/ Nieuws

Van Barneveld knokt zich naar overwinning

Premier League

02-2-2017 21:22

Raymond van Barneveld is de Premier League uitstekend begonnen. Tegen Adrian Lewis keek hij, mede door het vele missen op de dubbels, tegen een ruime achterstand aan, maar wist hij op het einde toch de belangrijke overwinning binnen te halen: 7-5.

Het missen op de dubbels begon voor ‘Barney’ al direct in de eerste leg: de Nederlander miste zes kansen om de leg binnen te halen waarna Lewis al meteen een break wist te plaatsen. Ook in de tweede leg gingen twee pijlen op de dubbels er niet in, waardoor Van Barneveld tegen een 2-0 achterstand aankeek.

Vervolgens pakte ‘Barney’ zijn eigen leg maar twee legs later stond de 4-1 voorsprong voor Lewis op het bord. In de zevende leg was het Lewis die voor het eerst een kans liet liggen: hij miste twee darts op de dubbel zestien waarna Van Barneveld terug kon komen tot 3-4. Met een heerlijke 81-finish werd de stand even later zelfs gelijk getrokken door de Premier League kampioen van 2014: 4-4.

Nadat beide spelers vervolgens hun eigen leg behielden werden in de laatste twee legs de punten verdeeld. Beide mannen gooiden in de elfde leg een 180-er, maar met Lewis op 61 gooide Van Barneveld een belangrijke 84-finish op de dubbel zes. Daarmee haalde hij in ieder geval één punt binnen. Dat aantal werd een leg later zelfs verdubbeld: nadat ‘Barney’ de bulls-eye had gemist voor een 170-finish faalde Lewis met drie pijlen in de hand op de dubbels. Van Barneveld kwam terug voor de overige 25 punten en via de dubbel acht sleepte hij tot opluchting van hemzelf de niet meer verwachte overwinning uit het vuur.

Alle informatie over de wedstrijden, het speelschema en de uitzendingen is gemakkelijk terug te vinden in het Premier League toernooicenter. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl

De beste RTL7 darts artikelen koop je natuurlijk in de RTL7 Darts Shop.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken