/ Nieuws

Dutch Open: McGeeney verslaat Durrant en pakt Jilles Vermaat Trophy

04-2-2018 20:44

Mark McGeeney heeft de Dutch Open Darts 2018 gewonnen, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy. Hij versloeg in een herhaling van de Lakeside-finale Glen Durrant met 3-1 en verdedigde zijn titel van 2017 met succes.

De finale begon goed voor McGeeney. Hij pakte de eerste set overtuigend met 3-1. De tweede set leek vervolgens simpel naar Durrant te gaan, maar hij verspeelde een 2-0 voorsprong en verloor de set alsnog. Durrant bracht de spanning daarna weer terug door de 2-1 op het bord te zetten. In de vierde set mocht McGeeney bij 2-2 voor de wedstrijd gooien en deed dat succesvol.

'The Gladiotor' won door de zege de eerste Jilles Vermaat Trophy. Vermaat heeft veel betekend voor de dartssport in Nederland en overleed afgelopen jaar. De beker heet daarom voortaan de Jilles Vermaat Trophy. De vrouw van Jilles reikte de beker uit en voorafgaand aan de finalemiddag werd er langdurig geapplaudisseerd.

De damestitel ging naar Deta Hedman. Ook zij prolongeerde haar Dutch Open titel. In de finale trof ze Aileen de Graaf, die lang op weg leek naar de overwinning. Ze miste echter negen matchdarts en gaf de zege cadeau: 5-4. 

Bij de herenkoppels werd er wel Nederlands succes geboekt. Wesley Harms en Richard Veenstra pakten de koppeltitel bij de heren. Zij versloegen Duijster/Van der Zande in de eindstrijd. De koppeltitel bij de vrouwen was voor Lorraine Winstanly en Corrine Hammond. 

Tot slot werd ook de Dutch Open Youth gespeeld. Keanu van Velzen, die vorig jaar de aspirantentitel won, kroonde zich tot juniorenkampioen. De meisjestitel ging naar de Russin Ksenia Klochek, die gedurende het hele toernooi geen leg verloor. In de finale versloeg ze Lerena Rietbergen. De aspirantentitel was voor Maison Wilson na een zege op Dinand Hoek. 

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Looking forward to @unibet @OfficialPDC @PDCEurope Berlin on Thursday.... big game against @BullyBoy180 πŸ‘πŸ†, out to… https://t.co/bgzJjVannz
Wigan Athletic πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘
πŸ™‹πŸ»β€β™‚οΈ I’ll be on Stage 7 at @Butlins for the 1st round of the UK Open, big couple of weeks preparation leading into… https://t.co/atKls3MLAh
Thehammer2018@yahoo.com
Let me introduce you to the team of @ynotagencyuk who will help me create my vlog !!! Fantastic guys who are very c… https://t.co/YviNcElLLH
https://t.co/n28r9Ttw3C
Corey Cadby loves Celtic πŸ€ https://t.co/6e44gXNz7M
/// Meer bekijken