/ Nieuws

Durrant en Wright overleven Poule des Doods

14-11-2017 00:30

De groepen E-H kenden alle een spannend einde en alle op hun eigen manier. Berry van Peer en Peter Wright wonnen beiden een beslissende leg en plaatsten zich voor de tweede ronde. Mensur Suljovic en Michael Smith voorkwamen een shoot-out en dat ging ten koste van James Wilson. In de laatste wedstrijd van de avond versloeg Stephen Bunting BDO-speler Scott Mitchell en bezorgde daarmee Dave Chisnall een plekje bij de laatste 16.

Groep H – Van Peer wint emotionele sudden death leg

Berry van Peer begon redelijk soepel aan zijn wedstrijd tegen Cameron Menzies. In de eerste paar legs viel de darteritus enigszins mee en kwam de Nederlander 3-2 voor. Via een 80-finish behield ‘Bionic’ zijn eigen leg en was nog maar één leg verwijderd van de tweede ronde. Na een paar gemiste matchdarts poetste Menzies 68 van het bord, om vervolgens ook de achtste leg op zijn naam te schrijven. De laatste en beslissende leg zat vol spanning en dat hielp de darteritus van Van Peer niet. Beiden kregen veel matchdarts waarbij de PDC-speler aan het langste eind trok. Via dubbel 10 verzekerde Van Peer zich van de laatste 16, waarna bij beide spelers veel emotie los kwam.

De andere wedstrijd ging tussen Gary Anderson en Simon Whitlock. De Schot was al verzekerd van de tweede ronde, terwijl ‘The Wizard’ wist dat dit zijn laatste wedstrijd zou worden. Toch maakten beide heren er een aantrekkelijke wedstrijd van waarbij ‘The Flying Scotsman’ een gemiddelde noteerde van ruim 104. Met onder andere een 130-finish versloeg Anderson de Australiër met 5-2.

Groep E  - Peter Wright overleeft Poule des Doods
In de ‘Poule des Doods’ was al duidelijk dat BDO-speler Glen Durrant met twee overwinning al zeker was van de volgende ronde. Australisch talent Corey Cadby was uitgeschakeld. Onderling wisten de mannen nog een leuke wedstrijd neer te zetten. Met gemiddeldes rond de 97 was het Cadby die, via onder andere een 120-finish, een 4-2 voorsprong pakte. ‘Duzza’ vocht zich netjes terug in de wedstrijd en dwong een beslissende leg af. Hierin finishte ‘The King’ negentig en boekte Cadby zijn eerste overwinning op de Grand Slam of Darts.

Peter Wright en Alan Norris gingen de strijd aan om zich bij de laatste 16 te voegen. Beiden speelden een sterke wedstrijd waarbij de spanning zo nu en dan om de hoek kwam kijken. Norris begon aan de wedstrijd en stond de hele wedstrijd op voorsprong. Middels een 170-finish trok ‘Snakebite’ de stand gelijk en volgde er een beslissende leg. Deze leg kon beide kanten op maar een 180 van Wright zette hem op 36. Norris kreeg één matchdart op tops vanaf 105 maar trok deze net onder de dubbel. De tweede matchdart van de Schot ging raak en overleefde Peter Wright de ‘Poule des Doods’.

Groep G – Suljovic en Smith ontlopen shoot-out
In Groep G viel er veel te rekenen. Na de eerste twee gespeelde groepswedstrijden, kon theoretisch gezien iedereen door. Voor BDO-speler Mark McGeeney viel als eerste het doek. In de wedstrijd tegen Michael Smith kwam de Engelsman op een 4-1 achterstand en was het voor hem niet meer mogelijk om zich te plaatsen voor de tweede ronde. De grote druk was er dan wel af en liet de nummer één van de BDO nog vier legs zien wat hij kon. Onder andere een 124- en 99-finish brachten hem op 4-4 waarna een goede laatste leg volgde. Via bullseye pakte Smith deze leg en was ‘Bully Boy’ nog altijd afhankelijk van de wedstrijd tussen Mensur Suljovic en James Wilson.

Waar Suljovic genoeg had aan vier legs, moest Wilson op zijn minst met 4-5 winnen. De Engelsman begon uitstekend aan zijn wedstrijd en pakte een 0-2 voorsprong. Nadat Suljovic de stand 3-3 gelijktrok, had de Oostenrijker nog één leg nodig om zich te verzekeren van de volgende ronde. Bij een 3-5 overwinning voor Wilson, zou Suljovic een shoot-out moeten aangaan met Michael Smith. Echter won ‘The Gentle’ de achtste leg en plaatste hij zich als eerste van deze groep voor de laatste 16. Wilson had de negende leg nodig om een shoot-out te spelen tegen Smith. Ondanks een 180 in de laatste leg lukte het Wilson niet deze binnen te slepen en verloor de wedstrijd met 5-4. Het betekende geen shoot-out en uitschakeling voor James Wilson.

Groep F - Bunting bezorgt Chisnall plekje in tweede ronde
De wedstrijd tussen Dave Chisnall en Jeffrey de Zwaan begon met een hoop rekenwerk. De Zwaan mocht maximaal drie legs afgeven om nog kans te maken op de volgende ronde. Chisnall had aan vier legs genoeg om kans te houden en was bij een 5-3 overwinning zeker van de laatste 16. 'The Black Cobra' begon wederom sterk aan de wedstrijd en pakte de leiding. De stand was 3-3 toen het in de zevende leg fout ging voor De Zwaan. 'Chizzy' pakte de zevende leg en was het avontuur voor de Nederlander voorbij. Wel bleef hij zijn sportieve plicht doen en bleef goed gooien. Het leverde hem twee legs en zijn eerste overwinning op de Grand Slam of Darts op. Voor Chisnall was het tegenvallertje, daar hij afhankelijk was voor de laatste wedstrijd van de avond.

De taken waren duidelijk voor Stephen Bunting en Scott Mitchell: winnen. De BDO-speler was bij winst verzekerd van een plekje in de tweede ronde, terwijl Bunting zich al geplaatst had. Gezien Bunting en Chisnall goede vrienden zijn, had 'The Bullet' nog genoeg om voor te spelen; bij winst van Bunting zou Chisnall dus doorgaan in plaats van Mitchell. 'Scotty Dog' kwam maar liefst 0-3 voor alvorens Bunting drie opeenvolgende legs pakte. Mitchell won de zevende leg en was nog één leg verwijderd van de tweede ronde. Of het de spanning was of de onrust in de zaal is niet zeker, maar Mitchell begon wat minder goed te spelen en liet Bunting de achtste en negende leg pakken. Hierdoor namen we afscheid van Mitchell en zien we Chisnall terug bij de laatste 16. 

Alle verslagen van de Grand Slam of Darts kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen en het wedstrijdschema van de Grand Slam of Darts zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts .Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Grand Slam of Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gidsop onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Grand Slam of Darts kunt u vinden de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat

Door: Davey de Haze

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

And even then Iā€™m more active then you... https://t.co/fchF2JkpuQ
You at lakeside then pal https://t.co/qF85USJGQc
@JJNieuwlaat De avond staat al weer helemaal in de steigers zie ik...
Ff de noodzakelijke zaken geregeld @FrankVischsch https://t.co/ke6wC6EliZ
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
/// Meer bekijken