/ Nieuws

Wereldrecord voor Posthumus, twee miljoen punten niet gehaald

08-10-2018 16:26

Frank Posthumus heeft een nieuw record gevestigd. De man uit Assen heeft ruim 65 uur achter elkaar gedart. Het doel om ook twee miljoen te gooien, bleek onhaalbaar. Hij gooide uiteindelijk 338.598 punten.

Posthumus stopte zijn actie maandagmiddag om 13.00 uur nadat hij ruim 65 uur had gedart. Het oude record van ruim 60 uur is daarmee uit de boeken. "Ik ben heel erg trots. Niet alleen op mezelf, maar op iedereen die me heeft gesteund met deze actie." Posthumus deed dit om geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens.

Posthumus kreeg gedurende zijn actie last van een ontstoken enkel. Zijn enkel werd erg dik en lopen ging moeilijk. Het dwong hem zittend verder te gaan met darten. Een steunkous was voor even de uitkomst.

"Ik ben zelf de helft van mijn actie al kwijt!", zegt Posthumus, die het ontzettend zwaar had de laatste dag. 'Wat ben ik eigenlijk aan het doen’ en ‘waarom ben ik pijltjes aan het gooien?’, vroeg hij hallucinerend aan de toeschouwers. 

Maar er waren ook veel positieve momenten. Zo kreeg hij extra energie uit onverwachtse hoek. "Een vader en zijn zoontje met een beperking uit Zwolle kwamen binnen. Dat jongetje keek naar mijn shirt en ik besloot mijn shirt aan hem te geven. Die glimlach was zo hartverwarmend. Het gaf me extra energie."

Het wereldrecord komt niet in het Guinness Book of Worlds Records. Omdat er geen notaris aanwezig was, gaat het hier om een officieus record. 

De actie van Frank is voorbij, maar doneren kan nog altijd. Daarnaast komen binnenkort shirts van Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan en Gary Anderson in de veiling. Daarover volgt later meer informatie. 

1 'Ik ben moe!'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Does anyone no where I can get good tickets for the Man U vs juve game to take my son to his first @ManUtd game. Bo… https://t.co/bTWQvuBgoE
@Webby180 Played well today mark, very consistent. Play like that and you will be ok. Best of luck.
Play off for world pro it is then!! Will give it everything then either way it’s looking ahead to next year
Gary loses to Rickey Evans in the last 32
Gary wins his 2nd game by 6 legs to 4 #teamando
First up today for Gary is Ryan Searle #teamando
Play brilliant n then play pants. Suppose that’s me at the moment but practicing hard. Some brilliant comments from… https://t.co/IuAHDm2TWf
/// Meer bekijken