/ Nieuws

Van Gerwen wint vijfde EuroTour in 2018

11-6-2018 13:22

Michael van Gerwen heeft opnieuw een EuroTour op zijn naam geschreven. De Gibraltar Darts Trophy werd overtuigend gewonnen. Het is zijn vijfde zege op de EuroTour dit jaar en zijn 25e in zijn carrière.

Van Gerwen wervelde ook door dit toernooi met een gemiddelde van ruim 104. Hij versloeg Vincent van der Voort, Andy Boulton, Jonny Clayton en Steve West op weg naar de finale. In die eindstrijd trof hij een oude bekende: Adrian Lewis. De tweevoudig wereldkampioen schudde onder andere James Wade, Peter Wright en Paul Nicholson van zich af. Uiteindelijk kon hij in de finale geen potten breken. 'Mighty Mike' won met 8-3 en een gemiddelde van 108.13.

Naast Van Gerwen deden nog drie Nederlanders mee aan de Gibraltar Darts Trophy. Jermaine Wattimena reikte tot de derde ronde, na zeges op Tony Dawkins (6-1) en Michael Smith (6-5). Gerwyn Price was vervolgens met 6-3 te sterk. Vincent van der Voort overleefde de eerste ronde (6-3 vs Barrie Bates), maar verloor daarna van Michael van Gerwen (6-4). Jeffrey de Graaf is de vierde Nederlander. Hij verloor in de eerste ronde met 6-4 van Darius Labanauskas. 

Eindfase Gibraltar Darts Trophy
Kwartfinales

Michael van Gerwen 6-2 Jonny Clayton
Steve West 6-5 Rob Cross
Paul Nicholson 6-5 Gerwyn Price
Adrian Lewis 6-3 Peter Wright

Halve finales
Michael van Gerwen 7-4 Steve West
Adrian Lewis 7-6 Paul Nicholson

Finale
Michael van Gerwen 8-3 Adrian Lewis

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Teaming up with the legend @BobAnderson180 for exhibitions on February 1,2 & 3, 2019! Message directly if intereste… https://t.co/45cvZg2pLS
Absolutely delighted with the result with @Duzza180 tonight! What a gentleman Glen is, over the moon and proud of u… https://t.co/wKUYafekvs
Very Soon #FrankWaarBlijftDatBracket? @FrankVischsch https://t.co/QzivL7uTdX
Altijd gezellig met Darryl! https://t.co/3wICOlX14m
Plastering done even got the plumbing done I don’t mess about lol https://t.co/wlJ1UKcqEh
Looking forward to playing Paddy on Saturday. Bring it on! https://t.co/0d53uHP2TO
Already for plastering should have the toilet back in by Sunday lol https://t.co/oFNX5m64Fx
/// Meer bekijken