/ Nieuws

SPECIAL - Stephen Bunting op de weg terug?

04-12-2018 11:14

In de aanloop naar het WK brengen de redacteuren van RTL7Darts ieder een speciaal artikel over een WK-deelnemer naar keuze. Vandaag leest u het persoonlijke verhaal van Stephen Bunting, opgetekend door Colin Noteboren.

Met een WK-titel en tweemaal winst bij de Winmau World Masters op zak (BDO), was de tijd rijp om de strijd aan te gaan met de grote mannen van de PDC. Dit leek een geslaagde zet voor de man uit St. Helens, want enkele maanden later knokte hij zich tot de kwartfinales van de European Championships en behaalde hetzelfde resultaat op zijn eerst WK bij de PDC. Mede dankzij zijn goede optreden in Alexandra Palace, was een uitnodiging voor de Premier League een droom die werkelijkheid werd. Het leek slechts een kwestie van tijd voordat “The Bullet” zich bij een rijtje van grote namen mocht voegen.

Het liep allemaal even anders voor Bunting... Al in 2015 merkte hij dat het aanpoten was bij de PDC. Hij zette nog een mooie prestatie neer toen hij de halve finale van het UK Open bereikte, maar kon verder weinig potten breken. Ook 2016 bleek een mager jaar te worden voor de Engelsman. Hij haalde nog de laatste zestien van The Masters maar verdween verder van de grote televisietoernooien. Het had zelfs niet veel gescheeld of Bunting had zijn pijlen voorgoed aan de wilgen gehangen. In een openhartig interview dat hij voerde met Live Darts, vertelde hij dat hij vocht tegen een depressie. “Op de toernooien die ik speelde voelde ik dat mensen naar me keken en me uitlachten, zo erg voelde ik me op dat moment” luidde een uitspraak van de Engelsman. Na goede gesprekken met een sportpsycholoog zit hij gelukkig weer lekker in zijn vel. Dit uitte zich in goede prestaties in de loop naar het aankomende WK. Zo gooide hij zijn eerste 9-darter uit zijn carrière tijdens een UK-Open Qualifiers toernooi en versloeg hij in november Peter Wright met 10-9 om een plek in de kwartfinale van de Players Championship Finals te bemachtigen. Bunting speelt eindelijk weer met zelfvertrouwen en dat is goed om te zien.

Ondanks alle tegenslagen van de afgelopen jaren bleef Bunting het geloof houden in zijn ultralichte Target-darts (12 gram). Waar veel darters na verloop van tijd wisselen van gewicht en vorm in hun pijlen, bleef “The Bullet” zijn darts trouw. Toen Bunting voor het eerst zijn sport oppakte speelde hij ook al met lichte pijlen van achttien gram. Deze bestonden echter uit koper en sleten steeds verder af totdat ze uiteindelijk twaalf gram wogen. Sindsdien schakelde “The Bullet” over op pijlen van nikkel en veranderde vervolgens nooit meer van gewicht.

Of we komend WK lang kunnen genieten van de man uit St. Helens is maar de vraag. In zijn eerste partij die gespeeld wordt op donderdag 20 december wacht hem, afhankelijk van de uitslag in de voorgaande wedstrijd, Luke Humphries of Adam Hunt. Als hij zijn niveau van enkele jaren geleden weet op te pakken, maakt “The Bullet” een goede kans om ver te komen op het mooiste toernooi van het jaar.

Door: Colin Noteboren

/ MEER NIEUWS

Van Gerwen wordt voor tweede keer vader
Michael van Gerwen wordt voor de tweede keer vader. De nummer 1 van de wereld laat op Twitter weten 'nieuwe voetjes' te verwachten in 2020. Van Gerwen is op dit moment vader van een dochtertje, Zoë. Zij werd in 2016 geboren.
Lees meer
McDonald doet parachutesprong ter nagedachtenis aan Market Garden
John McDonald gaat de 75e verjaardag van operation Market Garden eren. De 59-jarige Master of Ceremonies springt vrijdag 20 september zoals ze dat tijdens die operatie ook deden.
Lees meer
Anderson: 'Het zou me niets verbazen als Taylor terugkeert'
Phil Taylor hintte de laatste tijd twee keer op een terugkeer in het professionele dartscircuit. Zo gaf hij als een reden dat hij de duels met Michael van Gerwen en Gary Anderson miste. De Schot reageert op de mogelijke comeback van de 16-voudig wereldkampioen.
Lees meer
Van Gerwen begint jacht op eerste Champions League tegen Wade
Michael van Gerwen begint de jacht op zijn eerste Champions League of Darts tegen James Wade. De Nederlander zit verder in een groep met Michael Smith en Gary Anderson.
Lees meer
Price naar plek 3 op European Tour Order of Merit, Van Gerwen blijft ruim aan kop
Gerwyn Price heeft een grote stap gezet op de European Tour Order of Merit. De speler uit Wales klom dankzij zijn eindzege op de International Darts Open naar de derde plek.
Lees meer
Price prolongeert titel in Riesa na zinderende finale
Gerwyn Price heeft met succes zijn titel op de International Darts Open verdedigd. De Welshman was na een spannende finale te sterk voor Rob Cross en won met 8-6.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken