/ Nieuws

Whitlock veegt wereldkampioen eraf

Premier League

08-2-2018 22:34

Simon Whitlock heeft zijn prima Premier League start van vorige week een goed vervolg gegeven. Tegen Rob Cross was het niveau weliswaar minder dan vorige week, maar de cijfers waren des te overtuigender: 7-1.

Al in de eerste leg ging het mis voor de wereldkampioen: drie missers op de dubbels zorgden ervoor dat Whitlock direct een break kon plaatsen. Nadat ‘The Wizard’ zijn eigen leg vervolgens behield, pakte Cross via een 72-finish zijn eerste leg van de wedstrijd. Twee legs later miste ‘Voltage’ wederom drie darts op de dubbels, waardoor Whitlock zelfs kon uitlopen naar 4-1.

Nadat Whitlock zijn eigen leg opnieuw wist te winnen, faalde Cross voor de derde keer op de dubbels in zijn eigen leg. De Australiër wist daardoor voor de derde keer een break te plaatsen, waarna hij de wedstrijd in stijl afrondde met een 106-finish (7-1).

Net als Simon Whitlock is ook Michael Smith de Premier League begonnen met twee overwinningen. Tegen Daryl Gurney kwam ‘Bullyboy’ mede door een 124-finish op de bulls-eye al snel op een 3-0 voorsprong. Gurney knokte zich vervolgens knap terug tot 3-3, waarna de drie daaropvolgende legs met de darts meegingen (5-4).

In de tiende leg verprutste ‘Superchin’ vier pijlen op de dubbel zestien, waardoor Smith de leg en daarmee de break kon pakken. Gurney gooide een leg later nog wel een 180-er, maar nadat hij de bulls-eye voor een 121-finish miste haalde Smith de twee punten binnen via een 64-finish: 7-4.

Gary Anderson had de ‘eer’ om het tegen thuisspeler Gerweyn Price op te nemen. De Welshman begon de wedstrijd vol vuur en power en won de eerste twee legs die hij mocht beginnen. Maar daarna nam Anderson het initiatief over: via een 104-finish kwam hij op 2-2 en via de dubbel negentien pakte hij de break voorsprong (3-2).

Price kon een leg later terug breaken, maar miste twee darts op de dubbel veertien. Anderson behield zijn eigen leg en kon even later door het plaatsen van een tweede break de wedstrijd uiteindelijk met 7-3 winnen.

Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Always a pleasure to talk to @LisaAshton180 https://t.co/c67vKT5GAh
Should be a belter https://t.co/NQLebApUDr
Congratulations to Jamie and Harry. 2 year card and qualified for Uk open
@rockstar_13_ He’s 4 lad he’s hit 2 180s on this also https://t.co/JYlWagMbOg
Summary of today. Score ok but doubles rubbish. Score well again but doubles poor. Played well but didn’t take chan… https://t.co/GfNG69PJrb
Good Luck to everyone at @OfficialPDC Q-School today chasing their dreams!!!! 🎯🎯🎯
@BullyBoy180 His foot is over the line , and the board is too low!!! 🤷🏽‍♂️
/// Meer bekijken