/ Nieuws

Zware kater voor Van Barneveld

Premier League

13-2-2014 23:50

Raymond van Barneveld is er niet in geslaagd om zijn goede start in de Premier League een vervolg te geven. Tegen Wes Newton vielen de tripples moeizaam, en moest de Nederlander toezien hoe de Engelsman er met de punten vandoor ging: 7-5.

Nadat de eerste twee legs met de darts meegingen, gooide Van Barneveld in de derde leg zijn eerste (en enige) 180-er van de wedstrijd. Nadat Newton de bulls-eye miste voor een 167-finish, gooide 'Barney' een 83-finish om de eerste break van de wedstrijd te forceren. Een break die hij een leg later via de dubbel zestien wist te verzilveren: 1-3.

Nadat Newton vervolgens zijn eigen leg behield, gooide 'The Warrior' een 149-finish om de stand weer gelijk te trekken. Toch kon hij niet lang genieten van deze gelijke stand. Want doordat hij drie pijlen op de dubbelen miste, kon Van Barneveld toch weer een break voorsprong pakken. Wederom wist 'Barney' zijn break vervolgens te verzilveren: nadat Newton voor de tweede keer in de wedstrijd de bulls-eye miste op een finish van 167, gooide Van Barneveld een 61-finish voor de 3-5 voorsprong.

Een 148-finish had 'Barney' het eerste punt moeten opleveren, maar hij miste de dubbel veertien. Newton profiteerde via de dubbel elf, en zag Van Barneveld een leg later wederom drie pijlen missen op de dubbelen. Newton profiteerde andermaal via de dubbel tien, waardoor hij de stand wederom gelijk trok. Waar Van Barneveld genoeg kansen had gemist om het eerste punt te pakken, was het Newton die met een finish van 100 als eerste op zes gewonnen legs kwam. 'Barney' had met het winnen van zijn eigen leg alsnog een punt kunnen pakken, maar hij gooide een matige leg. Met een twee-dart 60-finish kon Newton op deze manier zelfs de overwinning nog binnenhalen: 7-5.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken