/ Nieuws

Hearn: 'Price en Anderson krijgen mogelijk boete'

20-11-2018 14:14

Barry Hearn, de voorzitter van de PDC, heeft gereageerd op de opmerkelijke finale van de Grand Slam of Darts. Hearn geeft tegenover Sky Sports aan dat finalisten Gerwyn Price en Gary Anderson mogelijk een straf krijgen.

De finale van de Grand Slam of Darts was in alle opzichten interessant. Op het bord wordt goed gegooid en naast het bord gebeurde ook het een en ander. Price juichde tijdens de finale meerdere malen uitzinnig, terwijl tegenstander Anderson zich daar mateloos aan ergerde. Dit resulteerde in meerdere discussies en zelfs in een duw. 

"Allereerst is het van belang dat de sport vooral entertainment blijft. Juichen is dus absoluut geen taboe, maar de DRA moet bepalen of Gerwyn Price te ver is gegaan in zijn manier van juichen", aldus PDC-voorzitter Barry Hearn. 

Maar ook de duw van Gary Anderson wordt onderzocht. "Hij heeft zich namelijk niet aan de regels gehouden omdat hij al in de 'exclusion zone' kwam voordat Gerwyn zijn pijlen uit het bord nam. Ook dat is een overtreding volgens de regels van de PDC."

Bekijk hieronder de beelden van de confrontaties tussen Price en Anderson.

1 VIDEO
2 VIDEO

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken