/ Nieuws

Anderson kroont zich tot US Darts Master

08-7-2018 02:10

Gary Anderson is de nieuwe US Darts Master. De Schot trof Rob Cross in de finale en versloeg de Engelsman uiteindelijk na een comeback en een geniale finish. 

Anderson had wat opstartproblemen tijdens de finale. Cross schoot uit de startblokken, pakte de 3-0 voorsprong en miste nog een pijl op dubbel 12 voor een 4-0 voorsprong. Daarna deed de Schot wat terug, maar hij bleef kwetsbaar op de dubbels. De zevende en laatste leg voor de pauze werd een belangrijke. Cross kon zijn voorsprong uitbouwen en Anderson kon weer in breaks gelijkkomen. Beide spelers miste een handje vol pijlen, maar Anderson was uiteindelijk de gelukkige. De Schot had daarna duidelijk het momentum en klapte over Cross heen, die meerdere kansen miste om terug in de wedstrijd te komen. Via een 164-finish maakte Anderson een einde aan de finale: 8-4.

De twee finalisten kenden twee verschillende voorbereidingen op de finale. Cross speelde tegen Peter Wright en had weinig moeite. De Schot brak de Engelsman nog wel in de eerste leg, maar de volgende zeven legs waren voor Cross. Hij was scorend beter en Wright miste veel dubbels. 'Snakebite' mocht daarna nog twee legjes pakken, maar kon niet voorkomen dat de wereldkampioen met het finaleticket aan de haal ging.

Anderson moest daarentegen tot het gaatje gaan. James Wade was de tegenstander en die begon, evenals in de kwartfinale (zie onder), sterk aan zijn halve finale. Na acht legs was de stand 2-6 en had Wade nog maar één pijl op de dubbel gemist. In de negende leg miste hij zijn tweede en dat leek de ommekeer. Anderson won de leg en klom weer dichter naar Wade toe. Bij 5-6 kon Wade de comeback van Anderson afslaan, maar dat lukte niet met drie pijlen voor tops. Toch herpakte Wade zich, plaatste een break en kreeg via dubbel 10 een matchdart voor een 140-finish, maar miste. In de beslissende leg bleef Anderson Wade voor en pakte zo de winst. 

Van Gerwen
Michael van Gerwen mocht na de kwartfinales zijn koffers pakken. De Nederlander werd op een grote nederlaag getrakteerd door James Wade. De Engelsman begon sterk aan de partij, terwijl het bij Van Gerwen niet lekker liep. Dat resulteerde in een 5-0 tussenstand na vijf legs met een 100% finishpercentage voor Wade. Daarna ging hij verder op standje-Wade. Hij liet de legs van Van Gerwen voor wat ze waren en pakte solide zijn eigen legs. In de negende leg finishte hij nog via 161 en twee legs later sleepte hij de zege binnen: 8-3. 

 

Uitslagen US Darts Masters

Kwartfinales
Rob Cross 8-6 Michael Smith
Peter Wright 8-6 Daryl Gurney
Gary Anderson 8-5 Dawson Murschell
James Wade 8-3 Michael van Gerwen

Halve finales
Rob Cross 8-3 Peter Wright
Gary Anderson 8-7 James Wade

Finale
Gary Anderson 8-4 Rob Cross

1 VIDEO - Anderson wint finale US Darts Masters

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

You my friend have just won #TweetOfTheDay 🤣 https://t.co/l4ULv9iH0v
Looking forward to going to see my old pal @DaveGorman tonight in Leicester, I hope he has got his arrows ready 🎯
😘 https://t.co/wtio31CjGk
https://t.co/ltueblNVyY
great venue @TheAgeasBowl great golf course @BoundaryLakes and good to catch up with @reece_topley @vincey14… https://t.co/cFP9bGloEA
I want one!!!! https://t.co/1Aq58CEKTb
Big weekend coming up for me in Bridlington, one last push to qualify automatically for the BDO World Championships… https://t.co/j5KHlDsvjn
/// Meer bekijken