/ Nieuws

Dartsklassieker komt terug naar Nederland

13-9-2018 09:44

De enige echte dartsklassieker, Raymond van Barneveld versus Phil Taylor, komt terug naar Nederland. Tijdens avonden in Enschede (20 januari), Groningen (22 januari) en Den Bosch (23 januari) nemen de rivalen het weer tegen elkaar op.

"Ik kan niet wachten tot het zo ver is en ik hoop dat de fans van Phil en mij ons massaal komen toezingen", zegt Barney tegen De Telegraaf. Ook Taylor kijkt uit naar de ontmoeting. "Het gaat een zeer bijzondere serie worden. Ik heb er enorm veel zin in. Vooral het feit dat ik tegen Barney speel, is geweldig", zegt de 16-voudig wereldkampioen.

De twee speelden 58 tv-partijen tegen elkaar. 42 keer won Taylor, 12 keer Van Barneveld en 4 keer werd het gelijk. Een van deze ontmoetingen was de legendarische WK-finale in 2007. Die finale lijkt eenvoudig naar de Engelsman te gaan, nadat hij 9 van de eerste 10 legs wint. Van Barneveld komt daarna echter helemaal terug en uiteindelijk moet een sudden death leg de beslissing brengen. 'Barney' wint. 

Naast de dartsklassieker is er nog meer te zien tijdens de avonden. Er worden namelijk meerdere partijen gespeeld tussen spelers uit Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Zo speelt Michael van Gerwen drie keer tegen Peter Wright, Vincent van der Voort tegen Glenn Durrant,  Roland Scholten tegen Martin Adams en speelt het Nederlandse talent Wessel Nijman tegen Jarred Cole.

1 De fenomenale WK-finale in 2007

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken