/ NIEUWS

Sterke start Heta in Melbourne
De winnaar van de Brisbane Darts Masters versloeg andermaal James Wade in de eerste ronde. Van Barneveld en Van Gerwen makkelijk verder.
Lees meer
Barney in eerste ronde Melbourne Darts Masters opnieuw tegen Puha
Raymond van Barneveld is in de eerste ronde van de Melbourne Darts Masters gekoppeld aan Haupai Puha. De Nederlander trof hem vorige week ook al tijdens de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters. Toen won Van Barneveld met 6-2.
Lees meer
White nog steeds ziek van Matchplay: 'Dacht dat het mijn toernooi ging worden'
Ian White is de nummer 10 van de wereld, maar stond nog nooit in een halve finale van een major. Na een ijzersterk eerste half jaar op de vloer had hij veel verwachtingen van de World Matchplay, maar ook daar ging het mis. Het doet hem nog steeds pijn.
Lees meer
De opvallendste momenten in het laatste jaar van Phil Taylor
Phil Taylor is inmiddels al anderhalf jaar niet meer actief als professioneel darter. De 16-voudig wereldkampioen nam begin 2018 afscheid met de WK-finale. Zijn laatste jaar was opvallend met mooie en rare momenten.
Lees meer
Van Gerwen dart met werkhandschoenen (video)
Michael van Gerwen heeft een nieuwe uitdaging ondergaan. De Nederlander werd gevraagd zoveel mogelijk punten te gooien met werkhandschoenen aan.
Lees meer
Veranderingen Order of Merit sinds januari: Nederlanders wisselvallig
Het PDC-circuit maakt zich langzaam op voor het drukke najaar van 2019. Tijdens de grote toernooien de komende maanden hopen veel darters weer te stijgen op de PDC Order of Merit, de wereldranglijst. Maar welke spelers hebben dit in de eerste helft van 2019 gedaan?
Lees meer
Feestvarken Heta verbaast vriend en vijand
De thuisspeler uit Australië rijgt op zijn verjaardag de zeges aaneen en wint de Brisbane Darts Masters door Rob Cross te verslaan in de finale.
Lees meer
Van Gerwen en Van Barneveld winnen in Brisbane, Heta stunt
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben de eerste ronde van Brisbane Darts Masters vrij eenvoudig overleefd. De twee Nederlanders wonnen met ruime cijfers van een lokale speler.
Lees meer
Hearn adviseert BDO: 'Stuur de drie wereldkampioenen naar Grand Slam'
Als het aan Barry Hearn ligt, zien we Glen Durrant, Mikuru Suzuki en Leighton Bennett dit jaar op het podium van de Grand Slam. De voorzitter van de PDC hoopt dat de BDO de drie wereldkampioenen naar het toernooi stuurt.
Lees meer
Van Barneveld treft Puha in Brisbane, Anderson tegen Cadby
Raymond van Barneveld speelt in de eerste ronde van de Brisbane Darts Masters tegen Haupai Puha. Dat is de uitkomst van de loting die donderdagochtend is verricht in Brisbane.
Lees meer
PDC-voorzitter Hearn maakt zich zorgen om toekomst BDO: 'We hebben ze nodig'
Barry Hearn zet grote vraagtekens bij de toekomst van de BDO. De leidsman van de PDC vraagt zich af of het bestaansrecht van de andere bond nog lang zal overeind zal blijven.
Lees meer
Wright vol vertrouwen naar World Series: 'Ik kan ze alle drie winnen'
Peter Wright gaat vol vertrouwen naar de World Series in Australië en Nieuw-Zeeland. De Schot verkeert in goede vorm en heeft hoge verwachtingen van de drie toernooien.
Lees meer
Recordstraf Price voor gedrag Grand Slam gehalveerd na beroep
Gerwyn Price is met succes in beroep gegaan tegen z'n recordboete, die de Welshman kreeg voor zijn gedrag in de finale van de Grand Slam of Darts. De straf is gehalveerd.
Lees meer
Wattimena onderuit in finale Players Championship 22
Jermaine Wattimena heeft een ijzersterk Players Championship niet kunnen belonen met een titel. De Nederlander bereikte de finale, maar ging daarin met 8-5 onderuit tegen een ontketende Brendan Dolan.
Lees meer
BDO verhuist WK van Lakeside naar O2 Arena
Vanaf 2020 wordt het BDO WK niet meer gehouden op de Lakeside. Daarmee komt er na 33 jaar een einde aan de samenwerking tussen de BDO en het complex in Frimley Green.
Lees meer
Dubbelklapper De Zwaan tijdens kwalificatietoernooien EuroTour
Jeffrey de Zwaan heeft zich verzekerd van deelname aan de European Darts Matchplay en de International Darts Open. Hij won de twee kwalificatietoernooien voor die EuroTours.
Lees meer
Cross: 'Ik heb de hele wedstrijd op Smith gewacht'
Rob Cross won de World Matchplay en sprak na afloop met Arjan van der Giessen.
Lees meer
Cross is de beste in Blackpool
Voltage rekent in de finale van de World Matchplay af met Michael Smith en wint voor het eerst in zijn loopbaan de Phil Taylor Trophy.
Lees meer
Lim plaatst zich opnieuw voor het WK Darts
Paul Lim zal in december opnieuw te zien zijn op het podium tijdens het WK Darts. De man uit Singapore heeft zich voor de twaalfde keer geplaatst voor het grootste toernooi van het jaar.
Lees meer
Nederland domineert in Luxemburg
Nederland heeft een uiterst succesvol weekend gehad in Luxemburg. Na de toernooizeges van Martijn Kleermaker en Aileen de Graaf op de eerste dag waren het Richard Veenstra en opnieuw De Graaf die de bekers omhoogtilden.
Lees meer
Tweeklapper Nederland in Luxemburg
De Luxembourg Open heeft twee keer Nederlands succes opgeleverd. Bij de mannen stond Martijn Kleermaker na afloop met de trofee, terwijl Aileen de Graaf het damestoernooi won.
Lees meer
Smith en Cross wachten vol verlangen op majorwinst
Michael Smith en Rob Cross staan in de finale van de World Matchplay 2019. De twee kunnen een dergelijke toernooizege goed gebruiken, aangezien aan beide spelers een verhaal kleeft die ze liever kwijt dan rijk zijn.
Lees meer
Cross na comeback: 'Pas vanaf 15-14 begon ik erin te geloven'
Rob Cross zorgde tijdens de halve finale van de World Matchplay 2019 voor een van de grootste comebacks ooit. De voormalig wereldkampioen stond 14-7 achter tegen Daryl Gurney, maar draaide de partij toch om. Na afloop vertelde hij wat er door hem heenging.
Lees meer
Cross voltooit sensationele comeback
Lang zag het er slecht uit voor de voormalig wereldkampioen, maar in extremis wist Cross er alsnog een sensationele comeback uit te persen.
Lees meer
Gurney toont spierballen tegen Wright
De Noord-Ier en de Schot maakten er een heerlijke wedstrijd van. Gurney won met 16-13. In de halve finale treft Gurney de Engelsman Rob Cross.
Lees meer
Leegloop BDO gaat door: volledig scheidsrechtersteam stopt
Het volledige scheidsrechtersteam van de BDO heeft haar functie bij de bond neergelegd. De vier scheidsrechters volgen het voorbeeld van Richard Ashdown, die eerder deze week mededeelde zijn functie neer te leggen.
Lees meer
Vrije kaartverkoop WK Darts gestart
De vrije kaartverkoop voor het WK Darts is van start gegaan.
Lees meer
Durrant veel te sterk voor Wade
Het begon als een gelijk opgaande strijd, maar na een paar legs werd al snel duidelijk dat Durrant veruit de betere was van de twee.
Lees meer
Deelnemersveld Champions League of Darts bekend
Gerwyn Price en James Wade hebben zich als laatste gekwalificeerd voor de Champions League of Darts. Het 8-koppige deelnemers is daarmee compleet.
Lees meer
PDC-voorzitter Hearn toont dartstalent: 'Q-School, here I come!' (video)
Barry Hearn is de hoogste baas van de PDC, maar hoe goed kan de voorzitter zelf darten?
Lees meer
Wright bevestigt favorietenstatus
De Schot had geen kind aan Simon Whitlock en won met 11-2. Ook Rob Cross, Daryl Gurney en Stephen Bunting wonnen hun wedstrijden.
Lees meer
Opnieuw contenders in Premier League, Hearn noemt voorwaarde
Het was een las minute beslissing, maar hij pakte ontzettend goed uit: de contenders in de Premier League. Het concept is zelfs zo goed bevallen dat ook komend seizoen de contenders hun opwachting mogen maken in het prestigieuze toernooi.
Lees meer
Durrant wint strijd der wereldkampioenen
Een geweldige wedstrijd werd in de absolute sloffase met 13-11 gewonnen door de wereldkampioen van de BDO.
Lees meer
King trotseert de hitte en Anderson
Mervyn King heeft voor een sensatie gezorgd. De Engelsman was in een snikhete Empress Ballroom te sterk voor titelverdediger Gary Anderson.
Lees meer
Van Gerwen en Durrant gooiden vrijwel identieke WK-finale
Michael van Gerwen en Glen Durrant zijn beiden regerend wereldkampioen darts. De een pakte de wereldtitel bij de PDC, de ander bij de BDO. Dat is een verschil, maar de WK-finales die zij speelden waren, gekeken naar de cijfers, bijna identiek.
Lees meer
Wright op solide wijze voorbij Van der Voort
In een wedstrijd van hoog niveau heeft Vincent van der Voort zijn meerdere moeten erkennen in Peter Wright. Van der Voort, voormalig kwartfinalist op de World Matchplay, verloor met 10-5 van de nummer zes van de plaatsingslijst.
Lees meer
Gurney verslaat Evans in eerste ronde World Matchplay
Daryl Gurney heeft op overtuigende wijze de tweede ronde bereikt van de World Matchplay. Ook Keegan Brown en Simon Whitlock staan bij de laatste zestien in Blackpool.
Lees meer
Smith draagt iedere eerste ronde speciaal shirt voor goede doel
Michael Smith trad in de eerste ronde van de World Matchplay aan in een speciaal shirt voor het goede doel. Die actie zal niet eenmalig zijn. De Engelsman speelt de eerste rondes van alle komende toernooien met dat shirt.
Lees meer
Bestel hier je kaarten voor Barney Dome
Wil jij aanwezig zijn bij de afscheidsavond van Raymond van Barneveld?
Lees meer
'Ik wilde er eentje niet, en dat is Michael van Gerwen' | PREVIEW DAG 3
Jacques Nieuwlaat en Vincent van der Voort bespreken de laatste avond van de eerste ronde van de World Matchplay. Van der Voort speelt zelf op die avond en neemt het op tegen Peter Wright.
Lees meer
Wattimena komt terug op harde woorden: 'Liet mij meeslepen door emoties'
Jermaine Wattimena was na afloop van zijn verloren wedstrijd in de eerste ronde van de World Matchplay 'not amused' over het spel van zijn tegenstander Mensur Suljovic. Na een nachtje slapen kijkt de Nederlander anders naar dat duel.
Lees meer
IJzersterke Durrant verslaat Lewis bij debuut
In de laatste wedstrijd van de avond heeft Glen Durrant zijn World Matchplay-debuut opgeluisterd met een overwinning op Adrian Lewis. Dinsdagavond wacht Michael van Gerwen in de tweede ronde.
Lees meer
Van Gerwen ondanks 'double trouble' voorbij Beaton
In een matige wedstrijd heeft Michael van Gerwen de laatste zestien bereikt in Blackpool. De nummer één van de wereld won met 10-6 van Steve Beaton en mag zich nu opmaken voor een duel met Adrian Lewis of Glen Durrant.
Lees meer
Wattimena: 'Darten is geen eerlijk spel meer'
Jermaine Wattimena ging hard onderuit tegen Mensur Suljovic in de eerste ronde van de World Matchplay. De Nederlander verloor met 10-1 en irriteerde zich aan het vertragende spel van de Oostenrijker.
Lees meer
Suljovic laat geïrriteerde Wattimena kansloos
Mensur Suljovic heeft zonder problemen de tweede ronde van de World Matchplay bereikt. De verliezend finalist van vorig jaar won met maar liefst 10-1 van de 31-jarige Jermaine Wattimena.
Lees meer
Wade overleeft matchdarts tegen De Zwaan
Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op de World Matchplay. De 'Black Cobra' kreeg in zijn partij tegen James Wade maar liefst vijf matchdarts, maar moest alsnog buigen.
Lees meer
Hopp verrast Chisnall in Blackpool
Voor Dave Chisnall zit de World Matchplay er al na één ronde op. 'Chizzy' ging in de openingsronde verrassend onderuit tegen Max Hopp. Michael Smith, Ian White en Krzysztof Ratajski staan wel in de tweede ronde.
Lees meer
'Hij heeft bijna altijd slechte lotingen' | PREVIEW DAG 2 AVOND
Jacques en Vincent blikken vooruit op de 'Oranje-avond' van de World Matchplay.
Lees meer
'Volgens mij is hij meer bezig met hoe hij eruit ziet op het podium' | PREVIEW DAG 2 MIDDAG
Jacques Nieuwlaat en Vincent van der Voort blikken vooruit op de middagsessie van dag twee van de World Matchplay.
Lees meer
Noppert baalt enorm: 'Dan sta op je 60 en gooi je boven tops'
Danny Noppert had kansen tegen Gary Anderson, maar was slordig op zijn dubbels. Hij baalde na afloop enorm.
Lees meer
Meer nieuws bekijken

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken