/ Nieuws

Premier League speelronde 3: ‘Raymond is de speler tegen wie ik het liefst speel’

Premier League

15-2-2017 17:00

De avond begint met de wedstrijd tussen Gary Anderson en Peter Wright. De twee Schotten zijn goed begonnen aan de Premier League. Anderson wist aan zijn eerste wedstrijd met Van Gerwen een punt over te houden en won in de tweede speelronde comfortabel met 7-3 van Klaasen. Wright won in de eerste speelronde met 7-4 van diezelfde Klaasen, maar moest vorige week het onderspit delven tegen Van Gerwen.

In de tweede wedstrijd spelen Adrian Lewis en James Wade tegen elkaar. Beide spelers hebben tot nu toe één wedstrijd gewonnen. “James en ik kwamen ongeveer tegelijkertijd in het profcircuit terecht”, laat Lewis als vooruitblik weten. “We hebben een aantal geweldige wedstrijden tegen elkaar gespeeld en staan allebei al bijna onze hele carrière in de top 16 van de Order of Merit. Je weet dat James nooit op zal geven, hij heeft het in zich om wedstrijden lelijk te winnen. Vorig jaar gooide ik een 9-darter tegen James, ik hoop dat me dat dit jaar ook weer lukt!”

Na de wedstrijd tussen Wade en Lewis is het tijd voor de clash tussen Van Barneveld en Taylor. “Raymond gaat onze wedstrijd vol vertrouwen in. De laatste Premier League wedstrijden heeft hij me vaak verslagen”, geeft Taylor toe. “Ik hoop op een goede wedstrijd, het publiek in Leeds is altijd geweldig. Spelen tegen Raymond blijft speciaal, voor mij is hij de speler tegen wie ik het liefst speel.”

Na deze strijd is het tijd voor de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Jelle Klaasen. Van Gerwen heeft nog geen wedstrijd verloren. Na een gelijkspel tegen Anderson en winst tegen Wright hoopt hij deze vorm vast te houden. Klaasen heeft zijn eerste twee wedstrijden verloren, dus voor hem wordt het tijd de eerste punten binnen te halen.

De avond wordt afgesloten door Dave Chisnall en Kim Huybrechts. Huybrechts speelde vorige week knap gelijk tegen Van Barneveld en hoopt deze week zijn eerste overwinning te behalen. “Het is de Premier League, je speelt tegen de beste spelers van de wereld. Je kan je geen fouten permitteren, want dan verlies je. Zo simpel is het. Ik blijf er in ieder geval voor vechten.” Voor Chisnall wordt het tijd om punten binnen te halen, hij verloor zijn eerste twee wedstrijden.

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken