/ Nieuws

Taylor en Wade beginnen met zege

Premier League

02-2-2017 22:16

Phil Taylor en James Wade zijn de Premier League met een goed gevoel begonnen. Beide mannen wonnen hun eerste partij van het seizoen, waarbij Wade nipt won van Kim Huybrechts.

Wade en Huybrechts waren de twee spelers die het seizoen officieel mochten aftrappen. Het was Wade die met een break in de eerste leg direct de toon zette voor de wedstrijd. Maar nadat hij via een 96-finish op 3-1 was gekomen liet hij Huybrechts toch terug komen in de wedstrijd. ‘The Hurricane’ strafte twee missers van Wade op de dubbel achttien keihard af en kwam terug tot 3-3.

Opnieuw was het een 96-finish die Wade op een break voorsprong bracht. Bij een 5-3 stand gooide Huybrechts een knappe 134-finish, maar een leg later zorgde Wade voor het eerste punt van de wedstrijd. De elfde leg werd nog wel een prooi voor de beste darter uit Belgie, maar een super knappe 11-darter bracht de overwinning toch in handen van Wade: 7-5.

Phil Taylor kwam in zijn wedstrijd tegen Dave Chisnall óók op een 2-0 voorsprong. ‘Chizzy’ kwam met een 66-finish terug tot 2-1, maar miste een leg later drie pijlen om de stand gelijk te trekken. Taylor profiteerde ervan en kwam even later op een ruime 4-1 voorsprong.

Vervolgens was het tijd om hoge finishes te gaan gooien: Chisnall gooide een 160-finish, Taylor een 121-finish, Chisnall vervolgens weer een 134-finish waarna Taylor tot slotte ook nog een 118-finish uitgooide. Daarmee kwam ‘The Power’ op 6-3 en een leg later zorgde een 75-finish voor de ruime 7-3 overwinning van Taylor.

Alle informatie over de wedstrijden, het speelschema en de uitzendingen is gemakkelijk terug te vinden in het Premier League toernooicenter. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl

De beste RTL7 darts artikelen koop je natuurlijk in de RTL7 Darts Shop.

Door: Michel Mulders

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken