/ Nieuws

Veenstra niet naar Grand Slam na stunt Smith-Neale

10-10-2018 12:10

De BDO heeft de acht spelers, die hun opwachting op de Grand Slam of Darts gaan maken, bekendgemaakt. Richard Veenstra was ontzettend dicht bij een startbewijs, maar Adam Smith-Neale gooide roet in het eten.

Glen Durrant, Mark McGeeney, Jim Williams, Michael Unterbuchner, Scott Mitchell en Gary Robson waren al zeker van een plek op de Grand Slam of Darts. Ook een Nederlander zal vanuit de BDO meedoen: Wesley Harms. Hij bezet de vierde plek op de wereldranglijst van de andere bond. 

Bij winst van een van de bovenstaande zeven mannen op de Winmau World Masters was ook Veenstra van de partij in Wolverhampton. Drie van de zeven spelers bereikten ook de halve finale, maar Smith-Neale stuntte door Williams en Durrant te verslaan en zo zijn eerste BDO-major te pakken.

Vanuit de PDC zijn Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld op dit moment zeker. Jeffrey de Zwaan staat vooralsnog op de reservelijst.

/ MEER NIEUWS

Dan Dawson probeert Nederlands eten: 'Dit is walgelijk!'
Jacques Nieuwlaat en de Engelse commentator Dan Dawson gingen december vorig jaar een weddenschap met elkaar aan. Ze voorspelden de eerste en tweede ronde van het WK, en de verliezer trakteerde de winnaar op pakket met lokale producten.
Lees meer
Butler hoopt met US Darts Masters op eerste tv-optreden sinds hartaanval
Larry Butler gaat een poging wagen om deel te mogen nemen aan de US Darst Masters. De Amerikaan heeft zich ingeschreven voor het kwalificatietoernooi van het World Series-evenement.
Lees meer
Hankey zet in op terugkeer naar de top: 'Ik ben een van de besten die er is'
Ted Hankey heeft zijn amibiteuze plannen voor de toekomst gedeeld. De 51-jarige darter hoopt binnenkort weer aan de top van het dartscircuit te staan. "Ik weet dat ik nog steeds een van de besten ben die er is."
Lees meer
De Sousa finisht 39 zoals je nog nooit gezien hebt! (video)
Jose de Sousa had in de vierde leg van zijn partij tegen Daryl Gurney op de Danish Darts Open 39 over. De Portugees maakte een rekenfout.
Lees meer
Van Barneveld definitief niet naar World Matchplay
Raymond van Barneveld zal niet deelnemen aan de World Matchplay. De Nederlander heeft te weinig ponden binnengesleept om aanspraak te mogen maken op een startbewijs.
Lees meer
Nederlanders succesvol in Engeland, 15-jarige Engelse wint vier titels
Wesley Harms en Richard Veenstra zijn dit weekend met titels teruggekeerd vanuit Engeland. De twee wonnen samen het koppeltoernooi 'England Pairs', terwijl Harms met de England National Singles ook een individuele prijs pakte.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken