/ Nieuws

Van Gerwen is Klaasen de baas

Premier League

17-2-2017 01:00

Jelle Klaasen heeft geen einde kunnen maken aan de ongeslagen reeks op televisie van Michael van Gerwen. De voormalig Lakeside kampioen was bij vlagen ‘MVG’ scorend de baas, maar één moment van onoplettendheid kostte hem de wedstrijd.

‘The Cobra’ werd direct gebroken door Van Gerwen, maar won vervolgens drie legs (oa een tiendarter) op rij om met een 3-2 voorsprong en een break aan de zesde leg te beginnen. Echter lukte het Klaasen niet om de breakvoorsprong te verzilveren en Van Gerwen kwam weer langszij. De wedstrijd werd beslist in de tiende leg. Van Gerwen leidde de wedstrijd met een stand van 5-4. Klaasen was hard op weg om de stand gelijk te trekken, maar één moment van verslapping werd hem fataal. Klaasen stond op 174, maar vond geen trippel om op een goede finish te komen. Van Gerwen greep dit minikansje aan en gooide 174 om zichzelf 48 over te laten. Klaasen kreeg geen pijl voor een dubbel en Van Gerwen gooide uit; 6-4. Een leg later was het de man in het groen die met zijn armen in de lucht stond om even daarna met een 7-4 overwinning van het podium te stappen.

Alle verslagen van de Premier League kunt u vinden onder het kopje nieuws. Alle uitslagen, het wedstrijdschema en de geschiedenis zijn terug te vinden op de toernooipagina op onze site.

Voor alle laatste nieuwtjes rondom het darts volg je ons op twitter via @rtl7darts Meepraten kan ook, maak dan gebruik van #rtl7darts. RTL7 Darts is ook te volgen via Facebook.com/dartsop7 en Instagram.com/rtl7dartsnl.

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Alle wedstrijden zullen LIVE te zien zijn via de betaalde stream (rtl7darts.nl/livestream). Informatie over de uitzendingen rondom het darts op RTL7 kunt u vinden in de TV Gids op onze website.

Meer informatie over de geschiedenis van de Premier League is terug te vinden op de website van RTL7 commentator Jacques Nieuwlaat.

Door: Marnix Rutgers

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken