/ Nieuws

Noppert verrast Ratajski

Players Championship Finals

25-11-2018 00:50

Danny Noppert heeft zichzelf een dienst bewezen door Krysztof Ratajski uit te schakelen. Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, maar in het restant van de wedstrijd gunde de Nederlander zijn opponent slechts één leg. Dit kwam vooral doordat de Pool weinig geluk kende op zijn dubbels. Ratajski benutte slechts vier van zijn 22 pogingen. In de kwartfinale treft Noppert Stephen Bunting. ‘The Bullet’ verraste vriend en vijand door de Schot Peter Wright uit te schakelen. Beide heren waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd waardoor een beslissende leg het pleit tussen beide gladiatoren moest beslechten. Het was Bunting die als eerst in vijf beurten uit was en zo zijn plek voor de kwartfinales veiligstelde.

Michael van Gerwen is nog in de race om voor het vierde jaar op rij het zilverwerk omhoog te tillen in Minehead. De Nederlander had het vier legs lastig met de relatief onbekende Stephen Burton, maar ontdeed zich daarna vrij eenvoudig van de Engelsman: 10-4. Van Gerwen treft op de finaledag de jarige Steve Lennon. De Ier was met 10-7 te sterk voor de Duitser Gabriel Clemens.

Eerder op de avond won Chris Dobey van James Wade. ‘The Machine’ leek met de overwinning aan de haal te gaan, maar vier gemiste matchdarts gooide roet in het eten. ‘Hollywood’ kwam langszij en benutte zijn tweede wedstrijdpijl. Dobey zal het zondag opnemen tegen Daryl Gurney. De Noord-Ier leverde een puike wedstrijd af (ruim 101 gemiddeld) tegen Brendan Dolan en won met 10-6.

De laatste kwartfinale zal gaan tussen Gary Anderson en Jonny Clayton. Anderson had geen kind aan ‘Rockstar’ Joe Cullen (10-2), terwijl Clayton afrekende met Ricky Evans (10-5).

Alle informatie over de wedstrijden die zijn gespeeld, vind je terug in het Players Championships Finals toernooicenter op onze website. In het toernooicenter kun je ook terecht voor het speelschema van de komende dagen en de uitzendtijden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwsberichten? Volg ons dan op Twitter via @RTL7Darts. Wil je meepraten tijdens de uitzendingen? Maak dan gebruik van de #RTL7Darts. RTL7Darts is ook te vinden via Facebook, Instagram en YouTube.

Door: Marnix Rutgers

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld, Noppert en Van der Voort plaatsen zich voor Dutch Darts Masters
Raymond van Barneveld heeft zich gekwalificeerd voor de Dutch Darts Masters. De Nederlander was in de finaleronde met 6-2 te sterk voor Gabriel Clemens en maakt na zes jaar zijn rentree op het toernooi.
Lees meer
Smith, Durrant en Beaton naar Dutch Darts Masters
Het Britse kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters is gespeeld en daarbij hebben onder andere Michael Smith, Glen Durrant en Steve Beaton een startbewijs bemachtigd voor het EuroTour-toernooi in Zwolle.
Lees meer
Speelschema World Cup: Nederland als laatste
Na de loting is nu ook het speelschema voor de World Cup bekendgemaakt. De wedstrijd tussen Nederland en Spanje is de laatste van de eerste ronde.
Lees meer
Cijfers Premier League 2019: Van Gerwen tweemaal onderaan
De reguliere Premier League van dit jaar is voorbij. Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney gaan op 23 mei bepalen wie zich de officiële kampioen mag noemen. Wij duiken de statistieken in.
Lees meer
Wade: 'Cross was by far de beste speler deze Premier League'
James Wade versloeg Rob Cross tijdens de laatste speelweek van de reguliere Premier League, waardoor 'Voltage' de koppositie aan zijn neus voorbij zag gaan. Volgens Wade is het echter niet terecht dat Cross niet als de nummer 1 eindigt.
Lees meer
Cross verliest van Wade en geeft koppositie weg aan Van Gerwen
Niet Rob Cross maar Michael van Gerwen sluit de reguliere Premier League af als nummer één van de ranglijst. Op de slotdag moest de Engelsman winnen van landgenoot James Wade, maar hij ging met 8-6 onderuit.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken