/ Nieuws

Wright: 'Ik word dit jaar wereldkampioen'

17-9-2018 13:48

Peter Wright lijkt weer richting zijn oude vorm te gaan. De Schot kende een roerig laatste jaar, maar pakte met zijn titel in Melbourne weer een grote prijs.

Zo'n anderhalf jaar geleden had Wright enorm veel vertrouwen en ging zelfs de uitdaging aan met Michael van Gerwen. "Ik kom eraan, ik lust je rauw", zei de Schot toendertijd. Daarna ging het echter wat minder. "Dat had vooral met mijn gezondheid te maken", zegt Wright, die voorafgaand aan het WK Darts 2018 met spoed in het ziekenhuis werd opgenomen met galstenen. "Ik was best ongerust. Normaal oefen ik iedere dag. Dat deed ik niet meer, dus dat had grote gevolgen."

Het is nog altijd mogelijk voor 'Snakebite' om Van Gerwen van de eerste plaats op de wereldranglijst te stoten. "Het gaat niet om Michael. Ik weet hoe ik hem moet verslaan. Ik moet alleen de oude Peter Wright zien terug te vinden", zegt Wright, die ook met vertrouwen kijkt naar het komende WK. "Ik word wereldkampioen, dit jaar."

1 'Ik word dit jaar wereldkampioen'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken