/ NIEUWS

Voorspel The Masters 2020
Veel dartkenners kenden een teleurstellend WK en eindigden laag op de ranglijst met voorspellingen. Maar nu is er een nieuwe kans: The Masters 2020! De winnaar krijgt een plekje op onze Wall of Fame!
Lees meer
Toernooicenter Ladbrokes Masters 2020
Alle informatie over de wedstrijden, het speelschema en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden.
Lees meer
Van Barneveld sluit Kings of Darts af met zege en 170-finish
Raymond van Barneveld heeft ook tijdens de derde avond van Kings of Darts zijn wedstrijd gewonnen. De afzwaaiende Nederlander was na een prachtige wedstrijd met 6-4 te sterk voor Colin Lloyd.
Lees meer
5 redenen waarom 2020 een interessant dartsjaar wordt
Wat kunnen we verwachten van het nieuwe jaar? Dit zijn vijf redenen waarom 2020 een interessant dartsjaar wordt.
Lees meer
Van der Wal pakt eerste PDC-titel tijdens debuutweekend op Challenge Tour
Jitse van der Wal heeft een uitstekend debuut gemaakt op de PDC Challenge Tour. De Nederlander was tijdens het vierde toernooi van het afgelopen weekend de sterkste en pakte zijn eerste PDC-titel.
Lees meer
Van Barneveld verslaat ook Sherrock en O'Shea, Van Gerwen mist negendarter
Ook de tweede avond van de Kings of Darts was een succes voor Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. De twee Nederlanders wisten hun duels in Enschede ruim te winnen.
Lees meer
'Was liever nog drie à vier jaar doorgegaan op het hoogste niveau'
Raymond van Barneveld is geen professioneel darter meer. Hij leverde begin januari zijn tourkaart in en is nu bezig aan zijn afscheidstour. Toch had de vijfvoudig wereldkampioen het liever anders gezien.
Lees meer
Van Barneveld begint afscheidstour met zege, Van Gerwen wint na comeback van Price
Raymond van Barneveld is zijn afscheidstour begonnen met een ruime zege op Wayne Mardle. Tijdens de Kings of Darts in Den Bosch was hij met 6-1 te sterk. Michael van Gerwen won na comeback van Gerwyn Price.
Lees meer
Van Gerwen lacht om kritieken: 'Ga inderdaad veel last krijgen van nieuwe darts'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij stapte over naar Winmau en gaat met nieuwe pijlen gooien. Veel mensen, waaronder Phil Taylor, vrezen dat de Nederlander zijn oude niveau niet meer gaat halen, maar daar lacht hij zelf om.
Lees meer
Wright over succesvolle WK-pijlen: 'Ik hou ze tot ze gaan vervelen'
Peter Wright staat bekend als de speler die continu van darts wisselt en daar zal hij niet mee stoppen. Ook de pijlen waarmee hij het wereldkampioenschap won, zal hij niet de rest van zijn carrière gaan gebruiken.
Lees meer
Twijfels zijn weg bij Wright: 'Vroeger vroeg ik me af of ik wel majors kon winnen'
Voor Peter Wright begint een nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. De Schot kroonde zich begin januari tot wereldkampioen en gaat vol zelfvertrouwen het nieuwe jaar in.
Lees meer
Taylor waarschuwt Van Gerwen: 'Hij gaat het moeilijk krijgen, 100%'
Michael van Gerwen staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn dartcarrière. De Nederlander stapte over naar Winmau en gaat gooien met een nieuwe pijl. Phil Taylor denkt dat Van Gerwen het moeilijk gaat krijgen.
Lees meer
Ashton over vierde dag op Q-school: 'Het was een marteling'
Lisa Ashton is een van de nieuwe tourkaarthouders. De dartster sleepte haar tourkaart via de Q-school Order of Merit binnen en mag zich de eerste vrouw noemen die dat op die manier voor elkaar graag. Ze is zelf ontzettend blij met haar prestatie.
Lees meer
Harms pakt tourkaart: 'Heb me nog nooit verdiept in de PDC'
Wesley Harms vervolgt zijn carrière bij de PDC. De nummer 1 van de BDO verzekerde zich van een tourkaart tijdens Q-school en staat voor een nieuwe fase in zijn loopbaan.
Lees meer
Speelschema Premier League: Van Gerwen tegen Durrant en Anderson in Ahoy
Het speelschema van de Premier League 2020 is bekend. Michael van Gerwen neemt het in Ahoy op tegen Glen Durrant en Gary Anderson. Jeffrey de Zwaan treft Peter Wright, Jermaine Wattimena neemt het op tegen Gerwyn Price.
Lees meer
Ashton pakt historische tourkaart in Wigan
Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.
Lees meer
Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in carrière en pakken tourkaart
De Europese Q-school in Hildesheim is voor vier Nederlanders een succes geworden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Wesley Harms en Dirk van Duijvenbode hebben wat ze wilden: een tourkaart.
Lees meer
Van Duijvenbode, Kleermaker en Telnekes op koers voor tourkaart
Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes hebben een tourkaart binnen handbereik. Het drietal staat hoog op de Europese Q-school Order of Merit en zitten ook op de vierde dag bij de laatste 32.
Lees meer
Sherrock en Suzuki verlaten teleurstellende Q-school met lege handen
Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki, de twee vrouwelijke deelnemers van het PDC WK Darts 2020, hoopten deze dagen een tourkaart te bemachtigen, maar staan met lege handen. Ze speelden een teleurstellende Q-school en kunnen naar huis.
Lees meer
Telnekes start jacht op tourkaart tegen landgenoot
De loting voor de belangrijke laatste dag van de Europese Q-school is verricht. Derk Telnekes start tegen Arjan Konterman, Dirk van Duijvenbode opent tegen Frantisek Mika.
Lees meer
Oranje boven op Europese Q-school Order of Merit
De laatste dag van Q-school staat op het punt van beginnen en dus is het een spannende dag voor velen. Nog acht tourkaarten liggen er voor het grijpen. De Nederlanders staan er goed voor.
Lees meer
Van Duijvenbode mist negen matchdarts: 'En dan sta je hier met jou te lullen'
Dirk van Duijvenbode baalde als een stekker na zijn nederlaag in de halve finale van Q-school. Hij ging onderuit tegen Berry van Peer, maar had alle kansen voor een zege.
Lees meer
Van Peer strandt in finale van Q-school
Berry van Peer is er niet in geslaagd een rechtstreekse tourkaart te bemachtigen op de derde dag van Q-school. De Nederlander bereikte de finale, maar verloor met 5-1 van Karel Sedlacek.
Lees meer
Veenstra kent voorlopig teleurstellende Q-school: 'Het valt gewoon even niet mijn kant op'
Richard Veenstra staat als nummer 2 van de BDO op Q-school te gooien voor een tourkaart, maar het gaat nog niet zoals gehoopt voor de Nederlander. "Ik kan nog niet zeggen dat het echt super gaat."
Lees meer
Q-school dag 3: Matige dag voor Nederlanders, zeven landgenoten naar laatste 32
De derde dag van Q-school is voorlopig niet de dag van de Nederlanders. Zeven spelers uit Nederland wisten de laatste 32 te halen. Enkele grote namen hebben het speelveld al verlaten.
Lees meer
Van Barneveld in top 20 meest verdienende darters 2019
Voor Raymond van Barneveld was zijn afscheidsjaar een jaar om snel te vergeten. Hij won slechts een wedstrijd in de Premier League, plaatste zich nauwelijks voor grote toernooien en verloor in de eerste ronde van het WK. Qua inkomsten deed de Hagenaar het niet slecht.
Lees meer
Q-school dag 3: Norris treft Smith, Part tegen Kenny
De derde dag van Q-school gaat beginnen. De loting voor met name de Britse variant heeft enkele interessante affiches opgeleverd in de eerste ronde.
Lees meer
Europese Q-school Order of Merit: Kleermaker aan kop
De Europese Q-school leverde nog geen nieuwe Nederlandse tourkaarthouders op. Harald Leitinger en Mike de Decker pakten de eerste dagzeges in Hildesheim. Toch hebben enkele Nederlanders twee goede dagen achter de rug.
Lees meer
Q-school dag 2: Ashton grijpt net naast tourkaart
Lisa Ashton heeft net naast een tourkaart gegrepen. De dartster bereikte de finale van de tweede dag van de Britse Q-school, maar ging in een beslissende leg onderuit tegen Kai Fan Leung.
Lees meer
Q-school dag 2: Dertien Nederlanders naar laatste 32
Op dag twee van Q-school in Duitsland zijn nog 32 spelers over. Dertien Nederlanders zitten nog in de race, 67 vielen er al af.
Lees meer
WDF wil verandering en blaast eigen rankingsysteem en WK nieuw leven in
De World Darts Federation (WDF) wil een frisse wind door de dartwereld laten waaien en kondigt een aantal ingrijpende veranderingen aan.
Lees meer
Q-school dag 2: BDO-topper in eerste ronde, Veenstra uit op revanche
De nog overgebleven 850 spelers op Q-school maken zich op voor dag twee. De darters hopen de prestaties van Harald Leitinger, Jason Lowe en Gary Blades te herhalen.
Lees meer
Cadby levert tourkaart in
Corey Cadby heeft afscheid genomen van de professionele tour van de PDC. Het veelbelovende talent uit Australië heeft zijn tourkaart ingeleverd.
Lees meer
Q-school dag 1: Kleermaker komt een leg tekort voor tourkaart
De eerste dag van Q-school in Hildesheim is voorbij. De onbekende Haral Leitinger pakte de dagzege en daarmee een PDC-tourkaart. De Oostenrijker was met 5-4 te sterk voor Martijn Kleermaker in de finale.
Lees meer
Q-school dag 1: Twaalf Nederlanders naar laatste 32
De wedstrijden op de eerste dag van Q-school worden in rap tempo gespeeld. Inmiddels zijn al 300 spelers afgevallen en zijn er nog slechts 32 over, waaronder twaalf Nederlanders.
Lees meer
Q-school dag 1: Harms opent tegen landgenoot, Heta treft Greaves
De eerste dag van Q-school is onderweg. De loting is verricht en de eerste pijlen zitten in het bord. Wie treft wie in de eerste ronde?
Lees meer
BDO-voorzitter bevestigt prijzengeld WK en verklaart situatie
Het prijzengeld voor het BDO WK Darts is definitief vastgesteld. Des Jacklin, voorzitter van de BDO, heeft in een mail naar alle deelnemers bevestigd dat er een prijzenpot van 164.000 pond uitgekeerd zal worden.
Lees meer
Recordaantal deelnemers voor Q-school, 80 Nederlanders wagen poging
De nieuwe editie van Q-school wordt een recordeditie. Een aantal van 853 spelers heeft zich ingeschreven voor het cruciale evenement van de PDC in Wigan en Hildesheim. Onder hen zijn 80 Nederlanders.
Lees meer
Wereldkampioen Warren ontving nog altijd geen prijzengeld
Wayne Warren wist zich afgelopen zondag te kronen tot wereldkampioen bij de BDO. De 57-jarige Welshman kreeg de titel en de beker, maar ontving geen cheque. Nu, enkele dagen later, heeft hij nog altijd geen geld ontvangen.
Lees meer
Warren verslaat Williams en is oudste wereldkampioen ooit
Wayne Warren heeft de finale van het BDO WK Darts gewonnen. De 57-jarige was in de finale met 7-4 te sterk voor Jim Williams.
Lees meer
Suzuki prolongeert wereldtitel tegen Ashton, Barry pakt jeugdtitel
Mikuru Suzuki is voor het tweede jaar op een rij wereldkampioen darts bij de dames. De Japanse was in de finale van het wereldkampioenschap in de O2 Arena met 3-0 te sterk voor Lisa Ashton.
Lees meer
Williams en Warren naar finale BDO WK Darts
Jim Williams en Wayne Warren gaan zondagavond uitmaken wie zich de nieuwe wereldkampioen van de BDO mag noemen. De twee verzekerden zich zaterdag van een plek in die finale.
Lees meer
Het bijzondere verhaal achter de winnende pijlen van Peter Wright
Peter Wright kroonde zich begin 2020 tot wereldkampioen darts. De Schot gebruikte ook dit toernooi andere pijlen, maar wist op voorhand dat hij succes zou hebben.
Lees meer
Suzuki en Ashton naar damesfinale, nog vier heren strijden om wereldtitel
Mikuru Suzuki en Lisa Ashton gaan zaterdagavond bepalen wie zich wereldkampioen bij de dames mag noemen. Het tweetal wist vrijdag de finale van het BDO WK Darts te bereiken.
Lees meer
Warren stuurt met zege op Landman laatste Nederlander naar huis
Chris Landman is in de kwartfinale van het BDO WK Darts uitgeschakeld. De man uit Wapenveld stond tegenover Wayne Warren en verloor met 5-3. Landman was de laatste Nederlander op het toernooi.
Lees meer
GEZOCHT: Enthousiaste redacteur voor RTL7 Darts
Ben jij een enorme dartsfan, gek op schrijven en heb je kennis van zaken? Dan zoeken wij jou!
Lees meer
Wattimena geloofde Premier League-uitnodiging niet: ‘Dat meen je niet!’
Jermaine Wattimena is tijdens de Premier League van 2020 een van de negen challengers. De Nederlander maakt de line-up van de tweede avond in Ahoy Rotterdam compleet en daarmee komt een droom uit.
Lees meer
Leg tussen Hammond en Turner in 85 pijlen uit
De eerste leg van de tweede set in de kwartfinale van de BDO WK tussen Corrine Hammond en Laura Turner was er eentje die beide speelsters zo snel mogelijk willen vergeten. Na maar liefst 85 pijlen werd de juiste dubbel gegooid.
Lees meer
Kleermaker onderuit in hoogstaand duel met Hogan, Olde Kalter verliest van Belg
Martijn Kleermaker en Dennie Olde Kalter zijn er niet in geslaagd de kwartfinale van het BDO WK Darts te bereiken. De twee Nederlanders gingen beiden met 4-1 onderuit in hun wedstrijd in de derde ronde.
Lees meer
De Graaf onderuit tegen 16-jarig toptalent op BDO WK
Aileen de Graaf is uitgeschakeld op het BDO WK Darts. De Nederlandse ging in de kwartfinale van het toernooi met 2-1 onderuit tegen de 16-jarige Beau Greaves.
Lees meer
Meer nieuws bekijken

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken