/ Nieuws

Oranje boven in Auckland

Auckland Darts Masters

05-8-2018 00:15

Raymond van Barneveld heeft zich via een eenvoudige zege op Mark McGrath weten te plaatsen voor de halve finales van de Auckland Darts Masters. Onze landgenoot  kwam nog wel op een 1-0 achterstand, maar via een 114-finish brak hij zijn tegenstander om op 2-1 te komen. Vervolgens liep ‘Barney’ al snel uit naar een 7-2 voorsprong, om de wedstrijd uiteindelijk met 10-4 te winnen.

Tijdens de halve finales moet Van Barneveld zien af te rekenen met Simon Whitlock. De Australiër, die gisteren een matchdart overleefde tegen Ben Robb, was in een sterke partij met 10-7 te sterk voor Rob Cross. De wereldkampioen kwam via een 126-finish op een 2-0 voorsprong, maar zag Whitlock even later een 130-finish produceren om 5-4 vóór te komen. Toen ‘The Wizard’ vervolgens ook nog een 126-finish produceerde, kon hij twee legs daarna de knappe zege over de streep trekken.

Michael van Gerwen boekte een knappe en ruime zege op Gary Anderson. De Schotse World Matchplay winnaar stond al snel op een 5-0 achterstand en kon dat in het vervolg van de wedstrijd niet meer goed maken. Wél wist Anderson nog een 170-finish te produceren, maar Van Gerwen counterde die direct terug met een 96-finish (6-2). De Nederlander eindigde het duel met een gemiddelde van bijna 106 en blijft in de race om zijn eerste World Series titel van 2018 te pakken.

Hij moet dan morgen in de halve finales eerst nog voorbij Peter Wright zien te geraken. De Schot moest het opnemen tegen titelhouder Kyle Anderson. Maar na een 4-3 tussenstand in het voordeel van Wright, wist Anderson geen leg meer te winnen. Zodoende pakte Wright de 10-3 zege en mag hij morgen zijn kunsten gaan vertonen tegen Michael van Gerwen.

 

Auckland Darts Masters – Kwartfinales

Rob Cross 7-10 Simon Whitlock

Mark McGrath 4-10 Raymond van Barneveld

Gary Anderson 4-10 Michael van Gerwen

Peter Wright 10-3 Kyle Anderson

 

Halve finales

Simon Whitlock v Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen v Peter Wright

 

Door: Michel Mulders

1 VIDEO - Van Barneveld verslaat McGrath
2 VIDEO - Grandioze Van Gerwen verpulvert Anderson

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Cannot wait for this @OfficialPDC https://t.co/paGUYIYIj3
👍 https://t.co/3BrVbCN84P
Afgelopen 2 dagen wezen snorkelen op Lady Elliot Island in the Great Barrier Reef, adembenemend mooi mensen https://t.co/rkBqE2tmfz
Welcome to Brisbane !! Very cool place https://t.co/JzufkajqTE
After being in the wilderness with bears moose’s eagles dolphins raccoons etc I have finally got internet what a week
👏👏👏👏👏👏👏👏⚽️ https://t.co/nxtiXuuBH8
Helemaal ontspannen! https://t.co/h4KcBWjcFQ
/// Meer bekijken