/ Nieuws

Vrijdagmiddag PCF in een notendop

23-11-2018 20:00

Jeffrey de Zwaan is de enige van de drie Nederlanders, die vrijdagmiddag in actie kwamen, die de twee ronde van het Players Championship heeft bereikt. De Leidschendammer versloeg landgenoot Jelle Klaassen met 6-4.  Benito van de Pas was niet opgewassen tegen Keegan Brown. 

Big Ben nam de plaats in van Mensur Suljovic, die  door privéomstandigheden verstek had moeten laten gaan in Minehead. Van de Pas is bezig aan een zeer slecht jaar en speelde tegen Brown ook niet goed. Brown pakte de zege met 6-3, door onder meer een 100 en 144 finish te gooien.

De strijd tussen de twee cobra’s werd een winst voor de Black Cobra. De Zwaan had eigenlijk geen kind aan een tegenvallende Klaasen, ondanks dat het uiteindelijk ‘slechts’ 6-4 werd voor de Zwaan.  Twee van de drie Duitse spelers plaatsten zich voor de tweede ronde. Max Hopp won met 6-4 van Steve West en Gabriel Clemens versloeg Andrew Gilding met 6-3. Martin Schindler ging er met harde cijfers af tegen Nathan Aspinall. De hoogste geplaatste speler die er uitvloog in de middagsessie was Josh Payne. De nummer 17 verloor met 6-2 van Ryan Searle. De laatste partij was misschien wel de beste partij van de middag. Dave Chisnall rekende in een spannende wedstrijd met 6-4 af met Jamie Lewis.

Het hoogste gemiddelde van de middag was van Max Hopp met 98.44 en de hoogste finish kwam op naam van Stephen Bunting. The Bullit gooide 164 uit in zijn wedstrijd tegen Richard North.

De uitslagen Players Championship vrijdagmiddag
Jeffrey de Zwaan 6-4 Jelle Klaasen
Max Hopp 6-4 Steve West
Keegan Brown 6-3 Benito van de Pas
Adrian Lewis 6-2 Adam Hunt
Simon Whitlock 6-4 Kyle Anderson
Daryl Gurney 6-3 Robert Thornton
James Wade 6-4 Ross Smith
Dave Chisnall 6-4 Jamie Lewis
Brendan Dolan 6-4 Michael Barnard
Josh Payne 2-6 Ryan Searle
Nathan Aspinall 6-1 Martin Schindler
Gabriel Clemens 6-3 Andrew Gilding
Ryan Joyce 2-6 Steve Lennon
Mervyn King 6-4 Simon Stevenson
Stephen Bunting 6-5 Richard North
Mickey Mansell 4-6 Madars Razma

Alle verslagen van de Players Championship Finals kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de Players Championship Finals zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Johan Sepers/ JCS Sports

1 Samenvatting - De Zwaan verslaat landgenoot Klaasen
2 Samenvatting - Van de Pas niet opgewassen tegen Brown

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
Ik hoop het niet https://t.co/9Sw9y45AEN
Kind words. Great game played in the right spirit https://t.co/y7KQuG6g9Q
Stats kloppen: https://t.co/gdWsUpOJK6 https://t.co/sdEJNOutpG
Ik zou de commentatoren gelovenโ€ฆ https://t.co/MV9Ck9wAln
/// Meer bekijken