/ Nieuws

Volgende titel voor Van Gerwen

The Masters

31-1-2016 23:19

Voor het tweede jaar op rij heeft Michael van Gerwen ‘The Masters’ gewonnen. De finale tegen Dave Chisnall werd al in de eerste vijf legs beslist, en daarna ook nooit meer spannend: 11-5.

De eerste vijf legs gingen allemaal naar Van Gerwen. Ondanks dat Chisnall een gemiddelde van bijna honderd gooide, kreeg hij gedurende deze legs geen enkele kans op de dubbels. Deze 5-0 achterstand zou dan ook nooit meer worden goedgemaakt door ‘Chizzy’.

In de zesde leg miste Van Gerwen vijf pijlen op de dubbels, waardoor Chisnall via de dubbel negentien eindelijk zijn eerste leg in de finale kon pakken. Zijn hoop op een comeback werd al snel de grond in geboord dankzij een 110-finish van Van Gerwen. De Nederlander maakte er vervolgens ook 7-1 van, maar liet zich een leg later terug breaken door de Engelsman. Bij de tweede pauze had Chisnall het verschil terug gebracht tot 7-3, maar veel dichter bij zou hij niet meer komen.

Nadat beide spelers hun eigen leg behielden, gooide Chisnall een 90-finish op de bulls-eye voor de 8-4 tussenstand. Ook de vijf daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor Van Gerwen de 11-6 overwinning op het bord wist te zetten. Daarmee is de nummer 1 van de wereld het nieuwe dartsjaar goed begonnen met alweer een titel.

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Ilagan gooit negendarter, tegenstander Malicdem juicht net zo hard mee (video)
Lourence Ilagan gooide tijdens de Asian Tour een perfecte leg. De Filipijnse darter nam het op tegen Noel Malicdem toen hij de negendarter gooide. Zijn landgenoot juichte net zo hard mee.
Lees meer
Spannend weekend voor Van der Voort en Meulenkamp met oog op Matchplay
Het wordt een spannend weekend voor verschillende darters. Aankomend weekeinde wordt namelijk de Czech Darts Open gespeeld, het laatste toernooi voor de cut-off date voor de World Matchplay. Het zijn nog drie plaatsen over.
Lees meer
Wade wint vierde PDC-titel van het jaar met PC18
James Wade heeft zijn vierde PDC-titel van het jaar gewonnen. De Engelsman was de sterkste tijdens de Players Championship 18 na een zege op Jose de Sousa.
Lees meer
Meulenkamp grijpt naast finaleplaats na sterk optreden op PC17
Ron Meulenkamp heeft net naast de finale van de Players Championship 17 gegrepen. De Nederlander strandde de halve finale na een nederlaag tegen Nathan Aspinall.
Lees meer
Van Gerwen probeert tijdens demo enkel op speciale manieren te finishen
Michael van Gerwen probeert tijdens een demo het publiek en zichzelf te vermaken door finishes op de meest rare manieren uit te gooien. Ook tijdens het Ostsee Darts Gala deed de Nederlander dat.
Lees meer
Wattimena, De Zwaan en Van der Voort naar Austrian Darts Championship
Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort gaan naar de Austrian Darts Championship. Zij wisten de finaleronde van het Europese kwalificatietoernooi te doorstaan en pakten zodoende een startbewijs voor het EuroTour-toernooi.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken