/ Nieuws

Jeff Smith Noord-Amerikaans kampioen

U.S. Darts Masters

06-7-2018 01:28

Jeff Smith is de winnaar geworden van het North American Championship. Uit een deelnemersveld van acht spelers, die zich allen plaatsten via kwalificatietoernooien, bleef de voormalig Lakeside-finalist als winnaar over. Hiermee veroverde hij tevens een plek voor het aankomende WK.

Nadat Smith had afgerekend met Ross Snook en Danny Lauby, nam hij het in de finale op tegen John Norman Jr. ‘The Silencer’ miste in de eerste leg wat darts op de dubbel, maar kon zijn eigen leg wel binnen houden. Nadat ook de twee daaropvolgende legs met de darts meegingen, brak Smith zijn tegenstander met een 70-finish om een 3-1 voorsprong te pakken. 

Toch gaf Norman Jr. zich nog niet gewonnen: via een prima 14-darter brak hij terug, om er vervolgens 3-3 van te maken. De zevende leg werd een cruciale in de wedstrijd: na negen darts stond Norman Jr. op 84, maar een 121-finish op de bulls-eye zorgde ervoor dat Smith alsnog zijn eigen leg behield: 4-3.

De voormalig World Cup of Darts deelnemer Norman Jr. kreeg de kans om de stand andermaal gelijk te trekken, maar zeven missers op de dubbels zorgden ervoor dat Smith op één leg van de overwinning kon komen (5-3). Norman Jr. maakte het toch nog even spannend door opnieuw terug te breaken, maar een beslissende leg zat er niet meer in. De Canadees gooide nog wel een 180-er, maar zag Smith een 108-finish gooien op de titel op zijn naam te zetten: 6-4.

 

William Hill North American Championship 2018

 

Kwartfinales

John Norman Jr. 6-0 David Cameron

Dawson Murschell 6-3 DJ Sayre

Danny Lauby 6-4 Joseph Hufmann

Jeff Smith 6-5 Ross Snook

 

Halve finales

John Norman Jr. 6-5 Dawson Murschell

Jeff Smith 6-3 Danny Lauby

 

Finale

Jeff Smith 6-4 John Norman Jr.

 

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Think the ranger rover gives the wrong impression taking my nephew for his hair cut and waiting outside someone pul… https://t.co/CF4e4F0Abp
Happy world matchplay eve folks! Here’s hoping Gary can break his blackpool duck!! Who’s all going? #teamando😎
Nice one pal you would have loved to see me go for a dunking 🙈 https://t.co/WwN59usXTt
There is another one coming..... https://t.co/ejxlkFiiml
These pair - like butter wouldn’t melt! X 🐶 https://t.co/7BDMw8XQWb
@DEMOLITION180 Life on stilts, by Darren Webster 😂😂😂
Still waiting for him to get to the bar. Bless him maybe he can’t find it Again 🙊 https://t.co/oXtBUJ2dQW
/// Meer bekijken