/ Nieuws

Suljovic pakt titel in eerste Scandinavische EuroTour

24-6-2018 23:18

De EuroTour reisde voor het eerst af naar Scandinavië. In de Brondbyhallen in Kopenhagen streden 48 spelers, waaronder vier Nederlanders, voor de titel tijdens de Danish Darts Open. Mensur Suljovic kroonde zich tot de kampioen, na een zege op Simon Whitlock.

De finale ging in de beginfase gelijkop, maar de man uit Australië vergat in de vierde leg de dubbel te gooien. Suljovic brak, waarna nog twee breaks volgde. De Oostenrijker was daarna los. Whitlock liet met een 140-finish nog even van zich horen, maar kon niet voorkomen dat Suljovic won met 8-3. De kampioen eindigde met een gemiddelde van ruim 99 en een finishpercentage van 57,14%.

Michael van Gerwen kon tijdens het toernooi niet opnieuw de zege pakken. De Nederlander, die vijf van de voorgaande zeven EuroTour-toernooien won, werd in de derde ronde uitgeschakeld door Brendan Dolan. De Noord-Ier was met 6-4 te sterk voor de Mighty Mike. Met name op de dubbels liet Van Gerwen het liggen. 

Naast Van Gerwen speelde nog drie Nederlanders in Denemarken. Jermaine Wattimena versloeg in de eerste ronde Wayne Jones, maar verloor daarna van de latere runner-up Whitlock met 6-3. Jelle Klaasen deed hetzelfde. Hij won in de eerste ronde van Mickey Mansell, maar werd een ronde later uitgeschakeld door Gerwyn Price met 6-3. Ook Jeffrey de Zwaan trad aan in Denemarken, maar werd direct uitgeschakeld door een 6-0 nederlaag tegen Madars Razma. 

Uitslagen ontknoping Danish Darts Masters
Kwartfinales
Mensur Suljovic 6-4 Peter Wright
Adrian Lewis 6-2 Joe Cullen
Simon Whitlock 6-4 Mervyn King
Steve West 6-3 Brendan Dolan

Halve finales
Mensur Suljovic 7-6 Adrian Lewis
Simon Whitlock 7-4 Steve West

Finale
Mensur Suljovic 8-3 Simon Whitlock

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

You my friend have just won #TweetOfTheDay 🤣 https://t.co/l4ULv9iH0v
Looking forward to going to see my old pal @DaveGorman tonight in Leicester, I hope he has got his arrows ready 🎯
😘 https://t.co/wtio31CjGk
https://t.co/ltueblNVyY
great venue @TheAgeasBowl great golf course @BoundaryLakes and good to catch up with @reece_topley @vincey14… https://t.co/cFP9bGloEA
I want one!!!! https://t.co/1Aq58CEKTb
Big weekend coming up for me in Bridlington, one last push to qualify automatically for the BDO World Championships… https://t.co/j5KHlDsvjn
/// Meer bekijken