/ Nieuws

Van Gerwen schrijft voor het eerst Auckland Darts Masters op zijn naam

Auckland Darts Masters

06-8-2018 00:28

Vanaf het begin van de partij liet Michael van Gerwen zien dat hij erop gebrand was om de Auckland Darts Masters te winnen. Van de eerste zeven legs gingen er maar liefst zes naar de mondiale nummer één. Van Barneveld gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich in een sterk tweede gedeelte terug naar 4-6. Tot een spectaculaire comeback kwam het echter niet. De Brabander duwde het gaspedaal in met als hoogtepunt een 156-finish voor een 4-9 voorsprong. ‘Barney’ wist geen enkele leg meer te pakken waardoor ‘Mighty Mike’ de Auckland Darts Masters 2018 met 4-11 op zijn naam schreef.

Michael van Gerwen volgt Kyle Anderson op die vorig jaar met de titel naar huis ging. Voor de Brabander was het de eerste keer dat hij dit PDC-toernooi op zijn naam schreef. Op zijn indrukwekkende palmares miste nog de trofee uit Nieuw-Zeeland maar dankzij deze de overwinning is die plek in zijn prijzenkast nu opgevuld.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via FacebookInstagram en YouTube

Door: Colin Noteboren

1 VIDEO - Van Gerwen wint zijn eerste Auckland Darts Masters

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken