/ Nieuws

Premier League speelronde 2: 'We moeten verhinderen dat Van Gerwen alles wint'

Premier League

08-2-2017 20:24

In de eerste wedstrijd van de avond neemt Adrian Lewis het op tegen Dave Chisnall. Beide heren verloren vorige week hun eerste partij. Lewis verloor na een ruime voorsprong alsnog van Van Barneveld, terwijl Chisnall verloor van Phil Taylor.

Ook spelen James Wade en Phil Taylor tegen elkaar. In tegenstelling tot Lewis en Chisnall wisten Taylor en Wade hun eerste partij in de Premier League van dit jaar wel te winnen. Wade sprak voorafgaand zijn respect uit over Taylor. “Phil speelt al 30 jaar op wereldniveau en dat is langer dan iemand ooit vol gaat houden. Phil finisht niet meer zo magistraal als vroeger, maar heeft het nog steeds in zich om van iedereen te kunnen winnen.”

In de derde wedstrijd komt de eerste Nederlander in actie. Jelle Klaasen neemt het op tegen de Schot Gary Anderson. Klaasen speelde in de eerste speelronde verdienstelijk tegen Peter Wright, maar kwam uiteindelijk toch tekort. Anderson wist aan zijn wedstrijd tegen Van Gerwen een punt over te houden.

Van Gerwen neemt het op tegen Peter Wright. Van Gerwen speelde in zijn eerste wedstrijd gelijk tegen Anderson, Wright won van Jelle Klaasen. “Ik wil natuurlijk elke wedstrijd winnen, maar ik ben ook maar een mens”, aldus Van Gerwen. “Ik weet dat ik hard moet blijven werken en kijk uit naar de wedstrijd tegen Peter, het is altijd leuk om tegen hem te spelen.” Wright kijkt vol vertrouwen richting de wedstrijd tegen Van Gerwen. “Het is aan ons om te verhinderen dat Michael alle trofeeën gaat winnen dit jaar. Ik werk hard en ook Gary Anderson heeft bewezen goed in vorm te zijn, maar hij had in de finales tegen Van Gerwen het geluk niet aan zijn zijde.”

De avond wordt afgesloten door Raymond van Barneveld en Kim Huybrechts. Huybrechts verloor zijn eerste wedstrijd van James Wade en zal dus gemotiveerd zijn om zijn eerste overwinning te behalen. Van Barneveld kwam knap terug van een achterstand tegen Adrian Lewis en zal dit goede gevoel zo lang mogelijk vast willen houden.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken