/ Nieuws

White is Dutch Darts Champion, Nederlanders stellen teleur

09-9-2018 23:16

Ian White heeft het Dutch Darts Championship in Maastricht gewonnen. Hij versloeg Ricky Evans in de finale en pakte zodoende zijn eerste titel op de EuroTour. 

Beide spelers gooiden tijdens de finale onder de 90 gemiddeld, maar desondanks was het een spannende pot. In de beginfase golfde het op en neer. In de achtste leg plaatste White een break, waardoor hij twee legs voor kwam. Die voorsprong gaf hij niet meer weg. Het werd 8-5.

Voor de Nederlanders was het Dutch Darts Championship allerminst een succesvol toernooi. Zes van de zeven deelnemers vlogen er na hun eerste partij al uit. Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan werden allen in de eerste ronde uitgeschakeld. Ricky Evans, Josh Payne, Kevin Painter, Barrie Bates en Wayne Jones waren respectievelijk te sterk.

Michael van Gerwen kwam een ronde later pas in actie, maar ook hij verloor zijn eerste wedstrijd. In de wedstrijd tegen William O'Connor lukte weinig bij de Nederlander, terwijl de Ier iedere kans verzilverde. Van Gerwen ging uiteindelijk met 6-1 onderuit.

Het enige lichtpuntje tijdens de eerste twee dagen was Jeffrey de Graaf. Hij overleefde zowel de eerste als de tweede ronde. Eerst werd Paul Nicholson via een beslissende leg uitgeschakeld, waarna De Graaf ook Stephen Bunting versloeg. In de derde ronde bleek Kyle Anderson veel te sterk: 6-1.

Uitslagen finaledag
Kwartfinales

Ricky Evans 6-5 Joe Cullen
Ritchie Edhouse 6-4 Kyle Anderson
Peter Wright 6-4 Simon Whitlock
Ian White 6-1 Adrian Lewis

Halve finale
Ricky Evans 7-5 Ritchie Edhouse
Ian White 7-4 Peter Wright

Finale
Ian White 8-5 Ricky Evans

UPDATE DDC DAG 3 UPDATE DDC DAG 2 UPDATE DDC DAG 1

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Teaming up with the legend @BobAnderson180 for exhibitions on February 1,2 & 3, 2019! Message directly if intereste… https://t.co/45cvZg2pLS
Absolutely delighted with the result with @Duzza180 tonight! What a gentleman Glen is, over the moon and proud of u… https://t.co/wKUYafekvs
Very Soon #FrankWaarBlijftDatBracket? @FrankVischsch https://t.co/QzivL7uTdX
Altijd gezellig met Darryl! https://t.co/3wICOlX14m
Plastering done even got the plumbing done I don’t mess about lol https://t.co/wlJ1UKcqEh
Looking forward to playing Paddy on Saturday. Bring it on! https://t.co/0d53uHP2TO
Already for plastering should have the toilet back in by Sunday lol https://t.co/oFNX5m64Fx
/// Meer bekijken