts kunt u vinden de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

And even then Iā€™m more active then you... https://t.co/fchF2JkpuQ
You at lakeside then pal https://t.co/qF85USJGQc
@JJNieuwlaat De avond staat al weer helemaal in de steigers zie ik...
Ff de noodzakelijke zaken geregeld @FrankVischsch https://t.co/ke6wC6EliZ
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
/// Meer bekijken