/ NIEUWS

Toernooicenter William Hill PDC WK Darts 2020
Alle informatie over de wedstrijden, het schema, de spelers en de uitzendingen is hier gemakkelijk te vinden
Lees meer
Voorspel het WK Darts!
Op 13 december is het zover! Het WK Darts gaat dan weer van start. Michael van Gerwen verdedigt zijn titel, terwijl Raymond van Barneveld afzwaait als professioneel darter. Durf jij het toernooi te voorspellen?
Lees meer
Waarom je het WK absoluut niet mag missen
Vrijdag begint het WK Darts, het grootste toernooi van het jaar. Weet je nog niet zeker of je gaat kijken? Check deze redenen dan eens!
Lees meer
DARTREIS - Proef de sfeer van het WK Darts in Ally Pally
Nog maar twee dagen en dan gaat het WK Darts van start! Heb jij altijd al een keer live bij de wedstrijden aanwezig willen zijn? Dat kan!
Lees meer
PDC stelt recordbedrag beschikbaar voor historische prestatie
De deelnemers aan het WK Darts hebben een extra uitdaging gekregen. De speler die het presteert twee negendarters op het WK Darts 2020 te gooien, mag namelijk een recordbedrag van 100.000 GBP tegemoet zien.
Lees meer
Taylor keert definitief niet terug als prof
Phil Taylor zette de deur voor het terugkeer op het hoogste dartsniveau een paar maanden geleden op een kier. De Engelsman dacht na over een comeback, maar weet nu zeker dat hij niet zal terugkeren.
Lees meer
Documentaire 'Van Barneveld: Het Fenomeen' 14 december bij RTL7
Raymond van Barneveld zet na het komende WK een punt achter zijn imposante loopbaan. De vijfvoudig wereldkampioen die het darten groot maakte in Nederland bergt zijn pijlen op. RTL7 blikt op 14 december terug met de documentaire 'Van Barneveld: Het Fenomeen'.
Lees meer
Rapper Donnie ontmoet grootste darters in Donnie's Darts Show
Nu bij Videoland.
Lees meer
RTL7 Darts Jaarquiz
Hoe goed heb jij opgelet tijdens dartsjaar 2019? Doe de test!
Lees meer
Van Barneveld wint nagelbijter van Baxter
In de aanloop naar het WK brengen de redacteuren van RTL7Darts ieder een speciaal artikel over een WK-moment naar keuze. Vandaag leest u het persoonlijke WK-moment van Michel Mulders.
Lees meer
Van Gerwen stijgt jaarlijks boven alles en iedereen uit
Michael van Gerwen staat al jaren op eenzame hoogte bij de PDC. De Nederlander presteert jaarlijks op topniveau, terwijl concurrentie totaal niet in de buurt komt. Dat blijkt uit cijfers van Christopher Kempf.
Lees meer
Dekker eert overleden vriend tijdens WK: 'Vorig jaar was hij nog mee'
Jan Dekker zal tijdens het WK Darts in Londen een goede vriend eren. De Drentenaar heeft de initialen van zijn vriend, die in maart overleed tijdens een bedrijfsongeval, op de kraag van zijn WK-shirt laten zetten.
Lees meer
BDO bevestigt doorgang WK en komt terug op wijziging
Het WK van de BDO gaat definitief door. De organisatie heeft in een statement bevestigd dat het WK, dat van 4 tot en met 12 januari gespeeld wordt, door zal gaan.
Lees meer
Branie, bluf en mind games: hoe Manley in het hoofd kroop van Adrian Lewis
In de aanloop naar het WK brengen de redacteuren van RTL7Darts ieder een speciaal artikel over een WK-moment naar keuze. Vandaag leest u het persoonlijke WK-moment van Marnix Rutgers.
Lees meer
DARTREIS - Voeg je bij de Barney Army op 14 december
Raymond van Barneveld begint op 14 december aan zijn allerlaatste WK als professioneel darter. Jij kan de vijfvoudig wereldkampioen steunen tijdens zijn eerste wedstrijd op het WK dankzij deze compleet verzorgde reis!
Lees meer
Dutch Open Darts verder zonder BDO-punten
Op de komende editie van de Dutch Open Darts zijn geen rankingpunten voor de BDO meer te verdienen. De Nederlandse Darts Bond heeft laten weten die punten te laten vallen.
Lees meer
'Keep the trousers on, Colin'
In de aanloop naar het WK brengen de redacteuren van RTL7Darts ieder een speciaal artikel over een WK-moment naar keuze. Vandaag leest u het persoonlijke WK-moment van Guy Habets.
Lees meer
Van Gerwen verpulvert Taylor in aanloop naar WK
Michael van Gerwen heeft nog maar eens benadrukt in topvorm naar het WK te gaan. De Nederlander won tijdens een demonstratiewedstrijd met 9-3 van Phil Taylor door een gemiddelde van ruim 110.
Lees meer
Volgende dreun voor BDO: WDF erkent BDO-toernooien niet meer
De British Darts Organisation (BDO) heeft een nieuwe dreun moeten verwerken. De World Darts Federation (WDF), de overkoepelende dartsorganisatie, heeft in middels een brief laten weten BDO-toernooien niet meer te erkennen.
Lees meer
Premier League-plekken nog lang niet beslist
Tradities houden we natuurlijk in stand, dus ook deze december weer de lijstjes van 2019. Wie was het best, wie juist niet en nog veel meer.
Lees meer
De 7 spelers met het hoogste winstpercentage op het PDC WK
Het WK Darts gaat 13 december weer van start. De 96 deelnemers hopen zoveel mogelijk wedstrijden te winnen en een nederlaag zo lang mogelijk uit te stellen. Deze 7 spelers, die minimaal twee WK's speelden, deden dat in het verleden het beste en hebben het hoogste winstpercentage op het PDC WK.
Lees meer
De 5, op papier, meest interessante wedstrijden in de eerste ronde
Op 13 december gaat het WK weer van start. Tijdens het toernooi zullen 32 wedstrijden in de eerste ronde afgewerkt worden en daar zitten enkele interessante affiches tussen. Wij somden ze op.
Lees meer
Download het WK Darts 2020-bracket!
Hij is er weer: het bracket voor het WK 2020! Download 'm hieronder, print 'm uit en houd het WK Darts bij in je woonkamer!
Lees meer
Van Barneveld: 'Niet realistisch om te zeggen dat ik titel ga winnen, maar het geloof is er'
Raymond van Barneveld maakt zich op voor zijn allerlaatste toernooi als professioneel darter. De Nederlander zwaait na een moeilijk jaar af na het WK Darts 2020. Van Barneveld hoopt, ondanks het moeilijke jaar, nog een laatste keer te schitteren.
Lees meer
De eerste negendarter op het PDC WK Darts
In de aanloop naar het WK brengen de redacteuren van RTL7Darts ieder een speciaal artikel over een WK-moment naar keuze. Vandaag leest u het persoonlijke WK-moment van Casper Timmers.
Lees meer
DARTREIS - Vliegarrangement WK Darts 21 december
Het WK Darts gaat bijna beginnen! Vanaf 13 december barst het dartsgeweld in Alexandra Palace los en jij kan de beste darters live in Londen bewonderen!
Lees meer
Van Gerwen weigert uitnodiging Sportgala: 'Ze nemen mij niet serieus'
Michael van Gerwen zal niet te zien zijn op de rode loper van het NOC*NSF Sportgala. De Nederlander heeft een uitnodiging ontvangen voor het gala, maar wees deze af.
Lees meer
Zeventien keer perfectie
In de aanloop naar het WK brengen de redacteuren van RTL7Darts ieder een speciaal artikel over een WK-moment naar keuze. Vandaag leest u het persoonlijke WK-moment van Colin Noteboren.
Lees meer
Van Gerwen niet bij laatste drie Sportman van het Jaar
Michael van Gerwen maakt geen kans meer Sportman van het Jaar te worden. De darter behoorde tot de shortlijst, maar de vakjury van het NOC*NSF Sportgala heeft de darter niet opgenomen in de nominatielijst.
Lees meer
Van Barneveld unboxt pijlen voor laatste WK
Raymond van Barneveld gaat zijn laatste WK met Limited Edition-pijlen gooien. De afzwaaiende Nederlander unboxte vandaag het speciale setje bij fabrikant Target.
Lees meer
BLACK FRIDAY DEAL - Steun RVB met deze verzorgde WK-reis!
Raymond van Barneveld begint op 14 december aan zijn laatste WK met een wedstrijd tegen Darin Young. Jij kan onze afzwaaiende legende steunen met deze superdeal!
Lees meer
De 7 meest ervaren WK-deelnemers op het komende WK
Maar liefst 22 deelnemers maken komende december voor het eerst hun opwachting tijdens het PDC WK in het Alexandra Palace. Voor andere spelers is dit WK een van de vele. Dit zijn de WK 2020-deelnemers die de meeste WK's speelden.
Lees meer
Speelschema WK: Nederlandse avond op openingsdag
Het WK Darts opent op 13 december met een Nederlandse avond. Maar liefst drie Nederlanders komen op de eerste speeldag in actie. Raymond van Barneveld speelt op 14 december tegen Darin Young.
Lees meer
De 7 opvallendste afwezigen op het WK Darts
Het WK Darts 2020 gaat van start met 96 spelers. De meeste bekende namen hebben zich 'gewoon' geplaatst, maar er zijn er ook enkelen die net buiten de boot zijn gevallen. Dit zijn de 7 opvallendste afwezigen op het WK Darts.
Lees meer
Van Gerwen: 'Je weet nooit welke Jelle op komt dagen'
Michael van Gerwen hoopt de komende maand zijn wereldtitel te verdedigen. De Brabander moet in de tweede ronde zien af te rekenen met Jelle Klaasen of Kevin Burness en is op zijn hoede.
Lees meer
Van Barneveld over loting: 'Het is wel heel toevallig'
Raymond van Barneveld begint zijn laatste WK tegen Darin Young en speelt bij een zege op de Amerikaan tegen Jeffrey de Zwaan. De afzwaaiende Nederlander reageerde na afloop van de loting.
Lees meer
DARTREIS - Moedig Klaasen en Van Gerwen aan op openingsdag WK
Wil jij Jelle Klaasen en Michael van Gerwen live in actie zien? Dat kan! Op vrijdagavond 13 december komen de twee Nederlanders in actie tijdens de openingsdag van het WK Darts!
Lees meer
Van Barneveld mogelijk tegen De Zwaan op WK Darts
Raymond van Barneveld speelt mogelijk tegen Jeffrey de Zwaan op het WK Darts. De afzwaaiende Nederlander moet echter in de eerste ronde zien af te rekenen met Darin Young.
Lees meer
Van de Pas verzekert zich op valreep van deelname aan WK
Het aantal Nederlanders op het WK is op het laatste moment opgekrikt van 10 naar 11. Benito van de Pas heeft zich via de PDPA Qualifiers geplaatst voor het prestigieuze toernooi.
Lees meer
Seedings WK Darts bekend, vier Nederlanders slaan eerste ronde over
Het laatste rankingtoernooi voor het WK Darts is gespeeld en dus zijn de seedings voor het WK Darts bekend. Vier Nederlanders gaan met een beschermde status richting Alexandra Palace.
Lees meer
VIJFDE TITEL VAN GERWEN
Na een jaar zónder titel heeft hij de Players Championship Finals opnieuw gewonnen.
Lees meer
Van Gerwen en Price naar de finale
Beide mannen wisten een moeilijke wedstrijd tot winst om te zetten.
Lees meer
Van Gerwen op shortlist Sportman van het Jaar
Michael van Gerwen maakt kans om Sportman van het Jaar 2019 te worden. De speler is opgenomen in de 15-koppige lijst van het NOC*NSF.
Lees meer
Price heeft ook geen moeite met Bunting
Gerwyn Price ligt nog steeds op koers voor een tweede titel in twee weken. Daarnaast plaatst White zich voor het eerst voor een halve finale van een Major.
Lees meer
Van Gerwen op solide wijze naar halve finale
Michael van Gerwen heeft zich relatief eenvoudig geplaatst voor de laatste vier van de Players Championship Finals. De nummer één van de wereld was met 10-6 te sterk voor Mervyn King.
Lees meer
Dubbels laten Van Barneveld in de steek tegen Dobey
Raymond van Barneveld heeft zijn laatste pijlen op de Players Championship Finals gegooid. 'Barney' ging met 10-2 ten onder tegen Chris Dobey.
Lees meer
Van Gerwen laat niets heel van King: 'Spelers zoals hij zijn slecht voor darts'
Michael van Gerwen wist op overtuigende wijze te winnen van Mervyn King (10-6), maar de Nederlander was na afloop niet blij. Hij haalde hard uit naar zijn tegenstander.
Lees meer
Van Gerwen wil weer prijs voor negendarter: 'Had voor single 8 moeten gaan'
Michael van Gerwen gooide zaterdagmiddag voor het eerst in ruim een jaar weer een negendarter op tv. De Nederlander deed dat in de tweede ronde van de Players Championship Finals tegen Adrian Lewis. Hij krijgt echter geen extra prijzengeld, en dat vindt hij jammer.
Lees meer
Price veel te sterk voor Suljovic
Het is Gerwyn Price gelukt om door te dringen tot de kwartfinales van de World series Finals. Na een valse start tegen Suljovic trok de Welshman de partij vol overtuiging naar zich toe.
Lees meer
Van Barneveld onverwacht makkelijk voorbij Durrant
Raymond van Barneveld staat in de kwartfinale van de Players Championship Finals. De Nederlander trof Glen Durrant in de derde ronde en zette de drievoudig BDO-wereldkampioen onverwacht eenvoudig aan de kant: 10-3.
Lees meer
Meer nieuws bekijken

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken