/ Nieuws

Van Gerwen pakt titel in Perth

Perth Darts Masters

27-8-2016 23:59

Michael van Gerwen heeft voor de tweede keer dit jaar een World Series toernooi op zijn naam gezet. Nadat hij in juni de Shanghai Masters had gewonnen, was hij deze week de beste tijdens de Perth Masters. In de finale rekende hij met ruime cijfers af met Dave Chisnall, die voor het eerst in de finale van een World Series toernooi stond. ‘Mighty Mike’ won de finale met 11-4.

In de halve finales vocht Chisnall een mooi gevecht uit met Raymond van Barneveld. Uiteindelijk boekte de Engelsman een 11-8 overwinning. In de andere halve finale won Van Gerwen met 11-5 van Peter Wright, ondanks dat de Schot een iets hoger gemiddelde noteerde dan de Nederlander. Wright miste echter teveel dubbels om aanspraak te mogen maken op de zege.

 

Perth Darts Masters 2016

 

Halve finales

Dave Chisnall v Raymond van Barneveld 11-8

Michael van Gerwen v Peter Wright 11-5

 

Finale

Michael van Gerwen v Dave Chisnall 11-5

 

Door: Michel Mulders

/ MEER NIEUWS

Van Barneveld treft publiekslieveling, De Zwaan tegen Kyle Anderson
Raymond van Barneveld heeft pittig geloot voor de German Darts Open in Saarbrucken. De Nederlander moet het opnemen tegen Gabriel Clemens, de man die woont in de buurt van de locatie. Ook de andere zes Nederlanders kennen hun (mogelijke) tegenstanders.
Lees meer
Van Gerwen: 'Wade is een saaie machine'
Michael van Gerwen trad op zijn verjaardag in de Premier League aan tegen James Wade. De heren maakten er een fantastisch duel van, waarin de punten werden gedeeld. De Nederlander is niet tevreden.
Lees meer
Van Gerwen en Wade delen de punten
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd revanche te nemen op James Wade. In een prachtige wedstrijd die absoluut geen verliezer verdiende, stapten beide heren met een punt van het podium
Lees meer
Comeback bezorgt Suljovic punt
Mensur Suljovic stond 6-2 achter tegen Michael Smith, maar wist uiteindelijk een gelijkspel uit het vuur te slepen. Ook Rob Cross en Gerwyn Price deelden de punten, Gurney pakte de volle buit.
Lees meer
Wade: 'Van alle spelers, ben ik het minst bang voor Van Gerwen'
James Wade wacht in Birmingham een duel met een jarige Michael van Gerwen. De Engelsman kijkt uit naar het duel en is absoluut niet bang voor de koploper in de Premier League.
Lees meer
Wright geeft toe: 'Ik wissel te veel van pijlen'
Peter Wright maakt een teleurstellend Premier League-seizoen door. De Schot heeft met 9 punten het zicht op de play-offs verloren, al heeft hij zelf nog alle vertrouwen in een goede afloop.
Lees meer

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken