/ Nieuws

Van Gerwen en Anderson delen de punten

Premier League

02-2-2017 22:41

Michael van Gerwen is de Premier League redelijk begonnen. Zijn duel tegen Gary Anderson had hij graag in een overwinning willen omzetten, maar hij kon niet voorkomen dat de Schot een puntje wist af te snoepen: 6-6.

Met een lekkere 84-finish op de bulls-eye zette Van Gerwen direct de toon in de eerste leg: hij brak daarmee zijn tegenstander en kwam een leg later op 2-0. Die break bleef een tijdje op het bord staan doordat beide mannen hun eigen legs een tijd lang wisten te behouden. Hierdoor stond er na zeven legs een 4-3 voorsprong voor Van Gerwen op het bord.

De wereldkampioen miste in de achtste leg de bulls-eye voor een 125-finish, waarna Anderson via een knappe 130-finish de stand weer gelijk trok: 4-4. Een leg later kwam de Schot voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd. Vervolgens kon hij op een break voorsprong komen, maar hij miste de bulls-eye voor een 121-finish. Van Gerwen faalde vervolgens niet en bracht de stand op 5-5.

Van Gerwen leek daarna de overwinning toch graag op zijn naam te willen schrijven, maar opnieuw werd de bulls-eye gemist voor een hoge finish (128). Een smerige 114-finish bracht Anderson vervolgens het eerste punt van de wedstrijd en voor hem misschien wel een bonuspunt tegen Van Gerwen. Méér dan een punt zat er niet in voor de Schot: Van Gerwen gooide een goede twaalfde leg en via een 68-finish haalde ook hij zijn eerste punt van het seizoen binnen: 6-6.

Alle informatie over de wedstrijden, het speelschema en de uitzendingen is gemakkelijk terug te vinden in het Premier League toernooicenter. 

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl

De beste RTL7 darts artikelen koop je natuurlijk in de RTL7 Darts Shop.

Door: Michel Mulders

 

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken