/ NIEUWS

Voorspel de Players Championship Finals
Nog maar een toernooi tot het WK! De Players Championship Finals is de laatste krachtmeting voor het geweld van het WK gaat losbarsten.
Lees meer
Price waarschuwt Van Gerwen: 'Hij is nu bang voor me'
Gerwyn Price kijkt vol zelfvertrouwen naar de toekomst. De Welshman won afgelopen weekend de Grand Slam of Darts en waarschuwt Michael van Gerwen. "Hij is nu bang voor me."
Lees meer
World Series volgend jaar naar New York
De World Series of Darts reist volgend jaar af naar New York. Dat heeft de PDC bevestigd. Het Hulu Theater wordt op 5 en 6 juni 2020 omgetoverd tot dartszaal.
Lees meer
Kijk terug: Van Barneveld bij 'Rooijakkers over de vloer'
Art Rooijakkers gaat iedere week op bezoek bij bekende Nederlanders. Deze week belde hij aan bij Raymond van Barneveld. Bekijk hier de aflevering terug.
Lees meer
WK-loting 25 november live via Facebook en YouTube
Aanstaande maandag 25 november is het zover: de WK-loting! Het bekende zakje wordt weer uit de kast gehaald en de 96 deelnemers worden gekoppeld aan een tegenstander.
Lees meer
Toernooicenter Players Championship Finals 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden.
Lees meer
Hearn adviseert BDO: 'Richt je op amateurdarts'
Het gaat niet goed met de BDO. De bond maakt een moeilijke tijd door, maar volgens Barry Hearn, voorzitter van de PDC, is er een uitweg. "Richt je op amateurdarts."
Lees meer
Van Barneveld presenteert boek 'Game Over'
Raymond van Barneveld heeft vandaag zijn nieuwe boek 'Game Over' gepresenteerd. In Rijswijk overhandigde hij het eerste exemplaar aan voetballer Robin van Persie.
Lees meer
PDC wijzigt kwalificatiecriteria EuroTour
Het deelnemersveld voor toernooien op de EuroTour wordt komend jaar anders samengesteld. De PDC heeft enkele wijzigingen doorgevoerd.
Lees meer
Price dankzij titelprolongatie in illuster rijtje
Gerwyn Price won afgelopen zondag de Grand Slam of Darts. De Welshman versloeg Peter Wright in de finale en prolongeerde zijn majortitel, iets wat weinig spelers is gelukt.
Lees meer
Price stijgt naar derde plek op Order of Merit, Noppert terug in top 32
Gerwyn Price is opnieuw gestegen op de PDC Order of Merit. De Welshman kroop voorbij Michael Smith en Gary Anderson en staat nu op de derde plek van de wereldranglijst.
Lees meer
Win een cadeaubon voor het WK Darts 2020!
Lees meer
Weergaloze Price pakt opnieuw titel
Na een ijzersterke finale wint ‘The Iceman’ voor het tweede jaar op rij de titel.
Lees meer
Price doet het: Welshman in finale Grand Slam na unicum
Gerwyn Price heeft het dan eindelijk voor elkaar. Na achttien verliespartijen en een gelijkspel heeft de man uit Wales Michael van Gerwen eindelijk weten te verslaan.
Lees meer
Wright ten koste van Durrant naar finale
Peter Wright heeft zich voor de tweede maal in zijn carrière geplaatst voor de finale van de Grand Slam of Darts. De schot was met 16-11 te sterk voor Glen Durrant.
Lees meer
Masterclass Michael van Gerwen in Wolverhampton
Met speels gemak heeft Michael van Gerwen vanavond gewonnen van Adrian Lewis. In Wolverhampton werd het een 16-6 overwinning voor onze landgenoot.
Lees meer
Price verslaat Anderson in matig duel
Gerwyn Price heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finale van de Grand Slam of Darts. In een weinig hoogstaand duel versloeg Price zijn Schotse tegenstander, Gary Anderson, met 16-9.
Lees meer
Suzuki ook naar WK Darts
Mikuru Suzuki zal zich nog een keer laten zien bij de PDC. De Japanse wereldkampioen, die afgelopen week speelde op de Grand Slam of Darts, won het WK-kwalificatietoernooi voor niet-Britse dames en debuteert in december tijdens het WK Darts op het grote podium in Alexandra Palace.
Lees meer
Durrant neemt sportieve revanche op Smith
Glen Durrant heeft vanavond de halve finale bereikt van de Grand Slam of Darts. De drievoudig wereldkampioen van de BDO won met 16-12 van zijn landgenoot Michael Smith. In de groepsfase was Bully Boy nog te sterk voor Durrant, maar deze keer was Duzza duidelijk de betere speler.
Lees meer
Wright naar halve finale na solide wedstrijd tegen Chisnall
Peter Wright heeft zich vanavond als eerste voor de halve finale van de Grand Slam of Darts geplaatst. De Schot ontdeed zich in de kwartfinale van Dave Chisnall met 16-12. Opvallend detail in deze partij was de pijlenwissel van Snakebite tijdens de wedstrijd.
Lees meer
Ruziënde Smith en Durrant vanavond tegenover elkaar op podium
Michael Smith en Glen Durrant zijn niet de beste vrienden. De twee ruzieden deze week via de media en wilden niet met elkaar praten. Vanavond, in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts, staan de spelers tegenover elkaar.
Lees meer
Lewis na schitterende comeback in kwartfinale Grand Slam of Darts
Er leek geen beginnen meer aan voor Adrian Lewis nadat hij met 9-6 achterstond in de achtste-finales van de Grand Slam of Darts. Op het juiste moment wist 'Jackpot'de wedstrijd echter op zijn kop te zetten en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen.
Lees meer
Van Gerwen komt met schrik vrij tegen White
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de Grand Slam. De Nederlander kon niet overtuigen en miste veel dubbels tegen Ian White, maar hij zag zijn tegenstander er nog meer missen: 10-7.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 20 december
Het grootste dartstoernooi van het jaar gaat over minder dan een maand van start. Voor vrijwel iedere darter is het WK Darts het hoogtepunt van het jaar. En jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Voor het eerst in 5 jaar drie 110+-gemiddeldes op Grand Slam
De Grand Slam of Darts is halverwege en ook dit jaar leverde het korte spelformat in de groepsfase enkele enorme gemiddeldes op. Voor het eerst in vijf jaar gooiden drie spelers zelfs boven de 110 gemiddeld.
Lees meer
Smith in kwartfinale Grand Slam
Bij de laatste 16 rekende 'Bully Boy'na een goede partij af met Daryl Gurney.
Lees meer
Van Barneveld voor derde keer opa
Raymond van Barneveld is voor de derde keer opa geworden. De Nederlander laat via Twitter weten dat dochter Daisy is bevallen van een zoon: Ròan James.
Lees meer
Doek valt definitief voor Harms
De Nederlander had nog een kleine kans op de tweede ronde, maar was niet opgewassen tegen Ian White. Adrian Lewis en Darren Webster plaatsten zich wel voor de laatste zestien.
Lees meer
Dit zijn de scenario's voor vanavond
De groepen A tot en met D van de Grand Slam of Darts worden vandaag afgesloten. De meeste darters moeten nog hun best doen om de volgende ronde te bereiken. Wat zijn de scenario's?
Lees meer
Veenstra gaat poging wagen op Q-School
Richard Veenstra speelt vanaf januari mogelijk voor de PDC. De Nederlander heeft aangegeven begin volgend jaar een poging te wagen om een tourkaart te bemachtigen op Q-School.
Lees meer
Noppert uitgeschakeld na nederlaag tegen Wright
Danny Noppert zien we niet terug in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. Ook BDO-speler Richard Veenstra is uitgeschakeld in Wolverhampton.
Lees meer
Dit zijn de scenario's voor vanavond
De groepen E tot en met H van de Grand Slam of Darts worden vandaag afgesloten. De meeste darters moeten nog hun best doen om de volgende ronde te bereiken. Wat zijn de scenario's?
Lees meer
Price, Wade en Anderson winnen ook hun tweede groepswedstrijd
Tijdens de zondagavondsessie van de Grand Slam of Darts waren er niet veel verrassingen. Gerwyn Price versloeg in een topwedstrijd Robert Thornton met 5-4. Ook Wade en Anderson wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten.
Lees meer
Van Gerwen plaatst zich voor de tweede ronde in Wolverhampton
Een grieperige Michael van Gerwen heeft zich vanavond verzekerd van een plek in de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. Adrian Lewis moest het afleggen tegen Mighty Mike: 5-2.
Lees meer
DARTREIS - Bezoek het WK Darts met een compleet verzorgde reis!
Vanaf 13 december barst het WK-geweld weer los in Alexandra Palace in Londen. Het grootste en prestigieuze toernooi van de PDC-kalender gaat van start en jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Harms geeft zege uit handen
Het is Wesley Harms niet gelukt zijn tweede wedstrijd op de Grand Slam of Darts te winnen. De Nederlander kwam 3-0 voor tegen Steve Lennon, maar verloor uiteindelijk met 5-4.
Lees meer
Noppert houdt kansen levend
De darter uit Joure bleef rustig onder de druk en deed wat hij moest doen tegen Wayne Warren. De middag van Richard Veenstra verliep een stuk minder goed.
Lees meer
Adrian Lewis weet weer wat winnen is in Wolverhampton
De tweevoudig wereldkampioen speelde niet groots, maar won wel. Ook Gerwyn Price en Gary Anderson wonnen hun wedstrijden.
Lees meer
Van Gerwen met speels gemak voorbij Williams
Michael van Gerwen heeft zijn eerste wedstrijd op de Grand Slam of Darts overtuigend gewonnen. De Nederlander versloeg BDO'er Jim Williams met 5-2.
Lees meer
Harms niet opgewassen tegen Wade
Het is Wesley Harms opnieuw niet gelukt James Wade te verslaan. De Nederlander liet teveel kansen liggen en verloor met 5-2 van de Engelsman.
Lees meer
O'Connor boos op knoeiende Webster: 'Per ongeluk of niet, dit mag niet gebeuren'
Het duel tussen William O'Connor en Darren Webster begon met een geïrriteerde Ier. Webster had namelijk water gemorst over de spullen van O'Connor.
Lees meer
Beroerd begin voor Noppert en Veenstra
De twee Nederlanders hadden op een betere uitgangspositie in hun poule gehoopt na de eerste speeldag, maar kwamen van een koude kermis thuis.
Lees meer
Dit zijn de internationale qualifiers voor het WK tot nu toe
Ook tijdens het WK Darts van 2020 zullen 32 qualifiers deel uit maken van het deelnemersveld. De kwalificatietoernooien volgen zich in rap tempo op en inmiddels zijn al 23 spelers zeker van een startbewijs dankzij zo'n toernooi.
Lees meer
Van Gerwen neemt met ijzersterk gemiddelde revanche op Smith
Lees meer
Van Gerwen niet eens met kwalificatie dames voor Grand Slam
Mikuru Suzuki en Lisa Ashton zijn 2 van de 32 deelnemers aan de Grand Slam of Darts. Het duo kreeg een uitnodiging van de BDO en daar is Michael van Gerwen het niet helemaal mee eens.
Lees meer
Price overweegt speelstijl aan te passen: 'Alleen voor mezelf'
Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Gerwyn Price de memorabele finale van de Grand Slam of Darts 2018 won van Gary Anderson. De wedstrijd stond bol van de incidenten tussen de twee en met name de Welshman kwam daar niet ongeschonden uit. Twaalf maanden later wordt hij bijna overal uitgefloten.
Lees meer
Toernooicenter Grand Slam of Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden.
Lees meer
Harms ziet laatste hoop op volgende ronde vervliegen tegen White
Het is Wesley Harms niet gelukt de volgende ronde van de Grand Slam of Darts te halen. De Nederlander verloor met 5-4 van Ian White.
Lees meer
Veenstra ook onderuit tegen uitstekende Clemens
Gabriel Clemens heeft ook zijn derde groepswedstrijd gewonnen. De Duitser, die lang een gemiddelde gooide boven het record van Phil Taylor, versloeg Richard Veenstra met 5-2.
Lees meer
DARTREIS - Bezoek het WK Darts met een compleet verzorgde reis!
Vanaf 13 december barst het WK-geweld weer los in Alexandra Palace in Londen. Het grootste en prestigieuze toernooi van de PDC-kalender gaat van start en jij kan daarbij zijn!
Lees meer
Meer nieuws bekijken

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken