/ Nieuws

PDC wijzigt deelnemersveld en prijzengeld voor WK 2019

04-1-2018 14:16

Het WK 2018 was een enorm succes. "Dit WK was het grooste en meest succesvole toernooi in de geschiedenis van de sport", aldus Barry Hearn. Maar liefst 68.000 toeschouwers bezochten Ally Pally in de afgelopen maand. Rob Cross won de zinderende finale tegen Phil Taylor en kreeg daardoor maar liefst 400.000 pond aan prijzengeld, maar dat zal volgend jaar veranderen.

De PDC meldt op haar eigen website dat het prijzengeld voor het WK met 40% zal stijgen. In plaats van de gebruikelijke 1,8 miljoen pond dat de dartsbond mag verspreiden wordt het vanaf komend WK maar liefst 2,5 miljoen pond. Dit zorgt er mede voor dat de winnaar van het toernooi niet met 400.000 pond naar huis gaat, maar met 500.000 pond.

Ook laat de PDC weten dat ze het deelnemersveld voor het toernooi willen vergroten. Door middel van meer kwalificatie toernooien wil men meer darters kunnen verwelkomen op het WK en op die manier de sport wereldwijd nog meer laten groeien.

1 Rob Cross kroont zich tot wereldkampioen!

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Rob Cross out too!To be fair, I saw his last few games.Mansell and the young boy should have done him. Ando MVG and Cross all out!Who wins?
Dan Dawson's obsession with Dawson Murschell 😩. He's like the high school geek obsessed with the exchange student
Gwannn big Hendo https://t.co/WmLpJpVjtS
Rob Cross was a lucky boy there! Mansell had him rattled but just couldn't finish the job
MVG and Gary both out! Wide Open now! and Michael Smith is apparently still asleep!
Gary's out! Evans wins 6-4 from 4-2 down. Evans played well, some big finishes in there 121, 80, 118 and 150 to win. On to Glasgow now!
Gary loses 3 on the spin and is 5-4 down 😩
/// Meer bekijken