/ Nieuws

PDC wijzigt deelnemersveld en prijzengeld voor WK 2019

04-1-2018 14:16

Het WK 2018 was een enorm succes. "Dit WK was het grooste en meest succesvole toernooi in de geschiedenis van de sport", aldus Barry Hearn. Maar liefst 68.000 toeschouwers bezochten Ally Pally in de afgelopen maand. Rob Cross won de zinderende finale tegen Phil Taylor en kreeg daardoor maar liefst 400.000 pond aan prijzengeld, maar dat zal volgend jaar veranderen.

De PDC meldt op haar eigen website dat het prijzengeld voor het WK met 40% zal stijgen. In plaats van de gebruikelijke 1,8 miljoen pond dat de dartsbond mag verspreiden wordt het vanaf komend WK maar liefst 2,5 miljoen pond. Dit zorgt er mede voor dat de winnaar van het toernooi niet met 400.000 pond naar huis gaat, maar met 500.000 pond.

Ook laat de PDC weten dat ze het deelnemersveld voor het toernooi willen vergroten. Door middel van meer kwalificatie toernooien wil men meer darters kunnen verwelkomen op het WK en op die manier de sport wereldwijd nog meer laten groeien.

1 Rob Cross kroont zich tot wereldkampioen!

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

is that rant over https://t.co/YC2BnkscPH
Amazing 8 days in Brisbane! Some great memories made! On to the Gold Coast for the next event in the… https://t.co/fhK0lBcoWg
No mkhitaryan then after Jose saying he'll be involved. Off to arsenal then? 🤔🤔
Brilliant night in Dannevirke!!! Thanks for attending to all@who came 👍🎯 https://t.co/JYGBSgxXlU
Just won on the county stage. Oh to be good enough to do it for the my beloved Cheshire 😉
BDO finals day! Who wins?
Last night @Southampton_HH with @sammimarsh1 https://t.co/k58sltRI0A
/// Meer bekijken