/ Nieuws

Wereldrecord voor Posthumus, twee miljoen punten niet gehaald

08-10-2018 16:26

Frank Posthumus heeft een nieuw record gevestigd. De man uit Assen heeft ruim 65 uur achter elkaar gedart. Het doel om ook twee miljoen te gooien, bleek onhaalbaar. Hij gooide uiteindelijk 338.598 punten.

Posthumus stopte zijn actie maandagmiddag om 13.00 uur nadat hij ruim 65 uur had gedart. Het oude record van ruim 60 uur is daarmee uit de boeken. "Ik ben heel erg trots. Niet alleen op mezelf, maar op iedereen die me heeft gesteund met deze actie." Posthumus deed dit om geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens.

Posthumus kreeg gedurende zijn actie last van een ontstoken enkel. Zijn enkel werd erg dik en lopen ging moeilijk. Het dwong hem zittend verder te gaan met darten. Een steunkous was voor even de uitkomst.

"Ik ben zelf de helft van mijn actie al kwijt!", zegt Posthumus, die het ontzettend zwaar had de laatste dag. 'Wat ben ik eigenlijk aan het doen’ en ‘waarom ben ik pijltjes aan het gooien?’, vroeg hij hallucinerend aan de toeschouwers. 

Maar er waren ook veel positieve momenten. Zo kreeg hij extra energie uit onverwachtse hoek. "Een vader en zijn zoontje met een beperking uit Zwolle kwamen binnen. Dat jongetje keek naar mijn shirt en ik besloot mijn shirt aan hem te geven. Die glimlach was zo hartverwarmend. Het gaf me extra energie."

Het wereldrecord komt niet in het Guinness Book of Worlds Records. Omdat er geen notaris aanwezig was, gaat het hier om een officieus record. 

De actie van Frank is voorbij, maar doneren kan nog altijd. Daarnaast komen binnenkort shirts van Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan en Gary Anderson in de veiling. Daarover volgt later meer informatie. 

1 'Ik ben moe!'

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken