/ Nieuws

Dutch Open: McGeeney verslaat Durrant en pakt Jilles Vermaat Trophy

04-2-2018 20:44

Mark McGeeney heeft de Dutch Open Darts 2018 gewonnen, waardoor hij de winnaar is geworden van de Jilles Vermaat Trophy. Hij versloeg in een herhaling van de Lakeside-finale Glen Durrant met 3-1 en verdedigde zijn titel van 2017 met succes.

De finale begon goed voor McGeeney. Hij pakte de eerste set overtuigend met 3-1. De tweede set leek vervolgens simpel naar Durrant te gaan, maar hij verspeelde een 2-0 voorsprong en verloor de set alsnog. Durrant bracht de spanning daarna weer terug door de 2-1 op het bord te zetten. In de vierde set mocht McGeeney bij 2-2 voor de wedstrijd gooien en deed dat succesvol.

'The Gladiotor' won door de zege de eerste Jilles Vermaat Trophy. Vermaat heeft veel betekend voor de dartssport in Nederland en overleed afgelopen jaar. De beker heet daarom voortaan de Jilles Vermaat Trophy. De vrouw van Jilles reikte de beker uit en voorafgaand aan de finalemiddag werd er langdurig geapplaudisseerd.

De damestitel ging naar Deta Hedman. Ook zij prolongeerde haar Dutch Open titel. In de finale trof ze Aileen de Graaf, die lang op weg leek naar de overwinning. Ze miste echter negen matchdarts en gaf de zege cadeau: 5-4. 

Bij de herenkoppels werd er wel Nederlands succes geboekt. Wesley Harms en Richard Veenstra pakten de koppeltitel bij de heren. Zij versloegen Duijster/Van der Zande in de eindstrijd. De koppeltitel bij de vrouwen was voor Lorraine Winstanly en Corrine Hammond. 

Tot slot werd ook de Dutch Open Youth gespeeld. Keanu van Velzen, die vorig jaar de aspirantentitel won, kroonde zich tot juniorenkampioen. De meisjestitel ging naar de Russin Ksenia Klochek, die gedurende het hele toernooi geen leg verloor. In de finale versloeg ze Lerena Rietbergen. De aspirantentitel was voor Maison Wilson na een zege op Dinand Hoek. 

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Cannot wait for this @OfficialPDC https://t.co/paGUYIYIj3
👍 https://t.co/3BrVbCN84P
Afgelopen 2 dagen wezen snorkelen op Lady Elliot Island in the Great Barrier Reef, adembenemend mooi mensen https://t.co/rkBqE2tmfz
Welcome to Brisbane !! Very cool place https://t.co/JzufkajqTE
After being in the wilderness with bears moose’s eagles dolphins raccoons etc I have finally got internet what a week
👏👏👏👏👏👏👏👏⚽️ https://t.co/nxtiXuuBH8
Helemaal ontspannen! https://t.co/h4KcBWjcFQ
/// Meer bekijken