/ Nieuws

Hearn: 'Van Barneveld gaat enorm genieten van zijn laatste jaar'

20-11-2018 15:25

Raymond van Barneveld bracht maandag naar buiten dat hij volgend jaar een punt achter zijn loopbaan zet. PDC-voorzitter Barry Hearn, die de Nederlander in 2006 naar de PDC haalde, reageert op het aankomende afscheid van 'Barney'.

"Aan alle goede dingen komt een einde. Hij is een grote speler voor vele generaties. We moeten hem veel respect geven voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan onze sport. Hij is een van de redenen, samen met Phil Taylor, waardoor onze sport nu zo sterk is", zegt Hearn. 

"We zullen nooit vergeten hoe belangrijk hij is geweest", vervolgt hij. "Hij blijft voor altijd een publiekslieveling en hij zal daarom enorm gaan genieten van zijn laatste jaar."

Hoe indrukwekkend het laatste jaar van Raymond van Barneveld wordt, is nog maar de vraag. Jacques Nieuwlaat en Koert Westerman bespreken in de nieuwste Darts Inside welke toernooien Van Barneveld volgend jaar misschien zal missen.

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken