/ Nieuws

Cross wint topper van Smith

Premier League

13-4-2018 00:30

Rob Cross heeft voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van Michael Smith. De wereldkampioen startte de wedstrijd op een heerlijke manier, met een 180-er en een 107-finish in de eerste leg. Maar nadat hij zijn eigen leg behield voor de 2-0 voorsprong zag hij Smith drie legs op rij pakken. Toch liet ‘Voltage’ zien dat hij een goede kans maakt op een playoff plek: hij pakte vier legs op rij en had al snel het eerste punt te pakken (6-3). Nadat Cross tops miste voor de wedstrijd zag hij Smith terug komen tot 6-5. De zege kwam echter niet meer in gevaar, want nadat Cross zijn vierde 180-er van de wedstrijd gooide zorgde een 48-finish voor de 7-5 overwinning.

Michael van Gerwen pakte voor de achtste week op rij de volle buit. In zijn 100e Premier League wedstrijd had hij het aanvankelijk moeilijk met Simon Whitlock, maar nadat ‘The Wizard’ de eerste leg op zijn naam schreef kon hij in het vervolg van de wedstrijd geen leg meer pakken. Met name de 106-finish van Van Gerwen met Whitlock op 15 zorgde voor een tik van de Nederlander aan het adres van de Australiër. Van Gerwen gooide in de zesde leg nog een mooie 121-finish en eindigde de wedstrijd twee legs later met een 16-finish: 7-1.

Ook Gary Anderson kende een prima avond in Sheffield. De Schot nam het op tegen Peter Wright en brak zijn landgenoot in de tweede leg met een heerlijke 144-finish. Na een 5-0 achterstand mocht Wright nog wel twee legs pakken, maar het was Anderson die een ruime 7-2 overwinning op het bord zette.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema, de stand en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Think the ranger rover gives the wrong impression taking my nephew for his hair cut and waiting outside someone pul… https://t.co/CF4e4F0Abp
Happy world matchplay eve folks! Here’s hoping Gary can break his blackpool duck!! Who’s all going? #teamando😎
Nice one pal you would have loved to see me go for a dunking 🙈 https://t.co/WwN59usXTt
There is another one coming..... https://t.co/ejxlkFiiml
These pair - like butter wouldn’t melt! X 🐶 https://t.co/7BDMw8XQWb
@DEMOLITION180 Life on stilts, by Darren Webster 😂😂😂
Still waiting for him to get to the bar. Bless him maybe he can’t find it Again 🙊 https://t.co/oXtBUJ2dQW
/// Meer bekijken