/ Nieuws

Volgende titel voor Van Gerwen

The Masters

31-1-2016 23:19

Voor het tweede jaar op rij heeft Michael van Gerwen ‘The Masters’ gewonnen. De finale tegen Dave Chisnall werd al in de eerste vijf legs beslist, en daarna ook nooit meer spannend: 11-5.

De eerste vijf legs gingen allemaal naar Van Gerwen. Ondanks dat Chisnall een gemiddelde van bijna honderd gooide, kreeg hij gedurende deze legs geen enkele kans op de dubbels. Deze 5-0 achterstand zou dan ook nooit meer worden goedgemaakt door ‘Chizzy’.

In de zesde leg miste Van Gerwen vijf pijlen op de dubbels, waardoor Chisnall via de dubbel negentien eindelijk zijn eerste leg in de finale kon pakken. Zijn hoop op een comeback werd al snel de grond in geboord dankzij een 110-finish van Van Gerwen. De Nederlander maakte er vervolgens ook 7-1 van, maar liet zich een leg later terug breaken door de Engelsman. Bij de tweede pauze had Chisnall het verschil terug gebracht tot 7-3, maar veel dichter bij zou hij niet meer komen.

Nadat beide spelers hun eigen leg behielden, gooide Chisnall een 90-finish op de bulls-eye voor de 8-4 tussenstand. Ook de vijf daaropvolgende legs gingen met de darts mee, waardoor Van Gerwen de 11-6 overwinning op het bord wist te zetten. Daarmee is de nummer 1 van de wereld het nieuwe dartsjaar goed begonnen met alweer een titel.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Well that’s all the practice done. Lots of good stuff but some rubbish. Need all good over the next few days and so… https://t.co/Nq5HTeYUT9
Nearly had it on film https://t.co/Sy1DxrGNzn
https://t.co/FCQPfug3zA
First one I’ve witnessed him doing haha he was giddy lol. https://t.co/akfo7pjHRE
👀 👇🏼 https://t.co/eyK9v3BRag
Day off today for final #qschool preparations 🎯🎯
Wow, that is incredible. 👏👏👏 https://t.co/qrMkRBO8pl
/// Meer bekijken