/ Nieuws

Premier League speelronde 4: 'Speel nog niet mijn beste spel, maar sta er goed voor'

Premier League

22-2-2017 17:10

Jelle Klaasen komt in de eerste wedstrijd van de avond in actie tegen Dave Chisnall. Beide heren zijn niet al te best begonnen aan de Premier League en hebben daarom een goede prestatie nodig. Chisnall wist vorige week zijn eerste overwinning te boeken tegen Kim Huybrechts en wil die lijn deze week doortrekken. "Ik pakte vorige week mijn eerste punten, Jelle zal deze week hetzelfde willen doen", aldus Chisnall. "Ik moet goed spelen, want ondanks dat Jelle nog geen punten binnen heeft gehaald speelt hij goed. Vorige week voelde het goed en ik heb het vertrouwen dat ik elke wedstrijd kan winnen."

Na deze openingspartij is het de beurt aan Michael van Gerwen. Hij speelt tegen Adrian Lewis, die redelijk begonnen is aan deze editie van de Premier League. "We spelen altijd goede wedstrijden tegen elkaar, maar Adrian is nog niet echt in vorm", zegt Van Gerwen in gesprek met de PDC. "Ik denk dat Adrian tot meer in staat is met zijn talent, want hij is één van de beste spelers ter wereld. Toch weet je het nooit met Lewis, je moet ervoor zorgen dat je goed geconcentreerd bent en je eigen spel speelt. Ik speel nog niet mijn beste spel, maar sta er desondanks goed voor. Ik heb dus niets te klagen.''

In de derde wedstrijd van de avond neemt Gary Anderson het op tegen James Wade. "Als ik goed speel win ik, speel ik slecht dan verlies ik", aldus Wade. "Vorige week was het niet geweldig en ik was niet zo geconcentreerd als normaal, maar iedereen heeft wel eens een slechte dag. Ik hoop deze week wat beter uit de startblokken te komen."

In de daaropvolgende wedstrijd komen Phil Taylor en Kim Huybrechts op het podium. Taylor staat samen met Van Gerwen bovenaan de ranglijst. "Ik ben deze editie van de Premier League goed begonnen en wil dit volhouden", laat Taylor weten. "Kim is een fanatieke speler en zal tekeer gaan op het podium, maar ik heb gemerkt dat elke keer als hij staat te springen op het podium hij verliest."

De avond wordt afgesloten door Peter Wright en Raymond van Barneveld. De heren zijn allebei redelijk begonnen aan deze Premier League en hopen op de volle winst in Brighton. "Ik zal wederom een gemiddelde moeten gooien van boven de 100", laat Wright weten voorafgaand aan zijn partij tegen Van Barneveld. "Raymond speelt geweldig de laatste zes, zeven maanden en ik denk dat het een geweldige wedstrijd gaat worden. Raymond is erg constant en laat zich door niemand uit zijn concentratie halen. Ik mocht willen dat ik had gewonnen wat Raymond heeft gewonnen, maar ik boek vooruitgang en dat is goed."

/ VIDEO'S

/ SOCIAL

Ja, zo wint iedereen het bracket natuurlijk. https://t.co/ueCulGK7ac
Thanks guys , was a great night all round!! @RW_Birmingham https://t.co/figScDVex9
???????? https://t.co/seIMxwDVXa
/// Meer bekijken