/ Nieuws

Dekker tegen Ashton: "Dat zorgt voor extra druk"

27-11-2018 16:55

Jan Dekker staat voor een bijzondere wedstrijd op het wereldkampioenschap. Hij speelt in de eerste ronde tegen Lisa Ashton, een van de twee vrouwelijke deelnemers aan het toernooi. Het is voor het eerst dat Dekker in een officiële wedstrijd tegen een vrouw speelt.

Behalve de Britse Ashton doet er nog een vrouw mee aan het WK Darts, de Russische Anastasia Dobromyslova. "Voor hen is het natuurlijk heel mooi", zegt Dekker tegen RTL Nieuws. "Maar de vrouwen hebben zich voor het WK gekwalificeerd via een eigen toernooi. Dat is apart. Ik vind eigenlijk dat als vrouwen op dit toernooi zouden thuishoren, ze ook met de mannen moeten meespelen."

De wedstrijd tegen Ashton neemt voor Dekker extra druk mee. "Het is zo dat een flink aantal vrouwen fantastisch kan darten, maar normaal gesproken zijn mannen beter. Dat neemt niet weg dat dit de beste vrouw is die er rondloopt. Wat dat betreft komt er wel een stukje druk bij kijken. Dat maakt het zwaarder."

Toch zou Dekker de wedstrijd normaal gesproken gewoon moeten kunnen winnen. "Gezien mijn ranking en wat ik kan, ben ik op papier de favoriet. Als ik tenminste mijn normale niveau haal. Mijn piek ligt wat hoger dan die van haar."

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

😂😂😂😂
Niet nodig hoor dat weten we wel, net zoals zijn andere eerste ronde nederlagen tegen Van Gerwen en Burnett https://t.co/FXWlNMUzAV
Nou dat wist ik niet... https://t.co/tHcajmGvnU
Ik hoop het niet https://t.co/9Sw9y45AEN
Kind words. Great game played in the right spirit https://t.co/y7KQuG6g9Q
Stats kloppen: https://t.co/gdWsUpOJK6 https://t.co/sdEJNOutpG
Ik zou de commentatoren geloven… https://t.co/MV9Ck9wAln
/// Meer bekijken