/ Nieuws

McGrath stunt tegen Smith in Auckland

Auckland Darts Masters

04-8-2018 00:13

Mark McGrath heeft voor een enorme sensatie gezorgd door in de eerste ronde van de Auckland Darts Masters 2018 te winnen van Michael Smith, de huidige nummer negen van de wereld.

De eerste vijf legs gingen met de darts mee, waarna McGrath via een knappe 76-finish naar 4-2 brak. Smith wist knap terug te komen tot 4-4, maar slaagde er vervolgens niet in om op voorsprong te komen. Ondanks veel gemiste dubbels van beide kanten was het de 50-jarige McGrath die zijn leg wist te houden. In de daaropvolgende leg gooide de Nieuw-Zeelander de wedstrijd in het slot. 

Voor een plaats in de halve finale moet 'The Cowboy', die één keer in actie kwam op het PDC WK Darts, af zien te rekenen met Raymond van Barneveld. De Nederlander was in zijn eerste ronde met 6-4 te sterk voor Warren Parry.

Ongeplaatste Van Gerwen wint
Michael van Gerwen heeft zich zonder problemen de kwartfinale van de Auckland Darts Masters bereikt. Van Gerwen, voor het eerst sinds 2012 ongeplaatst op een PDC-toernooi, was met 6-2 te sterk voor Cody Harris. Voor een plaats bij de laatste vier wacht niemand minder dan Gary Anderson, die vorige week nog de World Matchplay op zijn naam schreef

Uitslagen 1e ronde
Simon Whitlock - Ben Robb 6-5
Rob Cross - John Hurring 6-5
Michael Smith - Mark McGrath 4-6
Raymond van Barneveld - Warren Parry 6-4
Kyle Anderson - Haupai Puha 6-4
Peter Wright - Tahuna Irwin 6-3
Michael van Gerwen - Cody Harris 6-2
Gary Anderson - Tim Pusey 6-3

Programma kwartfinales
Simon Whitlock - Rob Cross
Mark McGrath - Raymond van Barneveld
Gary Anderson - Michael van Gerwen
Peter Wright - Kyle Anderson

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

 

Door: Casper Timmers

1 Samenvatting Smith - McGrath
2 Samenvatting Van Barneveld - Parry
3 Samenvatting Van Gerwen - Harris

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken