/ Nieuws

Peter Wright toont klasse in Schots onderonsje

Premier League

17-2-2017 01:00

Peter Wright heeft landgenoot Gary Anderson getrakteerd op de eerste nederlaag in de Premier League. ‘Snakebite’ begon weifelend en miste meerdere dubbels in de eerste leg, maar liet daarna goed spel zien. Zo gooide Wright zijn eerste vier legs op het bord door vier maal een 100+ finish te raken (116, 121, 116 en 120). Het gat was daardoor geslagen en vicewereldkampioen Gary Anderson kon niks anders dan volgen. ‘The Flying Scotsman’ gooide zeker niet slecht, ruim 106 gemiddeld, maar liet het vooral in het eerste gedeelte van de wedstrijd afweten. Uiteindelijk stapte Wright met een 7-5 overwinning en zijn hoogste gemiddelde op een televisietoernooi ooit (109,48) van het podium.

Ook James Wade deed goede zaken. ‘The Machine’ won van Adrian Lewis met 7-4. De wedstrijd kwam maar moeilijk opgang en tot 2-2 viel er weinig te genieten in Leeds. Lewis noteerde vervolgens een dertiendarter, Wade antwoordde met een 121-finish. Bij een stand van 4-4 zette Wade flink aan en noteerde hij achtereenvolgens twee legs in elf pijlen. Lewis kwam deze klap niet meer te boven en moest ook de elfde leg prijsgeven aan de ‘’The Machine’.

De laatste wedstrijd van de avond ging tussen Dave Chisnall en Kim Huybrechts. De Antwerpenaar kwam goed uit de startblokken en brak ‘Chizzy’ direct. Wel moest 'The Hurricane' deze break meteen weer afstaan. Bij 3-2 was het Chisnall die een break forceerde door 68 te finishen. Dit bleek de beslissing in de wedstrijd. De Belgische troef kon niet meer langszij komen en zag onder meer hoe Chisnall met een 141-finish een punt veiligstelde. Uiteindelijk pakte de Engelsman zijn eerste punten in de Premier League door met 7-4 te winnen.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken