/ Nieuws

Nederlandse finale bij de Auckland Darts Masters

Auckland Darts Masters

05-8-2018 23:44

Van Barneveld schudt Whitlock van zich af

Whitlock liet ‘Barney’ in het begin van de partij zien dat de finale halen in Nieuw Zeeland geen makkelijke opgave zou zijn. De Australiër gooide namelijk in de eerste leg 126 uit. Daarna was het stuivertje wisselen voor beide mannen. De legs werden om en om binnengesleept tot de stand van 3-3. Op dat moment begon de Nederlander meer van zich af te bijten en Whitlock wat steekjes te laten vallen. Via een 71-finish kon de Hagenaar uitlopen tot een 4-7 voorsprong. Bij de stand van 5-7 voor ‘Barney’ brak de belangrijkste leg van de wedstrijd aan. Whitlock had de kans om via dubbel 10 tot 6-7 te komen, maar Van Barneveld wist dit te voorkomen met een sterke 118-finish. Vanaf dat moment was het verzet van de Australiër gebroken. Van Barneveld zette nog een tandje bij door een 121-finsih te gooien waarna hij met een 12-darter de finale bereikte.

 

Van Gerwen met speels gemak langs Wright.

Michael van Gerwen was de tweede Nederlander die zich wist te plaatsen voor de finale het grote PDC toernooi in Nieuw Zeeland. Tijdens de halve finale had de Nederlander geen kind aan de schot Peter Wright.

In het begin van de wedstrijd liet ‘Mighty Mike’ al zien dat hij de touwtjes in handen had. Met hoge scores kwam Wright er niet aan te pas waardoor de Nederlander kon uitlopen tot een 8-0 voorsprong. ‘Snakebite’ wist een whitewash te voorkomen door in de negende leg 81 uit te gooien.
Wright speelde al een verloren wedstrijd maar wist desalniettemin nog twee legs te pakken op de Nederlander. Van Gerwen besliste daarna de wedstrijd met een 36-finish en bracht daarmee de eindstand op 10-3.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Colin Noteboren

1 VIDEO - Van Barneveld verslaat Whitlock
2 VIDEO - Van Gerwen vaagt Wright van het bord

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken