/ Nieuws

Hearn: 'Price en Anderson krijgen mogelijk boete'

20-11-2018 14:14

Barry Hearn, de voorzitter van de PDC, heeft gereageerd op de opmerkelijke finale van de Grand Slam of Darts. Hearn geeft tegenover Sky Sports aan dat finalisten Gerwyn Price en Gary Anderson mogelijk een straf krijgen.

De finale van de Grand Slam of Darts was in alle opzichten interessant. Op het bord wordt goed gegooid en naast het bord gebeurde ook het een en ander. Price juichde tijdens de finale meerdere malen uitzinnig, terwijl tegenstander Anderson zich daar mateloos aan ergerde. Dit resulteerde in meerdere discussies en zelfs in een duw. 

"Allereerst is het van belang dat de sport vooral entertainment blijft. Juichen is dus absoluut geen taboe, maar de DRA moet bepalen of Gerwyn Price te ver is gegaan in zijn manier van juichen", aldus PDC-voorzitter Barry Hearn. 

Maar ook de duw van Gary Anderson wordt onderzocht. "Hij heeft zich namelijk niet aan de regels gehouden omdat hij al in de 'exclusion zone' kwam voordat Gerwyn zijn pijlen uit het bord nam. Ook dat is een overtreding volgens de regels van de PDC."

Bekijk hieronder de beelden van de confrontaties tussen Price en Anderson.

1 VIDEO
2 VIDEO

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
Ik hoop het niet https://t.co/9Sw9y45AEN
Kind words. Great game played in the right spirit https://t.co/y7KQuG6g9Q
Stats kloppen: https://t.co/gdWsUpOJK6 https://t.co/sdEJNOutpG
Ik zou de commentatoren gelovenโ€ฆ https://t.co/MV9Ck9wAln
/// Meer bekijken