/ Nieuws

Wereldrecord voor Posthumus, twee miljoen punten niet gehaald

08-10-2018 16:26

Frank Posthumus heeft een nieuw record gevestigd. De man uit Assen heeft ruim 65 uur achter elkaar gedart. Het doel om ook twee miljoen te gooien, bleek onhaalbaar. Hij gooide uiteindelijk 338.598 punten.

Posthumus stopte zijn actie maandagmiddag om 13.00 uur nadat hij ruim 65 uur had gedart. Het oude record van ruim 60 uur is daarmee uit de boeken. "Ik ben heel erg trots. Niet alleen op mezelf, maar op iedereen die me heeft gesteund met deze actie." Posthumus deed dit om geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens.

Posthumus kreeg gedurende zijn actie last van een ontstoken enkel. Zijn enkel werd erg dik en lopen ging moeilijk. Het dwong hem zittend verder te gaan met darten. Een steunkous was voor even de uitkomst.

"Ik ben zelf de helft van mijn actie al kwijt!", zegt Posthumus, die het ontzettend zwaar had de laatste dag. 'Wat ben ik eigenlijk aan het doen’ en ‘waarom ben ik pijltjes aan het gooien?’, vroeg hij hallucinerend aan de toeschouwers. 

Maar er waren ook veel positieve momenten. Zo kreeg hij extra energie uit onverwachtse hoek. "Een vader en zijn zoontje met een beperking uit Zwolle kwamen binnen. Dat jongetje keek naar mijn shirt en ik besloot mijn shirt aan hem te geven. Die glimlach was zo hartverwarmend. Het gaf me extra energie."

Het wereldrecord komt niet in het Guinness Book of Worlds Records. Omdat er geen notaris aanwezig was, gaat het hier om een officieus record. 

De actie van Frank is voorbij, maar doneren kan nog altijd. Daarnaast komen binnenkort shirts van Ron Meulenkamp, Jeffrey de Zwaan en Gary Anderson in de veiling. Daarover volgt later meer informatie. 

1 'Ik ben moe!'

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Here is the link https://t.co/YJuYunq5bh
Doing a radio interview tomorrow night for an hour at 8 pm on radio Norfolk. Hope you all tune in just hope I don’t say nothing stupid lol 🎯
How I feel realising I went 3-0 down two games in a row against 2 players in the top 8 in a race to 5!! Gave myself… https://t.co/qQivkb91pZ
Wasn’t to be tonight, we move forward to Lakeside! A massive thank you to the crowd and people in The Netherlands… https://t.co/ZqiVsgJ1lm
Michael Speight!!! https://t.co/o4f40iBpN7
Is it just me or do everyone use steps to do the christmas tree lol https://t.co/ILjDWvDRgP
@rockstar_13_ if you were going to go fishing with @DEMOLITION180 what type of fishing would it be?
/// Meer bekijken