/ Nieuws

Wright: 'Ik word dit jaar wereldkampioen'

17-9-2018 13:48

Peter Wright lijkt weer richting zijn oude vorm te gaan. De Schot kende een roerig laatste jaar, maar pakte met zijn titel in Melbourne weer een grote prijs.

Zo'n anderhalf jaar geleden had Wright enorm veel vertrouwen en ging zelfs de uitdaging aan met Michael van Gerwen. "Ik kom eraan, ik lust je rauw", zei de Schot toendertijd. Daarna ging het echter wat minder. "Dat had vooral met mijn gezondheid te maken", zegt Wright, die voorafgaand aan het WK Darts 2018 met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen met galstenen. "Ik was best ongerust. Normaal oefen ik iedere dag. Dat deed ik niet meer, dus dat had grote gevolgen."

Het is nog altijd mogelijk voor 'Snakebite' om Van Gerwen van de eerste plaats op de wereldranglijst te stoten. "Het gaat niet om Michael. Ik weet hoe ik hem moet verslaan. Ik moet alleen de oude Peter Wright zien terug te vinden", zegt Wright, die ook met vertrouwen kijkt naar het komende WK. "Ik word wereldkampioen, dit jaar."

1 'Ik word dit jaar wereldkampioen'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

And even then Iā€™m more active then you... https://t.co/fchF2JkpuQ
You at lakeside then pal https://t.co/qF85USJGQc
@JJNieuwlaat De avond staat al weer helemaal in de steigers zie ik...
Ff de noodzakelijke zaken geregeld @FrankVischsch https://t.co/ke6wC6EliZ
šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚šŸ˜‚
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
/// Meer bekijken