/ Nieuws

Nederlandse finale bij de Auckland Darts Masters

Auckland Darts Masters

05-8-2018 23:44

Van Barneveld schudt Whitlock van zich af

Whitlock liet ‘Barney’ in het begin van de partij zien dat de finale halen in Nieuw Zeeland geen makkelijke opgave zou zijn. De Australiër gooide namelijk in de eerste leg 126 uit. Daarna was het stuivertje wisselen voor beide mannen. De legs werden om en om binnengesleept tot de stand van 3-3. Op dat moment begon de Nederlander meer van zich af te bijten en Whitlock wat steekjes te laten vallen. Via een 71-finish kon de Hagenaar uitlopen tot een 4-7 voorsprong. Bij de stand van 5-7 voor ‘Barney’ brak de belangrijkste leg van de wedstrijd aan. Whitlock had de kans om via dubbel 10 tot 6-7 te komen, maar Van Barneveld wist dit te voorkomen met een sterke 118-finish. Vanaf dat moment was het verzet van de Australiër gebroken. Van Barneveld zette nog een tandje bij door een 121-finsih te gooien waarna hij met een 12-darter de finale bereikte.

 

Van Gerwen met speels gemak langs Wright.

Michael van Gerwen was de tweede Nederlander die zich wist te plaatsen voor de finale het grote PDC toernooi in Nieuw Zeeland. Tijdens de halve finale had de Nederlander geen kind aan de schot Peter Wright.

In het begin van de wedstrijd liet ‘Mighty Mike’ al zien dat hij de touwtjes in handen had. Met hoge scores kwam Wright er niet aan te pas waardoor de Nederlander kon uitlopen tot een 8-0 voorsprong. ‘Snakebite’ wist een whitewash te voorkomen door in de negende leg 81 uit te gooien.
Wright speelde al een verloren wedstrijd maar wist desalniettemin nog twee legs te pakken op de Nederlander. Van Gerwen besliste daarna de wedstrijd met een 36-finish en bracht daarmee de eindstand op 10-3.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Colin Noteboren

1 VIDEO - Van Barneveld verslaat Whitlock
2 VIDEO - Van Gerwen vaagt Wright van het bord

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Cannot wait for this @OfficialPDC https://t.co/paGUYIYIj3
👍 https://t.co/3BrVbCN84P
Afgelopen 2 dagen wezen snorkelen op Lady Elliot Island in the Great Barrier Reef, adembenemend mooi mensen https://t.co/rkBqE2tmfz
Welcome to Brisbane !! Very cool place https://t.co/JzufkajqTE
After being in the wilderness with bears moose’s eagles dolphins raccoons etc I have finally got internet what a week
👏👏👏👏👏👏👏👏⚽️ https://t.co/nxtiXuuBH8
Helemaal ontspannen! https://t.co/h4KcBWjcFQ
/// Meer bekijken