/ NIEUWS

Toernooicenter Betfred World Matchplay Darts 2019
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden.
Lees meer
Voorspel de World Matchplay!
Heb jij een voorspellende gave? Doe mee met het bracket voor de World Matchplay!
Lees meer
Wright kent ijzersterke generale voor World Matchplay
Peter Wright zal met een goed gevoel afreizen naar Blackpool. De Schot won de twee midweekse Players Championships en met name de laatste was erg overtuigend.
Lees meer
Durrant bood Lewis £5000 voor opkomstnummer
Sinds zijn overstap van de BDO naar de PDC komt Glen Durrant op met een ander opkomstnummer. De drievoudig wereldkampioen moest zijn geliefde nummer 'Reach Up' achter zich laten, omdat Adrian Lewis bij de PDC opkomt met dat nummer.
Lees meer
Communicatiegebrek
Het zomerseizoen zit er aan te komen, al moet natuurlijk nog de World Matchplay gespeeld worden - maar daar ga ik het niet over hebben.
Lees meer
Van Gerwen: 'Beaton is wel de ideale tegenstander' | PREVIEW WORLD MATCHPLAY
Vincent van der Voort en Jacques Nieuwlaat blikken vooruit op de World Matchplay, het op een na grootste dartstoernooi van het jaar. Michael van Gerwen neemt het op tegen Steve Beaton en is zelf blij met die loting.
Lees meer
Van Barneveld en de World Matchplay, een ongelukkige combi
Raymond van Barneveld heeft zich in zijn afscheidsjaar niet weten te plaatsen voor de World Matchplay en blijft daardoor steken op twaalf deelnames.
Lees meer
Edgar en Cadby maken ruzie met knipoog: 'Als het maar geen KFC-wedstrijd is'
Matthew Edgar en Corey Cadby zijn niet de allerbeste vrienden. De twee zijn de laatste tijd hot topic op Facebook, nadat ze een ruzie via het medium uitvochten.
Lees meer
Van Peer bereikt nieuwe mijlpaal met zege op Challenge Tour
Berry van Peer heeft een nieuwe stap gezet in zijn carrière. De Nederlander wist zijn eerste toernooizege op de Challenge Tour te pakken door Cameron Menzies in de finale te verslaan.
Lees meer
Peter Wright wint German Darts Masters
In een spannende finale wist Wright de sensatie van het toernooi, Gabriel Clemens, achter zich te houden.
Lees meer
Nederland pakt twee keer goud op EK jeugd
Team Nederland keert met maar liefst negen medailles, waarvan twee keer goud, terug van het EK jeugd in Turkije. De jongens werden Europees kampioen overall, terwijl het duo Jurjen van der Velde en Luke van der Kwast het beste koppel was op het toernooi.
Lees meer
Dertigste negendarter in 2019 gegooid, jaarrecord nu al verbroken
Andy Jenkins zorgde zaterdag tijdens de Challenge Tour voor de dertigste negendarter van het jaar. Dat betekent dat het record van meeste negendarters in een kalenderjaar nu al verbroken is.
Lees meer
Schindler: 'Hij was een beetje arrogant, dat gaf me extra motivatie'
Martin Schindler wist vrijdagavond op een ongelofelijke manier Michael van Gerwen te verslaan. De Duitser kwam op een 5-1 achterstand, maar won de partij met 6-5. De arrogantie van de Nederlander gaf Schindler een extra zetje.
Lees meer
Van Barneveld en Van Gerwen mogen hun koffers pakken
Beide Nederlanders presteerden onder hun kunnen. Ook Gary Anderson liet zich verrassen.
Lees meer
Van Gerwen geeft ruime voorsprong uit handen en verliest (video)
Michael van Gerwen heeft in de eerste ronde van de German Darts Masters verloren van Martin Schindler.
Lees meer
Van Barneveld niet opgewassen tegen Clemens (video)
Het is Raymond van Barneveld niet gelukt de kwartfinale van de German Darts Masters te bereiken. Hij verloor met Gabriel Clemens.
Lees meer
Bekijk de beste darters in Amsterdam tijdens de World Series Finals!
De beste spelers van de wereld tonen niet alleen in Ahoy Rotterdam hun talent. Ook in Amsterdam zijn ze dit jaar te vinden.
Lees meer
22-jarige Kurz verrast met ijzersterk duel en zege op Gary Anderson (video)
ico Kurz heeft voor een geweldige verrassing gezorgd. De 22-jarige Duitser gooide een fantastische wedstrijd en schakelde Gary Anderson in de eerste ronde van de German Darts Masters uit.
Lees meer
Help Gurney aan een kale kop
Daryl Gurney speelt over enkele weken wellicht wedstrijden zonder haar op zijn hoofd. De Noord-Ier wil geld ophalen voor het goede doel. Als tegenprestatie scheert hij al zijn haren af.
Lees meer
Speeldata WK Darts bekend, kaartverkoop start 22 juli
De speeldata voor het William Hill World Darts Championship 2020 zijn bekend. Het grootste dartstoernooi van het jaar wordt geopend op vrijdag 13 december en eindigt met de finale op 1 januari.
Lees meer
Noppert op eerste dag World Matchplay in actie, drie Nederlanders op zondagavond
Voor Danny Noppert begint de World Matchplay op de eerste dag. Hij neemt het in de derde wedstrijd van zaterdag 20 juli op tegen Gary Anderson. De zondagavond wordt een 'Nederlandse' avond. Dan komen er namelijk drie Nederlanders in actie.
Lees meer
Schindler speelt darts verticaal (video)
Martin Schindler heeft het over een andere boeg gegooid. De Duitser speelde in een spelshow 'verticaal' darts, waardoor hij zijn pijlen omhoog moest gooien!
Lees meer
Van Gerwen treft Beaton, overige Nederlanders tegen speler uit top 10
Michael van Gerwen zal zijn jacht op de World Matchplay starten met een wedstrijd tegen Steve Beaton. De Nederlander werd bij de loting gekoppeld aan 'The Bronzed Adonis'. De overige Nederlanders zullen niet tevreden terugkijken op de loting.
Lees meer
Manager redde Aspinall: 'Ik had geen geld meer, ik moest stoppen'
Het had niet veel gescheeld of Nathan Aspinall was vorig jaar gestopt met darten. De kersverse US Darts Master was vorig jaar zo goed als blut en moest zich terugtrekken van enkele toernooien. Zijn manager redde hem.
Lees meer
Van Gerwen wacht al tien duels op 100+-gemiddelde
Michael van Gerwen kent een mindere periode in zijn carrière. Die conclusie kan je trekken naar aanleiding van de gemiddeldes van de Nederlander de laatste tijd. Hij wacht al tien duels op een gemiddelde boven de 100.
Lees meer
QUIZ: Zijn deze spelers jonger of ouder dan Van Gerwen?
Lees meer
Kinderen Smith genieten van zege papa op Van Gerwen (video)
Michael Smith was vrijdag in de kwartfinale van de US Darts Masters te sterk voor Michael van Gerwen. Ook de twee kinderen van Smith zagen de zege van papa en waren ontzettend trots!
Lees meer
Loting World Matchplay dinsdag live via Facebook
De loting van de World Matchplay wordt dinsdagmiddag verricht. Deze loting is vanaf 16:30 uur live te zien via onze Facebookpagina.
Lees meer
Smith neemt wraak: 'Van Gerwen is mentaal niet sterk'
Michael Smith heeft wraak genomen op Michael van Gerwen. De Nederlander noemde de Engelsman mentaal zwak, maar ging later wel onderuit tegen Bullyboy.
Lees meer
Aspinall: 'De zeven beste spelers plus ik, en ik win gewoon!'
Nathan Aspinall kon zijn geluk niet op vrijdagavond. De Engelsman pakte bij zijn debuut op de World Series direct de eindzege met de US Darts Masters. "Het is ongelofelijk."
Lees meer
Aspinall bluft iedereen af in Vegas
Tot ieders verbazing wint de 27-jarige Engelsman de US Darts Masters door Michael Smith in de finale terzijde te schuiven.
Lees meer
Pittige loting voor Van Gerwen en Van Barneveld in Duitsland
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld moeten aan de bak in de eerste ronde van de German Darts Masters. De twee Nederlanders zijn gekoppeld aan Martin Schindler en Gabriel Clemens.
Lees meer
Smith knikkert Van Gerwen vroegtijdig uit US Darts Masters (samenvatting)
Michael van Gerwen is er niet in geslaagd de halve finale van de US Darts Masters te bereiken. Na een slordige wedstrijd ging hij onderuit tegen Michael Smith.
Lees meer
Price verwacht vuurwerk tegen Anderson: 'Er zullen veel mensen inschakelen!'
Voor het eerst sinds de veelbesproken finale van de Grand Slam of Darts treffen Gary Anderson en Gerwyn Price elkaar weer voor de camera's. De twee kemphanen blikken op eigen wijze vooruit op dat duel.
Lees meer
Baggish pakt allereerste WK-ticket na zege op Noord-Amerikaans kampioenschap (video)
Daniel Baggish is de nieuwe kampioen van Noord-Amerika. De Amerikaan won in de finale van het North American Darts Championship van titelverdediger Jeff Smith via een beslissende leg.
Lees meer
Amerikanen strijdend ten onder in Las Vegas, Van Gerwen wint moeizaam
Ondanks het bij vlagen prima spel, wist geen enkele thuisspeler de volgende ronde te bereiken.
Lees meer
Spelers opgeschud door aardbeving voor aanvang US Darts Masters
De deelnemers van de US Darts Masters zijn op een wel heel speciale manier wakkergeschud. Enkele uren voor de start van het toernooi voelden ze namelijk een aardbeving.
Lees meer
Wright: 'Ik kom terug op de tweede plaats en jaag dan weer op Michael'
Peter Wright zakte de afgelopen periode weg uit de top 5 van de PDC Order of Merit. De Schot bezet nu de zesde plaats, maar is van plan er alles aan te doen om snel terug te komen.
Lees meer
Nederlands toernooi noodgedwongen geschrapt van BDO-kalender
De Finder Darts Masters, vroeger de Zuiderduin Darts Masters, zal niet meer worden georganiseerd. Het toernooi, dat in Egmond aan Zee wordt gehouden, wordt noodgedwongen van de kalender gehaald.
Lees meer
Van Gerwen treft ervaren rot in Las Vegas
Michael van Gerwen gaat het in de eerste ronde van de US Darts Masters opnemen tegen een ervaren speler. De Nederlander treft Darin Young, zo wees de loting uit.
Lees meer
Gurney zet actie op voor goed doel en scheert haar af bij 10.000 pond
De kans is aanwezig dat Daryl Gurney binnenkort door het leven gaat zonder haar op zijn hoofd. De Noord-Ier gaat namelijk kaal als hij voor de start van de Champions League of Darts 10.000 euro heeft opgehaald.
Lees meer
Wattimena blijft stijgen op wereldranglijst
Jermaine Wattimena blijft stijgen op de PDC Order of Merit. De Nederlander staat na de Czech Darts Open op de 22e plek van de wereldranglijst, zijn hoogste notering ooit.
Lees meer
King gooit onofficiële negendarter op Czech Darts Open (video)
Mervyn King was tijdens zijn wedstrijd tegen Steve West op de Czech Darts Open verantwoordelijk voor een opvallende leg.
Lees meer
Vijf Nederlanders naar World Matchplay
Nu de Czech Darts Open voorbij is, is het deelnemersveld voor de World Matchplay bekend. Aan het 'mini-WK' zullen dit jaar vijf Nederlanders deelnemen.
Lees meer
Hughes op opvallende avond naar eerste EuroTour-zege en World Matchplay
Jamie Hughes heeft een goede hand van timing. De Engelsman pakte zijn eerste toernooititel op de EuroTour en verzekerde zich daarmee van deelname aan de World Matchplay.
Lees meer
Nederlanders sneuvelen in derde ronde, Meulenkamp niet naar Matchplay
Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp zijn er niet in geslaagd de kwartfinale van de Czech Darts Open te bereiken. De drie Nederlanders gingen allen ten onder in de derde ronde van het EuroTour-toernooi.
Lees meer
Brown: 'Winnen van Van Gerwen in deze omstandigheden is ongeëvenaard'
Keegan Brown was Michael van Gerwen de baas in de tweede ronde van de Czech Darts Open. De Engelsman was via een beslissende leg te sterk voor de Nederlander: 6-5.
Lees meer
Price brult alles bij elkaar na eerste negendarter (video)
Gerwyn Price wist in de tweede ronde van de Czech Darts Open zijn eerste negendarter te gooien. De speler uit Wales wist dat het er een keer van moest komen.
Lees meer
Ook Aspinall haalt uit naar Unicorn-borden: 'Echt schandalig!'
Er is opnieuw een speler die publiekelijk zijn beklag doet over de kwaliteit van de dartsborden bij de PDC. Deze keer was het Nathan Aspinall. "Unicorn-borden zijn schandalig slecht", zegt hij.
Lees meer
Recordaantal toppers, waaronder Van Gerwen, ten onder in extreme hitte in Tsjechië
De extreme hitte op het podium heeft zijn tol geëist voor een recordaantal geplaatste spelers op de tweede dag van de Czech Darts Open. Maar liefst 11 van de 16 geplaatste spelers konden na hun eerste partij al naar huis, waaronder Michael van Gerwen.
Lees meer
Meer nieuws bekijken

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken