/ Nieuws

Oranje boven in Auckland

Auckland Darts Masters

05-8-2018 00:15

Raymond van Barneveld heeft zich via een eenvoudige zege op Mark McGrath weten te plaatsen voor de halve finales van de Auckland Darts Masters. Onze landgenoot  kwam nog wel op een 1-0 achterstand, maar via een 114-finish brak hij zijn tegenstander om op 2-1 te komen. Vervolgens liep ‘Barney’ al snel uit naar een 7-2 voorsprong, om de wedstrijd uiteindelijk met 10-4 te winnen.

Tijdens de halve finales moet Van Barneveld zien af te rekenen met Simon Whitlock. De Australiër, die gisteren een matchdart overleefde tegen Ben Robb, was in een sterke partij met 10-7 te sterk voor Rob Cross. De wereldkampioen kwam via een 126-finish op een 2-0 voorsprong, maar zag Whitlock even later een 130-finish produceren om 5-4 vóór te komen. Toen ‘The Wizard’ vervolgens ook nog een 126-finish produceerde, kon hij twee legs daarna de knappe zege over de streep trekken.

Michael van Gerwen boekte een knappe en ruime zege op Gary Anderson. De Schotse World Matchplay winnaar stond al snel op een 5-0 achterstand en kon dat in het vervolg van de wedstrijd niet meer goed maken. Wél wist Anderson nog een 170-finish te produceren, maar Van Gerwen counterde die direct terug met een 96-finish (6-2). De Nederlander eindigde het duel met een gemiddelde van bijna 106 en blijft in de race om zijn eerste World Series titel van 2018 te pakken.

Hij moet dan morgen in de halve finales eerst nog voorbij Peter Wright zien te geraken. De Schot moest het opnemen tegen titelhouder Kyle Anderson. Maar na een 4-3 tussenstand in het voordeel van Wright, wist Anderson geen leg meer te winnen. Zodoende pakte Wright de 10-3 zege en mag hij morgen zijn kunsten gaan vertonen tegen Michael van Gerwen.

 

Auckland Darts Masters – Kwartfinales

Rob Cross 7-10 Simon Whitlock

Mark McGrath 4-10 Raymond van Barneveld

Gary Anderson 4-10 Michael van Gerwen

Peter Wright 10-3 Kyle Anderson

 

Halve finales

Simon Whitlock v Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen v Peter Wright

 

Door: Michel Mulders

1 VIDEO - Van Barneveld verslaat McGrath
2 VIDEO - Grandioze Van Gerwen verpulvert Anderson

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken