/ Nieuws

Vrijdagmiddag PCF in een notendop

23-11-2018 20:00

Jeffrey de Zwaan is de enige van de drie Nederlanders, die vrijdagmiddag in actie kwamen, die de twee ronde van het Players Championship heeft bereikt. De Leidschendammer versloeg landgenoot Jelle Klaassen met 6-4.  Benito van de Pas was niet opgewassen tegen Keegan Brown. 

Big Ben nam de plaats in van Mensur Suljovic, die  door privéomstandigheden verstek had moeten laten gaan in Minehead. Van de Pas is bezig aan een zeer slecht jaar en speelde tegen Brown ook niet goed. Brown pakte de zege met 6-3, door onder meer een 100 en 144 finish te gooien.

De strijd tussen de twee cobra’s werd een winst voor de Black Cobra. De Zwaan had eigenlijk geen kind aan een tegenvallende Klaasen, ondanks dat het uiteindelijk ‘slechts’ 6-4 werd voor de Zwaan.  Twee van de drie Duitse spelers plaatsten zich voor de tweede ronde. Max Hopp won met 6-4 van Steve West en Gabriel Clemens versloeg Andrew Gilding met 6-3. Martin Schindler ging er met harde cijfers af tegen Nathan Aspinall. De hoogste geplaatste speler die er uitvloog in de middagsessie was Josh Payne. De nummer 17 verloor met 6-2 van Ryan Searle. De laatste partij was misschien wel de beste partij van de middag. Dave Chisnall rekende in een spannende wedstrijd met 6-4 af met Jamie Lewis.

Het hoogste gemiddelde van de middag was van Max Hopp met 98.44 en de hoogste finish kwam op naam van Stephen Bunting. The Bullit gooide 164 uit in zijn wedstrijd tegen Richard North.

De uitslagen Players Championship vrijdagmiddag
Jeffrey de Zwaan 6-4 Jelle Klaasen
Max Hopp 6-4 Steve West
Keegan Brown 6-3 Benito van de Pas
Adrian Lewis 6-2 Adam Hunt
Simon Whitlock 6-4 Kyle Anderson
Daryl Gurney 6-3 Robert Thornton
James Wade 6-4 Ross Smith
Dave Chisnall 6-4 Jamie Lewis
Brendan Dolan 6-4 Michael Barnard
Josh Payne 2-6 Ryan Searle
Nathan Aspinall 6-1 Martin Schindler
Gabriel Clemens 6-3 Andrew Gilding
Ryan Joyce 2-6 Steve Lennon
Mervyn King 6-4 Simon Stevenson
Stephen Bunting 6-5 Richard North
Mickey Mansell 4-6 Madars Razma

Alle verslagen van de Players Championship Finals kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis van de Players Championship Finals zijn terug te vinden op de op de toernooipagina op onze site.

Johan Sepers/ JCS Sports

1 Samenvatting - De Zwaan verslaat landgenoot Klaasen
2 Samenvatting - Van de Pas niet opgewassen tegen Brown

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken