/ Nieuws

Terugblik: PDC WK 1998 en 1999

PDC World Championship

06-12-2015 11:46

Zelden was iemand zo dominant op een WK als Phil Taylor in 1998. Hij laat vanaf de eerste ronde zien dat hij de enige is die de beker mee zal nemen naar Stoke on Trent. Alleen Rod Harrington is in de halve finale in staat om 2 sets te winnen van Taylor. Verder krijgt niemand iets cadeau. Zelfs Dennis Priestley niet die wederom de tegenstander is van Taylor in de finale. Dennis The Menace verliest met 6-0.

In 1998 komen ook de eerste nieuwe namen bij de PDC zich aandienen. Peter Manley is daar de bekendste van. Ook vanuit de BDO stapt een eerste kampioen over: het is de Canadees John Part, die overigens niet door de poulefase zal komen in 1998.

De deelnemers van 1998 zijn:
Phil Taylor (1)
Dennis Priestley (2)
Alan Warriner (3)
Peter Evison (4
Rod Harrington (5)
Keith Deller (6)
Peter Manley (7)
Bob Anderson (8)
Kevin Spiolek
Dennis Smith
Gerald Verrier
Shayne Burgess
John Ferrell
Jamie Harvey
John Part
Paul Lim
Steve Raw
Eric Bristow
Gary Mawson
John Lowe
Mick Manning
Graeme Stoddart
Harry Robinson
Steve Brown

In 1999 wordt het deelnemersveld uitgebreid naar 32 deelnemers en zijn er dus geen poulewedstrijden meer in de eerste ronde, maar is het meteen knock-out. Voor het eindresultaat maakt het weinig uit want nog altijd is het Taylor die onverslaanbaar is. Voor het eerst in 4 jaar is het niet Dennis Priestley die zijn tegenstander is in de finale, want Priestley verliest al in de eerste ronde, maar Peter Manley. Manley moet echter ook toezien hoe Taylor met 6-2 wint in de finale.

Rod Harrington is de nummer 1 van de wereld bij de PDC in 1999, maar hij kent een matig WK. Hij wint nog wel in de eerste ronde van Alex Roy, maar een ronde later is Shayne Burgess verantwoordelijk voor zijn uitschakeling. Ondanks het knock-out format blijft het WK van de PDC redelijk voorspelbaar want bij de laatste 4 zitten 3 van de vier hoogst geplaatste spelers.

De deelnemers van 1999 zijn:
Rod Harrington (1)
Alan Warriner (2)
Phil Taylor (3)
Peter Manley (4)
Peter Evison (5)
Keith Deller (6)
Dennis Priestley (7)
Steve Brown (8)
Shayne Burgess
Dean Allsopp
Dan Lauby
Steve Raw
Sean Downs
Gary Mawson
Gerald Verrier
John Lowe
Alex Roy
Scott Cummings
Kevin Spiolek
Cliff Lazarenko
Dennis Smith
Mick Manning
Eric Bristow
Graeme Stoddart
John Part
Harry Robinson
John Ferrell
Ritchie Gardner
Bob Anderson
Jamie Harvey
Reg Harding
Paul Lim

Alle verslagen van het William Hill PDC WK Darts 2016 kunt u vinden onder het kopje nieuws. Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op Facebook via Facebook.com/dartsop7 of twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van het PDC WK Darts. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/live). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

De geschiedenis van het PDC WK Darts is terug te vinden op de website van RTL7 Darts commentator Jacques Nieuwlaat.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken